Sport

Vízilabda: a győzelem is kevés volt az SZVPS-nek

Vízilabda: a győzelem is kevés volt az SZVPS-nek

2012. május 30., szerda
Vízilabda: a győzelem is kevés volt az SZVPS-nek

Zajlik a rájátszás a vízilabda OB I/B-s bajnokságban, az első körben az Eger ellen alulmaradó Szegedi Vízipóló suli gárdája a második körben fővárosi ellenfelet kapott az 5-8. helyezésért vívott páros mérkőzésen. Egy héttel ezelőtt a BVSC-Zugló Tipo Szegeden tudott nyerni 19-13 arányban, s bár a hétvégi visszavágót idegenben megnyerte ugyan az SZVPS, de a két gólos siker kevés volt ahhoz, hogy az Éles-legénység az ötödik helyért folytathassa a küzdelmet.

A találkozó végig szoros küzdelmet hozott, hiszen a negyedik negyed közepéig egyik csapat sem tudott egy gólnál nagyobb előnyhöz jutni (14.perc: 2-3, 23.perc 6-6, 27.perc: 8-7). A találkozó hajrájában a szegedi gárda a maga javára tudta ugyan fordítani a mérkőzést, de a vasutasok összesített győzelmét már nem tudták veszélyeztetni.

Vízilabda OB I/B rájátszás az 5-8. helyért, 2. mérkőzés:

BVSC-Zugló Tipo - Szegedi Vízipóló Suli 8-10 (1-1, 3-3, 3-2, 1-4)

Budapest, Szőnyi úti uszoda. Vezette: Horváth Cs., Vogel G.

BVSC:

Szakonyi - Szabó B. 1, Bedő K. 1, Berta J. 1, Ugray D., Mészáros Cs. 2, Urbán M.

Csere:

Major (kapus), Telekdy, Langmár 1, dr.Vörös 1, Ugray Z., Bodoki 1, Bors D.

Edző:

Derekas Szilárd. SZVPS: Balogh Á. - Katona D., Nádasdi Z. 1, Németh Z. 3, Tóth D., Makra Zs. 1, Barna T. 1.

Csere:

Nagy G., Sikovanyecz 1, Mikházi 1, Nádasdi G. 2.

Edző:

Éles Vilmos.

Gólok emberelőnyből:

0/2, ill. 1/4

Gólok ötméteresből:

1/2, ill. 0 A másik ágon az Újpest Vízilabda USE a 6-6-os első találkozó után 11-7-re nyert a Vízmű-HPVK-ESMTK ellen, így az újpesti fiatalok mérkőzhetnek a vasutasokkal az ötödik helyért, míg a szegediek a Vízművel játszanak a hetedik pozícióért. Az első találkozóra szombaton kerül sor a Kőér utcai uszodában, a visszavágót június 9.-én játszák a szegedi sportuszodában.

A HVSC szabadnapos volt, ikszeltek a riválisok

A másik megyei gárda, a 17-19. helyért játszó Hódmezővásárhelyi VSC a hétvégén szabadnapos volt, míg a vásárhelyiek két riválisa a fővárosban mérkőzött egymással. A Bánki VE - Csabai Csirkefogók összecsapás a HVSC számára kedvező 11-11 arányú döntetlennel végződött, így az első két mérkőzésén vereséget szenvedett vásárhelyiek számára még megmaradt az esély a budapesti csapat megelőzésére, igaz ehhez a hátralévő mindkét találkozójukat meg kell nyerni. A három csapat körmérkőzéses formában zajló rájátszásából még két forduló van hátra, a HVSC előbb (június 2-án szombaton 19 órakor) a Bánki VE csapatát fogadja, majd (június 9-én szombaton 18.30) Békéscsabán, a már csoportelsőnek tekinthető Csabai Csirkefogók otthonában fejezi be a rájátszást.

A rájátszás állása:

17. Csabai Csirkefogók VK 3 2 1 0 7 pont 18. Bánki VE 3 1 1 1 4 pont 19. Hódmezővásárhelyi VSE 2 0 0 2 0 pont

Kecskeméti SI - Eger döntő az "A" csoportért

A felső ágon is folytatódtak a rájátszás küzdelmei. A legnagyobb meglepetést a Kecskeméti Sportiskolások okozták, akik az alapszakasz győztes Hegyvidéket legyőzve a döntőbe jutottak.

Eredmények az 1-4. helyért:

Hegyvidék-YBL WPC - Kecskeméti SI 5-7, 7-7 (Továbbjutott a Kecskeméti SI 14-12-es összesítéssel). EKF EGERFOOD-IMOLA - KSI SE 14-9, 11-10 (Továbbjutott az Eger kettős győzelemmel).

Az 1. helyért:

Kecskeméti SI - EKF EGERFOOD-IMOLA (június 2 Kecskemét, június 9 Eger)

A 3. helyért:

Hegyvidék-YBL WPC - KSI SE

Az 5. helyért:

Újpesti Vízilabda USE - BVSC-Zugló Tipo

A 7. helyért:

Szegedi VPS - Vízmű-HPVK-ESMTK

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.