Sport

Hátország: helytállt Gyulán a SZEOL-Szeged 2011

Hátország: helytállt Gyulán a SZEOL-Szeged 2011

2012. május 3., csütörtök
Hátország: helytállt Gyulán a SZEOL-Szeged 2011

Becsülettel harcolt, de alulmaradt a Gyulai Termál FC vendégeként Bellán János és Hágelmann Endre legénysége is.

A Gyulai Termál FC gárdáival csaptak össze a SZEOL-Szeged 2011 együttesei a kiemelt II. osztályú U17-es és U19-es bajnokság Dél-Keleti csoport hétvégi fordulójában. A Tisza-partiak idegenben léptek pályára. Az U19-es meccsen mindkét fél 4-4-2-es hadrendben játszott a rekkenő hőségben. A hazai csapat nagy lendülettel kezdett az utazástól és az előző napi meccstől kissé bágyadt szegediek ellen, már a 3. percben vezetést is szereztek: jobb oldali támadás végén

Reszelő M.

cselezett, és pontos beadása után közelről

Kondoros M.

lőtt a kapuba; 1-0. Látszott, hogy a vendégek kontraakciókra, a hazaiak a két

Reszelő

testvér (Márk és

József

) gyors, gólerős játékára építenek. A remény a a gólszerzésre a 10. percben csillant fel a szegediek előtt, mikor

Szalma G.

elhúzott a bal oldalon, beadását 6 méterről

Németh R.

pofozta a kapuba, a játékvezető azonban "lökésért" szabadot rúgatott... A 20. percben

Báló R.

lőtt gólt a szegediektől, ezt les miatt érvénytelenítette a bíró. Sokkal többet mozogtak a gyulaiak labda nélkül, rengeteg felesleges oldalpasszal, lassan játszott a Szeged. A szünetben érkeznek a menetrendszerű, szokásos cserék a vendégek részéről, majd megint egy gyors gól a Termáltól, amit a szegedi védők együttműködésének teljes hiánya előzött meg. Bátran és jó tempóban játszottak a hazaiak, erőlködtek, de becsületesen hajtottak a szeolosok. A nagy melegben jó iramú mérkőzést láthattak a nézők, megkezdődtek a cserék, próbáltak az edzők további friss játékosokat bevetni. A változatos mérkőzés a 83. percben dőlt el, mikor a 4 perce beállt

Vigh N.

emelt

Batik G.

kapujába; 3-0. A szegedi csapat azonban tovább küzdött a szépítésért, és sikerrel, mert a 88. percben

Törköly T.

jobb oldali beadását

Horváth-Harmat G.

ügyesen

Bagi T.

elé játszotta, ő pedig a hálóba talált, beállítva a végeredményt; 3-1. Az U17-es derbin 1-0-s félidőt követően 2-1-es hazai siker született. Az U17-es II. osztályú bajnokság Dél-Keleti csoportjában a 28 pontos SZEOL-Szeged 2011 jelenleg nyolcadik, míg a 24 pontos SZEOL-Tisza Volán SC (mely hétvégén otthon kapott ki 5-2-re a Hódmezővásárhelyi FC-től) a kilencedik. Az U19-es mezőnyben 43 ponttal az első a SZEOL-Tisza Volán SC (a hétvégén 1-0-ra verték a megyei rivális vásárhelyieket), míg a SZEOL-Szeged 2011 19 ponttal tarsolyában a tizenegyedik.

Kiemelt II. osztályú U19-es bajnokság Dél-Keleti csoport 22. forduló:

Gyulai Termál FC - SZEOL-Szeged 2011 3-1 (1-0).

Gyula, vezette: Csonka Bence.

Gyula:

Kajári J. - Zsömbörgi R., Fógel R., Csikós M., Kukla Zs., Kondoros D. (Vigh N.), Repisky D., Sós M., Nagy D. (Nagy J.), Reszelő J. (Szilágyi Zs.), Reszelő M. (Cseke N.). Vezetőedző: Szabó Attila.

Szeged:

Batik G. - Báló M., Nagy Á., Báló R. (Bakai P.), Nagypál P., Németh R. (Bálint D.), Busa B., Szalma G. (Horváth-Harmat G.), Törköly T., Varga R. (Dávid R.), Bagi T. Vezetőedző: Hágelmann Endre.

Góllövők:

Kondosos M. (3'), Reszelő M. (53'), Vigh N. (83'), illetve Bagi T. (88')

Jók:

Reszelő M., Kajári J., Fógel R., Reszelő J., illetve Törköly T., Bagi T. Szabó Attila:

"Végig irányítottunk, több góllal is nyerhettünk volna, a támadójátékunk sokkal veszélyesebb volt!"

Hágelmann Endre:

"Nagyon akartunk, de mégsem sikerült a pontszerzés! A bajnokságban most játsszuk azokat a meccseinket, mikor reális győzelmi, pontszerzési esélyünk frissen, pihenten is nagyon nehéz lenne, de ennyi meccsel a lábunkban, és néhányan kisebb-nagyobb sérüléssel játszva szinte lehetetlen. De megteszünk mindent, hogy sikeresek legyünk! Jövő hétvégén a bajnokesélyes testvércsapatunkkal, a SZEOL-Tisza Volánnal mérkőzünk, megint nehéz meccs elé nézünk! Csak gratulálni tudok a játékosoknak a helytálláshoz!"

Kiemelt II. osztályú U17-es bajnokság Dél-Keleti csoport 22. forduló:

Gyulai Termál FC - SZEOL-Szeged 2011 2-1 (1-0).

Gyula, vezette: Flinta Zoltán.

Gyula:

Petrás I. - Nagy S., Kertes T., Perdi D., Dajcs Á., Susánszki M., Gyevi-Nagy B., Lovas T. (Bodnár V.), Gáleg R., Kovács P. (Korcsok M.), Sztanojev M. (Papp F.). Vezetőedző: Szentléleki Béla.

Szeged:

Mészáros L. - Kis L., Kertész G., Rádai Cs., Ibis Dursun, Faragó N., Szántó D., Judik T. (Iritz N.), Duranyik R. (Pink R.), Lajkó A., Sipos Á. Vezetőedző: Bellán János.

Gólszerzők:

Nagy S. (45'), Susánszki M. (60'), illetve Pink R. (75')

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.