Sport

Vízilabda: hat hónapra eltiltották Török Bélát (FRISSÍTVE)

Vízilabda: hat hónapra eltiltották Török Bélát (FRISSÍTVE)

2012. május 23., szerda
Vízilabda: hat hónapra eltiltották Török Bélát (FRISSÍTVE)

Hathónapos eltiltást kapott Török Béla, az A-Híd Szeged Beton VE válogatott vízilabdázója az MVLSZ Doppingbizottságának döntése értelmében. A pólós a döntés ellen fellebbezhet.

A Magyar Vízilabdázók Szövetségének sajtóközleménye

Török László, az MVLSZ sajtófőnöke szerdán este az alábbi közleményt juttatta el a vlv-hez, melyet az alábbiakban változtatás nélkül közlünk. "A Doppingbizottság két és fél órás munka után hozta meg határozatát, a 2012. április 22-én lejátszott A-H Szeged-Beton–Groupama Honvéd OB 1-es bajnoki bronzmérkőzésen pozitív dopping tesztet produkált vízilabdázó, Török Béla ügyében. E szerint a bizottság Török Bélát hat hónapra, mindennemű sporttevékenységtől eltiltotta. A tárgyaláson bebizonyosodott, hogy a sportoló, orvosi javallatra szedett vérnyomáscsökkentő gyógyszere okozta a pozitív dopping mintát. Ennek szedésére Török Béla előzetesen kérhette volna az úgynevezett TUE engedélyt, de ezt elmulasztotta. Éppen ezért vétett a dopping szabályzat ellen, ezért hozott a Doppingbizottság, eltiltó határozatot. Ugyanakkor a sportoló jóhiszeműségét ebben az ügyben a Doppingbizottság sem kérdőjelezte meg."

Korábban írtuk:

A magyar férfi vízilabda-válogatott Facebook-oldalán közölt gyorshír szerint "az illetékes bizottság szerda délutáni ülésén hat hónapos időtartamra eltiltotta a sportolástól és az edzések látogatásától Török Bélát. Az olimpiai keretből így nyilvánvalóan kikerülő sportoló szervezetében egy doppingvizsgálat talált meg nem engedett hatóanyagot. A bizottság nem tudott eltekinteni attól, hogy a szóban forgó hatóanyagot tartalmazó vérnyomáscsökkentő használatára nem volt hivatalos engedélye a sportolónak. A határozat kézhez vétele után Török Béla fellebbezhet" - olvasható a vlv.hu Facebook-bejegyzésében. "Erre a döntésre nem számítottam, nem gondoltam, hogy ilyen súlyos lesz. Három hónapnál többre senki nem számított. Sajnos nem így lett. Nagyon csalódott, szomorú, elkeseredett vagyok, nem is tudom, mi erre a jó jelző. Sosem gondoltam volna, hogy ilyen helyzetbe fogok kerülni. Egyelőre nem tudom, hogy fellebbezünk-e, nem sok értelmét látom, de ezt később döntjük el" - közölte az érintett

a válogatott honlapjának nyilatkozva

. Amint azt korábban megírtuk, az A-Híd Szeged Beton VE - Groupama Honvéd bronzcsata első mérkőzését követően szolgáltattak doppingellenőrzéshez szükséges mintákat a két klub válogatott játékosai, s Török Béla szervezetében tiltólistás anyagot mutatott ki a vizsgálat. Később kiderült, a játékos nem tudott róla, hogy magas vérnyomásra felírt gyógyszere vízhajtót tartalmaz, mely tiltólistán szereplő hatóanyag.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.