Sport

Egy év alatt a csúcsra ért az egri futball

Egy év alatt a csúcsra ért az egri futball

2012. június 4., hétfő
Egy év alatt a csúcsra ért az egri futball

A Debrecen második csapatának legyőzésével már az utolsó előtti fordulóban eldőlt, hogy az NB II Keleti csoportjának a bajnoka az Eger lett. Kocsis Zoltán, az Egri FC ügyvezető igazgatója beszélt a SZEGEDma.hu-nak a siker titkairól és a stadionfelújításról is, ami heteken belül elkezdődik.

A Szeged 2011 csapata a DVSC-DEAC otthonában kivívta a bennmaradást az utolsó fordulóban, az Eger pedig épp a debreceniek legyőzésével vívta ki a feljutást az NB I-be az utolsó előtti fordulóban. A hevesiek 1967 és 1987 között ötször szerepelhettek már az élvonalban, ám minden alkalommal búcsúzniuk kellett, legutóbb az 1986/87-es kiírás alkalmával. „Lehet, hogy furcsa amit mondok, de mi számítottunk rá, hogy sikeres lesz a tavaszi szereplésünk. A keretünk több száz NB I-es mérkőzést a lábaikban tudó labdarúgókból áll össze, kispadunkon is hasonló az arány. A bajnokság indulása előtti hetekben csak két játékos maradt a feljutó csapatból a bizonytalan jövő miatt, hiszen három héttel a start előtt sikerült megtalálnunk

Jámbor János

üzletembert, akinek a személye garancia lett arra, hogy lesz Egerben foci. Itt kiemelném

Vancsa Miklós

szerepét is, aki a Vasasnál is nagyon komoly szakmai munkát végzett, s így érkezett hozzánk, ő alakítja ki a keretet, felel az átigazolásokért” – mondta el portálunknak az ügyvezető, aki kiemelte, hogy ősszel azért szerepeltek még gyengébben, mert össze kellett rázódnia az alakulatnak, ehhez kellett néhány hónap. „Futballistáink tudják a játékot, képzettek, csak idő kérdése volt, hogy mikor jön ki a lépés” – tette hozzá.

Megtudtuk: az 1954-ben épült egri aréna is megújul majd. „A formáját tekintve megtartjuk az eredeti felépítettséget, de villanyvilágítást szerelünk fel, ez szeptemberre el is készül már, ahogy a kiszolgáló és mellékhelyiségek is megszépülnek. A lelátó egy részét fedetté építjük át, és ülés lesz mindenhol. Nem pályázati pénzből kezdünk bele, hiszen a TAO-pénzzel (299 millióra pályáztunk) még nem gazdálkodhatunk. Önerőből újítanánk fel a stadionunkat, ebben az évben 800 millió áll rendelkezésünkre, több lépcsőben, három év alatt szeretnénk teljesen elkészülni. A bajnokság végével elkezdődnek a munkálatok” – mesélt a stadion várható átváltozásáról a sportvezető. „Az önkormányzat,

Habis László

polgármester és

Rázsi Botond

alpolgármester kezdettől fogva mellettünk állt. Sajnos hosszú évekig csak arról szólt a helyi foci, hogy érkezik egy megmentő, örül mindenki, majd fél év múlva távozik, és kezdhetünk építkezni elölről. A polgármester ezért azt szerette volna, ha olyan stabil alapokra kerüljön a foci, mint a vízipóló. Jámbor János úr személyében szerencsére megtaláltuk a főszponzorunkat. Több támogatóval állunk tárgyalásban, sajnos egyelőre Egerből nem akad jelentkező” – így Kocsis Zoltán, aki a csapat sikerekét azzal magyarázza, hogy jól működtek együtt a csapatrészek, és a padon is olyan játékosok ültnek, akik hasonló erőt képviselnek, mint a kezdő tizenegyben bárki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.