Sport

Tízezrek ötpróbáztak az ötkarikás játékok jegyében

Tízezrek ötpróbáztak az ötkarikás játékok jegyében

2012. május 31., csütörtök
Tízezrek ötpróbáztak az ötkarikás játékok jegyében

50 ezer sportkedvelő felnőtt és gyermek ötpróbázott országszerte az EDF DÉMÁSZ Ötpróba London 2012 programsorozat keretében, az elmúlt közel másfél évben, a hamarosan kezdődő londoni nyári játékok jegyében.

Még pár hét, és a valamennyi próbanemet teljesítő, közel 500 résztvevő közül kisorsolásra kerül az a nyolc amatőr sportoló, aki személyesen drukkolhat a magyar olimpikonoknak a világ legjelentősebb sporteseményén. A versenysorozat most hétvégén is számos színes programmal várja az érdeklődőket: Békésen és Szegeden kerékpárverseny, Baján duatlon próba várja a résztvevőket. A rendszeres mozgás és az egészséges életmód fontosságát népszerűsítő amatőr sportesemény-sorozat tavaszi sorozatát lezáró sorsolásra július közepén Budapesten kerül sor. Ekkor derül majd ki, hogy az elmúlt közel másfél évben, 21 városban rendszeres időközönként megrendezett gyalogtúrákon, kerékpár-, futó-, és úszóversenyeken résztvevő, illetve duatlonozó felnőttek és gyermekek közül ki az a nyolc szerencsés, aki az idén nyáron személyesen élheti át a világ legnagyobb sporteseményét, az ötkarikás játékokat Londonban. Az országos rendezvénysorozathoz

Vajda Attila

olimpiai bajnok kenus,

Varga Tamás

világbajnok evezős, és

Horváth Gábor

világbajnok kenus is csatlakozott. Közülük Varga Tamás és evezős párja,

Hirling Zsolt

már biztos résztvevő a londoni játékokon, Vajda Attilára és

Douchev-Janics Natasára

az olimpiai kvótákért júniusban még további versenyek várnak. A londoni játékokra szóló belépőre a hétvégi bajai, békési és +szegedi versenyek résztvevői is esélyesek. Június 2-án, szombaton a bajaiak duatlonozhatnak a Petőfi-szigeten. Az aszfaltos pálya a Petőfi-szigeten kerül kialakításra. A versenynemek: 2,8 km futás, 14 km kerékpározás, majd ismét 2,8 km futás. Nevezni az Ifjúsági tábornál lehet reggel 9 és 10 óra között. A békésiek a Dánfok Ifjúsági tábortól indulva a Kőrösi Csoma Sándor utca - Tátra utca - Rákóczi út útvonalon, a kerékpárúton kifelé, Vésztő irányába a kettős körös hídon átkelve a Bélmegyeri úton tekerhetnek majd Bélmegyer felé. A résztvevők Bélmegyeren áthaladva a főutcán haladnak majd a Vésztői elágazás felé 2 km-t a fordulóig és vissza, a már bekerekezett úton a célig. A kerékpártúrára nevezni reggel 8 és 9 óra között lehet majd Békésen, a Dánfok Ifjúsági tábor előtt lévő téren. A szegedi kerékpárosok vasárnap, június 3-án, a kis és a nagy távon 8:30 és 10 óra között folyamatosan, a mini távon pedig 10 órakor rajtolhatnak majd. A rendezvénynek a Maty-éri Nemzeti Kajak-kenu és Evezős Olimpiai Központ ad otthont, ahonnan 15, 40 és 80 kilométeres távok teljesítése vár a kerékpározás szerelmeseire. A Homokhátság legszebb útjain haladva a tájegységre jellemző süteményekből is kóstolhatnak majd a túra ellenőrző állomásain, az újonnan megnyitott Mórahalmi Rétesházban, valamint a ruzsai Páva panzióban. Nevezni a túra napján a kajak-pálya céltornyában, 8:30 és 10 óra között lehet majd. Az ötpróbás versenyek részleteiről a www.otproba.hu oldalon, illetve az esemény-sorozat facebook oldalán, a www.facebook.com/otproba oldalon tájékozódhatnak, ahol a „Bónuszpont” menüpontot lájkoló, illetve a BÓNUSZKÉP menüpontra kattintó, sportos képet feltöltő próbázók próbakártyáikra további extra pontot is gyűjthetnek, mellyel még közelebb kerülhetnek a nyári ötkarikás játékokhoz. Az egyre több rajongóval bővülő oldalon az elektronikus, jövőbarát Próbakártyán lévő pontjaikat is megtekinthetik a versenyzők, illetve tudásukat is próbára tehetik a lassan véget érő kvízjátékok keretében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.