Sport

Labdarúgás: vasárnap a Szarvas látogat Vásárhelyre

Labdarúgás: vasárnap a Szarvas látogat Vásárhelyre

2012. május 11., péntek
Labdarúgás: vasárnap a Szarvas látogat Vásárhelyre

A labdarúgó NB III Alföld csoportjának hétvégi 25. fordulójában a kiesés elől menekülő Szarvasi FC látogat Vásárhelyre.

Két hazai vereség után a vasárnap 17 órakor kezdődő találkozón a HFC számára csak a győzelem lehet elfogadható eredmény, hiszen a vásárhelyiek a begyűjtésre váró három ponttal nem csak saját középmezőnybeli pozíciójukat erősíthetnék meg, hanem a Makó csapatának is segíthetnének a benntmaradásért vívott küzdelemben, a jelenleg legnagyobb riválisnak számító szarvasiak legyőzésével. Az ősszel lejátszott szarvasi mérkőzés két ellentétes félidő után döntetlenre végződött. Az első játékrészben a vásárhelyiek több góllal vezethettek volna, de csak egyszer találtak be, szünet után viszont a

Bárkányi

kiállítását követő büntetőből egyenlítettek a hazaiak és az utolsó félóra egyértelműen a szarvasiakról szólt. Az elmúlt bajnoki évben lejátszott HFC - Szarvas összecsapások gólokban gazdag 90 perceket és mindkétszer nagy arányú vásárhelyi sikert hoztak. A 2010 őszén lejátszott hazai találkozót 5-2-re nyerte a HFC, 2011 tavaszán még ennél is nagyobb volt a két csapat közötti különbség, a vásárhelyiek Szarvason is nyertek 5-1-re. Vasárnap valószínűleg egy kisebb arányú győzelemmel is megelégedne a kék-sárga legénység, bár az előjelek egyértelműen a HFC mellett szólnak. A vásárhelyieknél a rutinos kapus,

Kovács Krisztián

felépült sérüléséből,

Antal Krisztián

pedig az elmúlt héten letöltötte egy mérkőzésre szóló sárga lapok miatti büntetését, így

Szűcs Róbert

egyedül a Diákolimpiai Országos Döntőben, a vásárhelyi sportosztályos csapattal Zalaegerszegen szereplő

Rácz Lászlóra

nem számíthat. A vendégeknél a hírek szerint jóval több a gond. Ami biztos, hogy az eddig 5 gólos támadó,

Klimaj

és a középpályán meghatározó játékosnak számító, eddig 3 gólt jegyző

Bakró

kiállításuk miatti eltiltásukat töltik, míg a békés megyeiek legrutinosabb játékosa, az idén egy gólt szerző

Závoda Gábor

az elmúlt fordulóban "besárgult", így ő sem léphet pályára Vásárhelyen. A szarvasiak leggólerősebb támadója, a hatgólos

Somogyi

hetek óta sérüléssel bajlódik és hasonló gondjai vannak

Demcsáknak

is, mindkettőjük pályára lépése kérdéses. Az viszont biztos, hogy az elmúlt heti bajnokit az angol FA Kupa döntőjének megtekintése miatt kihagyó, ősszel még vásárhelyi színekben szerepelt

Piti László

ellenfélként tér vissza a vásárhelyi stadionba. A szarvasiak az elmúlt bajnoki fordulóban a második félidő közepéig remekül helytálltak a második helyezett Dunaharaszti otthonában és csak a 71. percben ellenük megítélt büntető törte meg a vendégek reményeit.

Somogyi

mester dicsérte is csapatát, szerinte egy vállalható vereséget szenvedtek, ahol a védekezésük jó volt, viszont a tréner szerint gólerős támadók hiányában nincs esélyük az eredményes szereplésre. A szarvasiak hét közben magyar kupa mérkőzésen 4-0-ra győztek Tótkomlóson, ami azt mutatja, hogy nagy hiba lenne ha a vásárhelyiek lebecsülnék őket.

A várható kezdőcsapatok:

HFC:

Kovács K. - Boros, Kavarics, Antal, Marton - Varga M., Sipos, Bakos/Juhász I. S., Varga I. - Kökény, Domonkos.

Csere:

Hegedűs (kapus), Huszár, Horváth R., Lékó, Molnár Zs.

Szarvas:

Szabó B. - Benczur, Pákozdi, Petykó, Csellár - Kiszel, Mike, Murvai, Kristóf - Furár, Piti.

Csere:

Valastyán (kapus), Kugyela B., Bogdán P., Darida P.

Így játszott a Szarvas a múlt héten:

Dunaharaszti MTK - Szarvasi FC 2-0 (0-0)

Szarvas:

Szabó B. - Benczur, Pákozdi, Petykó, Csellár - Murvai (Kiszel 73'), Mike, Závoda, Kristóf - Furár (Kugyela 80'), Bogdán P. (Darida P. 73'). Edző: Somogyi János.

Emlékeztetőül a két csapat legutóbbi egymás elleni bajnoki meccsén (2011. 10. 22.)

Szarvasi FC - HFC 1-1 (0-1)Szarvas: Szabó B. - Pákozdi, Ferenczi, (Závoda 75'), Petykó, Csellár - Nagy r., Mike, Bakró, Jurecska (Furár 67') - Klimaj (Kristóf 67'), Somogyi. Edző: Sompgyi János. HFC: Kovács K. - Huszár, Antal, Bárkányi, Marton - Varga M. (Mátó 89'), Sipos, Bartyik, Potloka (Major L. 90') - Kökény, Domonkos (Piti 88'). Edző: Szűcs Róbert. Góllövők: Somogyi (61' - 11-esből), ill. Domonkos (27'). Kiállítva: Bárkányi (61').

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.