Sport

Labdarúgás: fiatalok góljaival verte a SZVSE a Balástyát

Labdarúgás: fiatalok góljaival verte a SZVSE a Balástyát

2012. május 5., szombat
Labdarúgás: fiatalok góljaival verte a SZVSE a Balástyát

Az utóbbi időkben egyre jobb formát mutató sereghajtó legyőzése nem okozott gondot a fiatal szegedi alakulatnak.

A 30 pontjával nyolcadik Szegedi VSE a 10 ponttal utolsó, azaz tizenhetedik Balástyát látta vendégül szombaton a megyei I. osztály 27. fordulójában. A hazaiak rendkívül elszántan léptek pályára, javítani akartak, hiszen szerdán két szép győzelmet követően szakadt meg sikersorozatuk a röszkei vereséggel. A sereghajtót pedig

Hódi Mihály

igencsak összekapta tavaszra: ezt az utóbbi hetekben azzal igazolták, hogy nyerni tudtak Tápén, s a Mórahalom csak 1-0-ra, az Ásotthalom pedig 2-1-re verte őket Balástyán, az aranyesélyesek tehát igencsak megszenvedtek velük. A vendégeket egyébként a visszavágás vágya fűtötte, hiszen az ősszel emlékezetes meccsen kaptak ki 9-1-re (!) a vasutasoktól... A szombati találkozón többnyire a szegediek akarata érvényesült, ők játszottak jobban, veszélyesebben, míg a vendégek ezúttal kevésbé szép arcukat mutatták, még ha a végeredményen ez talán annyira nem is mutatkozott meg. A SZVSE vezetését a szünet után ugyan még kiegyenlítették a balástyaiak, ám az azt követően érkező két újabb találatra a végén csak eggyel tudtak felelni. Hazai oldalon a sérült

Hegyesi Zsolt

ismét nem állhatott rendelkezésre, ám villogtak a fiatal tehetségek:

Szalma Gergely

kétszer,

Papp Ádám

egyszer volt eredményes. Papp az első felvonás hajrájában szemfülesen érkezett egy a kapus által kiejtett labdára, s közelről varrta be. A második gólnál

Márki Kornél

a bal oldalon ment el, ügyesen adott be, s Szalma egyből a hálóba belsőzött. A harmadik találatot ha lehet még szebb akció előzte meg: hátulról indult a támadás, egészen a tizenhatosig jutottak a vasutasok, Szalma pedig nem teketóriázott, kilőtte a jobb alsót. Összességében teljesen megérdemelten győzött 3-2-re a hazai gárda.

Szamosvölgyi Zoltán

, a klub legendás futballistája portálunknak úgy összegzett: nem volt túlságosan magas színvonalú az összecsapás, ugyanakkor kiemelendő, hogy a hazai gólokat remek egyéni villanások, szép technikai megoldások előzték meg.

A megyei I. osztály 27. fordulójában:

Szegedi VSE - KSE Balástya 3-2 (1-1).

Szeged, SZVSE-stadion, 100 néző, vezette: Csöngető Endre.

SZVSE:

Weszelovszky - Báló R. (Nagy Á.), Hegyesi Á., Ágoston, Nagypál, Szalma, Papp Á., Márki (Mazula), Simon, Dürgő, Bódi (Busa). Vezetőedző: Kántor Ferenc.

Balástya:

Reguli - Kailinger, Bosánszki Zs., Bosánszki M., Magyar (Böröcz), Kozó, Zámbori, Batancs, Kis Szabó, Mészáros, Szél. Vezetőedző: Hódi Mihály.

Gólszerzők:

Szalma G. 2, Papp Á., illetve Szél R., Mészáros F.

Jók:

Szalma G., Papp Á., Ágoston P., Hegyesi Á., illetve Zámbori G., Bosánszki M., Mészáros F. Kántor Ferenc:

"Az elmúlt hosszú hétvége meglátszott a csapat összpontosításán, ennek ellenére is megérdemelten nyertünk."

Hódi Mihály:

"Megérdemelten győzött a hazai csapat, mi az idény leggyengébb teljesítményét mutattuk."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.