Sport

Pizzát neveztek el Nagy Péter súlyemelőről + FOTÓK

Pizzát neveztek el Nagy Péter súlyemelőről + FOTÓK

2012. május 31., csütörtök
Pizzát neveztek el Nagy Péter súlyemelőről + FOTÓK

Csütörtök délben a rókusi Tescóban található Bella Italia pizzériában tartott sajtótájékoztatót az olimpiára készülő Nagy Péter, a Szegedi Lelkesedés SK súlyemelője.

Mint az olimpikon elmondta, egy évvel ezelőtt került kapcsolatba a Bella Italia pizzériával, melynek vezetőjével,

Alessandro Cedolinivel

jó barátságot ápol, s mivel nagyon szereti a pizzát, így adta magát az ötlet, hogy az étterem és a sportoló egymásra találjon. Az olimpiai részvétel mellett az is apropóját adta az alkalomnak, hogy ólomsúlyú olimpikonunkról pizzát neveztek el az étteremben, melynek első, 50 centiméter átmérőjű példányát maga

Nagy Péter

sütötte, természetesen a pizzéria aktív segítségével. A "Nagy Péter súlyemelő pizzája" nevet viselő gasztronómiai műalkotásban paradicsom alapon dupla mozzarella, sonka, szalámi, oliva, bacon, gyroshús, hagyma található - igazi ínyenc kalóriadús étel, mely péntektől már a gyorsétterem honlapján is rendelhető. "Az első három közé várom Pétert, nagyon szurkolok neki az ötkarikás játékokon" - mondta el a 17 éve hazánkban élő, magyarul remekül beszélő olasz üzletvezető. Persze ha olaszokról van szó nem lehet elmenni a futball mellett sem, Alessandro Cedolini elárulta, nagy Juventus-drukker, igaz, az olasz bundabotrányhoz nem kívánt semmit hozzáfűzni. "Jól vagyok, edzek folyamatosan, növelem a súlyokat. Legközelebb Békéscsabára megyek jövő héten edzőtáborba,

Bökfi János

szövetségi kapitány klubjánál fogok edzeni. Mindezek mellett itt a vizsgaidőszak, még van pár szereplésem az egyetemen is, ahol meg kell feleljek" - közölte városunk Universiade-győztes, sokszoros magyar bajnok, világbajnoki 8. helyezett súlyemelője.

Oláh Imre

, Nagy Péter edzője hozzátette, a 420 kg összetettben meglehet Péternek, de szakításban és lökésben kisebb technikai tökéletesítésre van még szüksége. A sajtótájékoztató végén a sajtótájékoztató résztvevői elsőként kóstolhatták meg Nagy Péter súlyemelő pizzáját, melyről állíthatjuk, valóban kiválóra sikerült.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.