Sport

Hátország: országos döntőben a HLKC 2000-es csapata

Hátország: országos döntőben a HLKC 2000-es csapata

2012. május 4., péntek
Hátország: országos döntőben a HLKC 2000-es csapata

Szombaton és vasárnap a Békés megyei Szeghalmon rendezik meg az Erima Kézilabda Gyermekbajnokság 2000-es korosztályának országos döntőjét, amelynek legjobb nyolc csapata között az elmúlt évhez hasonlóan ismét ott lesznek a Hódmezővásárhelyi Leány Kézilabda Club fiatal kézilabdásai is.

A vásárhelyiek számára a Siklóson megrendezett országos elődöntőn keresztül vezetett az út az országos döntőbe. Az elődöntőben három mérkőzés várt

Beslin Anikó

edző -

Blaskovics Ingrid, Fenesi Renáta, Klemm Kata, Kandó Dorottya, Földesi Gerda, Farkas Izabell, Varga-Tóth Réka, Viski Lili, Gál Krisztina, Molnár Sára, Bánfi Petra, Áncsán Fanni

összetételű - csapatára, akik az országos döntőbe jutásra aspiráló hazaiak, a Siklós Kanizsa DSE csapata ellen remekül kezdtek, de szünet után a vendéglátók ledolgozták hátrányukat a döntetlenre végződött találkozón. A második találkozón a Hétfő KC Csorna ellen végig kiválóan játszottak a vásárhelyi lányok, akik határozott védekezés mellett hatékony helyzetkihasználásuknak köszönhetően fölényes győzelmet arattak. A harmadik mérkőzésen a papiron leggyengébbnek tartott ellenfél, a Körmend DMTE-Nádasd ellen a HLKC bizonytalan kezdés után szerencsére felvette a játék ritmusát és végeredményben simán hozta az elvárt sikert, ezzel csoportelsőként jutott az országos döntőbe.

Eredmények:

Hódmezővásárhelyi LKC - Siklós Kanizsai DSE 12-12 (8-4) A HLKC legjobb góllövői:

Klemm 6, Gál 4.

Hétfő KC Csorna - Hódmezővásárhelyi LKC 11-19 (7-9) A HLKC legjobb góllövői:

Gál 5, Fenesi 4, Klemm 4, Varga-Tóth 3.

Körmendi DMTE-Nádasd - Hódmezővásárhelyi LKC 11-18 (7-11) A HLKC legjobb góllövői:

Gál 4, Földesi 4, Klemm 4.

Az elődöntő végeredménye:

1. Hódmezővásárhelyi LKC 2. Siklós Kanizsai DSE 3. Hétfő KC Csorna 4. Körmendi DMTE-Nádasd A hétvégén megrendezésre kerülő országos döntőben az első napon két négyes csoportban körmérkőzéseket játszanak a csapatok. A HLKC az "A" jelű csoportban a tavalyi aranyérmes Angyalföldi Sportiskola DSE, valamint a Dunaújvárosi Városi Sportiskola és az Euronovex Tápiószele csapataival mérkőzik. A "B" csoport sem igérkezik könnyebbnek, hiszen itt szerepel a tavalyi ezüstérmes Tamási KC és a bronzérmes Ferencvárosi TC, valamint a Debreceni SC-Sportiskola. A vásárhelyiek célja, hogy a tavalyi hatodik helyezést túlszárnyalva bejussanak a legjobb négy közé.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.