Sport

Két díjat is nyertek az SZTE léghajtányai a pneumobilversenyen + FOTÓK, VIDEÓ

Két díjat is nyertek az SZTE léghajtányai a pneumobilversenyen + FOTÓK, VIDEÓ

2012. május 15., kedd
Két díjat is nyertek az SZTE léghajtányai a pneumobilversenyen + FOTÓK, VIDEÓ

Az idei, sorrendben ötödik Nemzetközi Rexroth Pneumobil versenyen a Szegedi Tudományegyetem MK Laren mérnökcsapata több kategóriában is diadalmaskodott.

Az eredmény jelentőségét mutatja, hogy a jubileumi döntőn minden korábbinál többen álltak rajthoz május 12-én Egerben. A négy országból érkező 41 csapat összesen öt kategóriában mérte össze tudását és felkészültségét a saját készítésű, sűrített levegővel hajtott járművek hagyományos versenyén. Siker koronázta a szegedi MK Laren csapat felkészülését az ötödik, jubileumi Nemzetközi Rexroth Pneumobil versenyen. A csapat tagjai 2 kategóriában is elhozhatták az első helyezést. A gyorsulási futam erős mezőnyében győztesek lettek: léghajtányukkal alig 28 másodperc alatt teljesítették a pályaszakaszt. A jelképes koronát, azaz a Rexroth Legjobb Pneumobilja 2012 címet, amelyet hagyományosan az egyes versenykategóriák győztesei közül választ ki a zsűri, ezúttal szintén a szegedi csapat viselheti egy éven át. A fődíj valódi súlyáról árulkodik, hogy idén minden eddiginél több versenyző próbálta meg maga mögé utasítani a konkurens csapatok sűrített levegővel hajtott járgányait az egri döntő során. A magyarországi műszaki felsőoktatási intézmények hallgatói és a Csehországból, Lengyelországból és Romániából érkező csapatok szombaton rajtoltak el pneumatikus hajtással rendelkező, házi készítésű járművükkel a különböző kategóriákban megrendezett futamokon, hogy bebizonyítsák: az ő felkészülésük sikerült legjobban, és a pneumobiljuk képes a nézők szimpátiája mellett az első helyet is elhódítani az egyes versenyszámokban.

Idén először a megszokott öt kategória (távolsági, ügyességi, gyorsulási, a legeredetibb konstrukció és a Rexroth Legjobb Pneumobilja) mellett szenior kategóriában és a legkreatívabb bukósisakot tervező csapatnak is kiosztottak díjakat. A Facebookon meghirdetett kreatív pályázat győztes csapatának négy tagja pedig jutalmul a döntő futamokon az általuk megtervezett sisakban indulhatott. Az egész napos szombati családi majálison a futamok mellett gyermekprogramok, rajzpályázat, alternatív hajtású járművek performansza és versenye, akrobatikus táncbemutató és a népszerű Balkan Fanatik együttes koncertje gondoskodott a technikai sportok rajongóinak szórakozásáról. http://www.youtube.com/watch?v=jCDWytZIuVU

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.