Sport

Labdarúgás: 7-től a 17 évesekig rúgták a bőrt Sándorfalván + FOTÓK

Labdarúgás: 7-től a 17 évesekig rúgták a bőrt Sándorfalván + FOTÓK

2012. május 3., csütörtök
Labdarúgás: 7-től a 17 évesekig rúgták a bőrt Sándorfalván + FOTÓK

Már hagyományosan minden évben május első hetében rendezik meg Sándorfalván a Tóth János emléktornát. Idén a 15. alkalommal mérték össze tudásukat az ifjú labdarúgók.

Jó hangulatú utánpótlástornát rendeztek május 1-én Sándorfalván, ahol senki nem maradt vesztes, a negyedik is kapott érmet, ebédet és színes műsort is felszolgáltak a foci mellé a szervezők. Közel 240 gyerek mozdult meg a főszervezők Sándorfalva UKSE és Sándorfalva SK és a baráti kör segítségével és az önkormányzat támogatásával. Eredmények:

A legkisebbeknél (a 2005 után) születetteknél:

1. Sándorfalva 7 pont 2. Rendőr TE 6 pont 3. Forráskút 4 pont 4. Mindszenti Mocorgók 0 pont Gólkirály: Horváth Zalán (Rendőr TE) Legjobb játékos: Molnár Benedek Legjobb hazai játékos: Krasztouszki Kristóf (Forráskút)

A 2002 után születetteknél:

1. Vasas Kubala akadémia 7 pont 2. Atletico Arad 7 pont 3. Sándorfalva 1 pont 4. Rendőr TE 1 pont Gólkirály: Erik (Atletico Arad) Legjobb játékos: Katona Bálint (Vasas) Legjobb hazai játékos: Róvó Gábor Legjobb kapus: Serfőző Zalán (Rendőr TE)

A 2000 után születetteknél:

1. Vasas Kubala akadémia 9 pont 2. Atletico Arad 6 pont 3. Sándorfalva 3 pont 4. Rendőr TE 0 pont Gólkirály: Szeka Márk (Vasas) Legjobb játékos: Bodri Ulka (Arad) Legjobb hazai játékos: Rostyik Márk Legjobb kapus: Takács János (Rendőr TE)

Az U17-es korosztálynál:

1. Sándorfalva 4 pont 2. Atletico Arad 4 pont 3. SZEOL – Tisza Volán SC 0 pont Gólkirály: Csamangó Norbert (Sándorfalva) Legjobb játékos: Farkas Ferenc (Tisza Volán) Legjobb hazai játékos: Szabó Tamás Legjobb kapus: Cina Farlavius (Arad)

A történet

Tóth János

, vagy ahogy játékostársai nevezték: „Kistót”, 1978-tól volt igazolt játékosa a sándorfalvi labdarúgócsapatnak. Tagja volt a megyei II. osztályú bajnokcsapatnak, mely 1985-ben verekedte magát vissza a Megye I-be. Labdarúgó pályafutása haláláig, 1997. május 1-jéig tartott. A Csongrád megyei I. osztályú bajnokságban, nem kis részben neki is köszönhetően csapatunk volt ezüst és bronzérmes is. A focit nemcsak szerette, de áldozott is érte. Anyagilag is támogatta csapatát és az utánpótlást is. Tragikusan fiatalon, 28 évesen ragadta el a halál. Egy vasárnapi mérkőzés után, 1997. május 1-jén, munkába sietve szenvedett autóbalesetet. Halálát követően minden évben megrendezik az emlékének szóló labdarúgótornát. Kezdetben a volt játékostársak közreműködésével felnőtt kispályás labdarúgótornákat szerveztek, majd a szervezők elérkezettnek érezték az időt arra, hogy „jöjjenek a fiatalok”, és legyen utánpótlástorna. Így 2005-től kezdődően már csak a gyerekeknek szervezték meg az emléktornát egy-egy felnőtt bemutató mérkőzés mellett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.