Sport

Vízilabda: gólokkal mutatkozott be a válogatottban Lengyel Dominika

Vízilabda: gólokkal mutatkozott be a válogatottban Lengyel Dominika

2012. május 17., csütörtök
Vízilabda: gólokkal mutatkozott be a válogatottban Lengyel Dominika

Harmadik lett a siracusai Világliga-selejtező küzdelmeiben a négy felnőtt játékos mellett juniorokkal - köztük a szegedi Lengyel Dominikával - induló magyar női vízilabda-válogatott.

Merész András

szövetségi kapitány csapatában ezúttal csak négy felnőtt játékos kapott helyet a Világliga selejtezőin, a többi megszokott kerettag pihenőt kapott, így juniorkorú játékosok is helyet kaptak a nemzeti csapatban. A Szegedi Vízmű Taylor&Nash Universitas fiatal tehetsége,

Lengyel Dominika

is bemutatkozhatott a válogatottban, nem is akárhogyan, hiszen egyszer a spanyolok, kétszer az olaszok ellen volt eredményes. A válogatott két-két mérkőzést vívott csoportellenfeleivel, a német, a spanyol és az olasz együttessel. A németekkel szemben előbb öt góllal kikaptak, majd ugyancsak öttel nyertek, a spanyolokat ugyancsak öttel legyőzték, majd büntetőkkel szenvedtek vereséget, illetve az olaszok ellen egy kétgólos vereség és egy egygólos győzelem lett a mérleg a tornán, így végül a selejtezőcsoport harmadik helyén végzett a Merész-csapat, s nem jutott ki jutott a május végi-június eleji Vl-szuperdöntőbe, amelynek a kínai Csangcsu ad majd otthont. A csoportból végül a német és az olasz gárda jutott tovább. A torna legjobb kapusa

Kasó Orsolya

lett.

A magyar női vízilabda-válogatott eredményei a Világliga-selejtezőn:

Németország - Magyarország 13-8 (3-3, 4-3, 3-1, 3-1) Magyarország - Spanyolország 16-11 (6-4, 4-0, 3-2, 3-5) Olaszország - Magyarország 8-6 (4-2, 1-0, 2-2, 1-2) Spanyolország - Magyarország 9-9 (2-2, 4-2, 1-3, 2-2) - büntetők után 14-12 Magyarország - Németország 15-10 (3-2, 4-4, 5-2, 3-2) Magyarország - Olaszország 9-8 (4-1, 2-1, 2-5, 1-1)

A végeredmény:

1. Németország 2. Olaszország 3. Magyarország 4. Spanyolország

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.