Sport

Női vízilabda: két győzelemmel kezdte a rájátszást az SZTE EHÖK SE + FOTÓK

Női vízilabda: két győzelemmel kezdte a rájátszást az SZTE EHÖK SE + FOTÓK

2012. május 21., hétfő
Női vízilabda: két győzelemmel kezdte a rájátszást az SZTE EHÖK SE + FOTÓK

Két kemény meccsen, két sima győzelemmel kezdte az alsóházi rájátszást az SZTE EHÖK SE OB I/B-s női vízilabdacsapata a fővárosi Kőér utcai uszodában.

Kevésen múlott, hogy a márciusi szegedi alapszakaszfordulóban az SZTE EHÖK SE OB I/B-s női vízilabdacsapata kivívja a legjobb négy közé jutást. Nem így alakult, a rutinos, korábban az élvonalban játszó Tisza-parti pólós lányok az ötcsapatos alsóházban folytatták küzdelmeiket vasárnap, a fővárosi Kőér utcai uszodában. A versenykiírás értelmében minden csapat továbbvitte minden azon korábbi ellenfelével szembeni mérlegét, amellyel egy csoportban szerepelt az alapszakaszban, így értelemszerűen az öt egység közül az SZTE EHÖK SE már nem fog játszani Debreceni VSE együttesével. A hétvégi első fordulóban a hazai másodosztályban edződő Slávia Uk Bratislava nagyon fiatal egysége, valamint a Váci VSE volt az ellenfél. A lelkes pozsonyi csapat ellen a kissé korán érkező szegedi egység nehezen pörgött fel, s bár elhúztak 2-0-ra, az első negyed végén döntetlen állást regisztrált az eredményjelző. A folytatásban kijött a jóval nagyobb tudásbeli különbség az EHÖK javára, 5-3-as félidő és hibátlan harmadik játékrészt követően 8-3-mal fordultak a hatgólos döntetlent hozó záró negyedre, így 11-6-os magabiztos győzelmet arattak Fabó Liliék. A találkozón

Bordás Tímea

bal kezének egyik ujja megsérült, de ennek ellenére folytatni tudta a játékot, s vállalta a másik mérkőzést is. A Slavia ellen

Gémes Ivett

játszott kimagasló eredményességgel, a Szentesről érkezett pólós hölgy öt góllal terhelte az ellenfél kapuját.

Második meccsre már felpörögtek a szegedi lányok, igaz már négy perc után kettőre csökkent a tízfős keret tartalékainak száma, miután a játékvezető Makra Melindát reklamálásért cserével végleg kiállította az első negyedben. Kemény meccset vívtak a szegedi lányok a váciakkal, igaz, a tudásbeli fölény már a gólzáporos első negyedben (7-2) kijött, egyértelművé téve ki nyeri a mérkőzést. Félidőre már nyolc gól volt a különbség, s bár a harmadik játékrészt a dunakanyarbeliek nyerték, a végjáték újabb szegedi parádét hozott, s a kemény, játékvezetői részről megtorlatlanul maradt durvaságoktól sem mentes mérkőzésen az SZTE EHÖK SE fölényes, 17-5-ös diadalt aratott. Varga Zita remekül védett, ezúttal pedig Kuczora Imola, Hajdú Enikő és Rózsa Orsolya ontották a gólokat. Az SZTE EHÖK SE így az alsóház 2. helyén áll 4 győzelemmel és 80-16-os gólaránnyal és 12 ponttal (a DVSE ellen az alapszakaszcsoportból továbbhozott eredmények miatt), s csak a Kecskeméti NVSE előzi meg őket öt mérkőzésen elért ugyancsak száz százalékos mérlegével. Ahogyan azt előzetesen is várni lehetett, e két egység között fog eldőlni az alsóházi elsőség, azaz az OB I/B 5. helye. A második kör meccseit Vácon rendezik, s a Pest megyeiek kérésére az eredetileg kiírt június 16. helyett egy héttel korábban, június 9-én kerül sor a fordulóra, míg a rájátszás június 17-én zárul. A pontos helyszín egyelőre még nem ismert, nem kizárt, hogy Szegeden lesz, ám ebbe az uszoda tervezett felújítása is beleszólhat. Emiatt a csapat vizes edzései lehetséges, hogy a SZUE-ba tevődnek át, amely helyszín egyébként szegedi rendezés esetén sem zárható ki. Erről azonban még később születik döntés.

Női vízilabda OB I/B alsóházi rájátszás (5-9. helyért) 1. forduló:

SZTE EHÖK SE - Slávia Uk Bratislava 11-6 (2-2, 3-1, 3-0, 3-3) Szeged, Kőér utcai uszoda, 100 néző. Vezette: Mikesy. SZTE EHÖK: VARGA Z. – Fabó, GÉMES 5, Polyák 1, Bordás, Kuczora 1, Makra 1. Csere: HAJDÚ 2, Rózsa 1, Molnár Gy. Edző: Varga Benedek. Bratislava: Lendelová - Babjaková, Lencesová, Mihalkovicová, Pecková, Pazická, MÁTÉOVÁ 3. Csere: Danková, Soltysová, Klampárová 1, Hanusová 1, Moravciková 1. Gól - emberelőnyből: 6/4, ill. 2/1. Ötméteresből: -, ill. 1/1. SZTE EHÖK SE - Váci VSE 17-5 (7-2, 3-0, 1-2, 6-1) Szeged, Kőér utcai uszoda, 100 néző. Vezette: Mikesy. SZTE EHÖK: VARGA Z. – Fabó, Gémes, Molnár Gy. 1, Bordás, KUCZORA 6, Makra. Csere: HAJDÚ 5, RÓZSA 4, Polyák 1. Edző: Varga Benedek. Vác: Szepesváry - Vincze, Kiss N. 2, Mihály 2, Sárvári, Mészáros, Horváth R. 1. Csere: Kocsis, Sáray, Doktor. Edző: Majer Ferenc Gábor. Gól - emberelőnyből: 4/1, ill. 7/1. Ötméteresből: 1/1, ill. 1/1. Kiállítás: Makra (4' - cserével végleg). Fabó Lili: "Nem ismertük az ellenfeleket, előzetesen a váciaktól kicsit tartottunk, a kistermetű szlovákoktól kevésbé. Nagyon korán indultunk, korán is érkeztünk, kicsit nehezen pörögtünk fel, de ennek ellenére úgy gondolom jól játszottunk. Mindkét meccsünket meg tudtuk nyerni, ez talán nem is meglepetés, hiszen, ha már nem sikerült a négy közé jutnunk, az a célunk, hogy az 5. helyet megszerezzük."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.