Sport

Médiafoci: súlyos vereség a Szedeáktól + FOTÓK

Médiafoci: súlyos vereség a Szedeáktól + FOTÓK

2012. május 24., csütörtök
Médiafoci: súlyos vereség a Szedeáktól + FOTÓK

A múlt csütörtöki Szeged Beton elleni médiafocit követően egy héttel a Szedeák kosarasaival csaptak össze a legjobb Csongrád megyei újságírók. Az előzetes várakozásoktól eltérően nem sikerült megismételni a vízipólósok elleni sikert a kollégáknak.

Pedig a papírforma a rutinos, labdarúgó múlttal is rendelkező zsurnalisztáknak kedvezett, különösen, hogy a kosarasok mindössze két cserével tudtak kiállni. Ennek ellenére a Schweinsteiger-mezes

Kiss Zsolt

óriási kapufájával indult a találkozó, aki aztán nem sokkal később egy eladott labda után takarásból

Teleki Zsolt

mellett a kapu közepébe bombázott (1-0). Szemmel láthatóan az öltözőben ragadtak az újságírók, hiszen röviddel később jött a hidegzuhany:

Széll Bence

remekül eltalált lövését nem tudta hárítani Teca (2-0). A zöld mezesek játéka elég pontatlan volt az első percekben, ráadásul nagyon agresszívan letámadtak a pattogtatók, rengeteg hibára kényszerítve a médiacsapatot. A folyamatos csrék nyomán feltámadni látszottak a kihívottak reményei, s amikor Mádi József lövését bevédte

Wirth Ádám

, úgy tűnt, sikerül felzárkózni (2-1). Ám a forró reményeket a tűző napon egy végletekig kipasszolt Szedeák akció végén előbb Kolti újabb gólja hűtötte le (3-1), majd egy bedobásnál aludt el az egész védelem, s a hosszú kapufához befutó Széll kotort bele fejjel a hulló falevélbe (4-1). A kosarasok zónavédekezésén nehezen találták a rést az újságírók, s ha lövésig el is jutottak vagy Wirth bravúrjai, vagy - mint

Dlusztus T. Imre

ajtó-ablak helyzeténél kétszer - kapufa állták útját a rohamoknak. Az első félidő kegyelemdöfését

Molnár Miklós

óriási lövése jelenthette, mely védhetetlenül csapódott 8 méterről jobb felsőbe (5-1). Fordulás után nagyobb lendülettel és összeszedettebben lépett pályára az újságírócsapat, s hamar meg is jött az eredmény, Mádi szépített (5-2), s úgy tűnt elkapják a fonalat tollforgatóink. Ám a szerencse elpártolt tőlük, hiába mutatott be nem egyszer bravúrt Teleki kapus, Molnár Miklós két újabb megmozdulásánál ismét tehetetlennek bizonyult (7-2).

Bittmann Emil

óriási lövése a kapufán csattant, Wirth nagyokat védett, majd egy szerencsétlen megmozdulás végén

Gyúrós Istvánról

pattant a laszti a média kapujába (8-2) - ez volt a végjáték, súlyos vereséget szenvedtek a tollforgatók. Persze, a nagy verés ellenére barátságban váltak el a tudósítók és a tudósítottak a sportszerű meccset követően. Reméljük a hagyományteremtő célzatú Szedeák - Média mérkőzések sora is folytatódik, s bízunk abban is, hogy rövidesen újra szurkolhatunk hasonló derbin.

Barátságos labdarúgó-mérkőzés:

Naturtex-SZTE-Szedeák - Szegedi médiaválogatott 8-2 (5-1)

Szedeák:

Wirth - Drahos, Nyilas, Kiss Zs., Széll, Simándi.

Csere:

Molnár M., Buzás.

Média:

Teleki - Papp Z., Fekets, Kovács A., Süli, Mádi.

Csere:

Horváth L., Dlusztus, Héger, Bittmann, Gyúrós.

Gólszerzők:

Molnár M. 3, Széll 2, Kiss Zs. 2, Gyúrós (öngól), ill. Mádi 2.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.