Sport

Hátország: a SZEOL U19 hatalmas bravúrja a Gyula ellen

Hátország: a SZEOL U19 hatalmas bravúrja a Gyula ellen

2012. május 29., kedd
Hátország: a SZEOL U19 hatalmas bravúrja a Gyula ellen

Hágelmann Endre tanítványai szívüket-lelküket kitették a pályára, s óriási sikert értek el, hiszen két vállra fektették a legnagyobb aranyesélyest, a Grosics-akadémia csapatát.

A kiemelt II. osztályú U19-es és U17-es bajnokság legutóbbi fordulójában a listavezető gyulai Párduc LSK-Grosics Gyula Akadémia "A" együtteseit látták vendégül a SZEOL-Szeged 2011 alakulatai. Míg a fiatalabbak nem bírtak a nyolc gólig(!) jutó

Máruska Vitalij

vezette vendégekkel, addig az idősebbek szenzációs győzelmet arattak az éllovas ellen, feltéve a koronát egész szezonbéli dicséretes helytállásukra. Pedig nem úgy indult az U19-es derbi, hogy meglepetés lesz a vége. A 2. percben már vezetést szereztek a gyulaiak, s akkor talán mindenki azt hihette, ugyanaz történik majd, mint az U17-esek találkozóján, azaz kiütéssel diadalmaskodik a favorit. Történt, hogy egy bal oldalról, a 16-os oldalvonaláról belőtt szabadrúgásba

Kovács B.

pörgetett bele a védők között, és a vetődő

Batik G.

kapus már csak beljebb tudta segíteni a labdát; 0-1. A szegedi srácokat azonban szerencsére nem olyan fából faragták, hogy feladták volna a harcot! A 14. percben

Törköly T.

kicselezett mindenkit a bal oldalon, az alapvonalról visszapasszolt labdájából

Bagi T.

lőtt kapura, ezt még óriási bravúrral hárította Nagy R., de a jól érkező

Szántó D.

5 méterről a kapuba bólintott; 1-1. A 26. percben aztán

Báló M.

becsúszva agresszíven szerzett zsugát a jobb oldalon, remekül húzott el vele a kilépő védők előtt, pontosan adott középre, és az érkező Bagi T. a kapuba passzot; 2-1! A második félidőt végigtámadta a Grosics a fáradó, de óriási szívvel játszó hazaiak ellen, de az eredmény nem változott. Ehhez kellett Batik G. két óriási bravúrja, valamint az összes szegedi játékos határtalan akarása. Ilyen a foci: sokszor bebizonyosodott már, s ezúttal is, hogy fegyelmezett csapatjátékkal nyerni lehet jobb gárda ellen is! Az U17-es II. osztályú bajnokság Dél-Keleti csoportjában a 28 pontos SZEOL-Szeged 2011 jelenleg tizenegyedik, míg a 30 pontos SZEOL-Tisza Volán SC (mely 7-3-ra verte a Szarvast) a nyolcadik. A pontvadászatot a Grosics Akadémia "A" (70) vezeti a Grosics Akadémia B" (58) és a Hódmezővásárhelyi FC (55) előtt. Az U19-es mezőnyben 52 ponttal a második a SZEOL-Tisza Volán SC (a hétvégén 4-0-ra verték a Szarvast), míg a SZEOL-Szeged 2011 22 ponttal tarsolyában a tizedik. A pontvadászatból még egy forduló van hátra. Érdekesség, hogy a listavezető Grosics Gyula Akadémia "A" jelenleg csak jobb gólkülönbségével előzi meg a tabellán a SZEOL-Volánt. A gyulaiak június 1-jén majd a Békéscsaba UFC-nél vendégeskednek, míg a szegediek június 2-án a Szolnoki MÁV Utánpótlás FC-nél. Ami pedig a Hágelmann-legénységet illeti, ők szintén június 2-án hazai környezetben a Grosics Gyula Akadémia "B" ellen fejezik majd be bajnoki szereplésüket.

Kiemelt II. osztályú U19-es bajnokság Dél-Keleti csoport 26. forduló:

SZEOL-Szeged 2011 - Párduc LSK-Grosics Gyula Akadémia "A" 2-1 (2-1).

Szeged, Felső Tisza parti stadion, vezette: Török Sándor.

Szeged:

Batik G. - Báló M. (Kis L.), Bálint D., Nagy Á., Nagypál P., Busa B., Szántó D., Németh R. (Dávid R.), Törköly T. (Horváth Cs.), Szalma G. (Bakai P.), Bagi T. (Horváth-Harmat G.). Vezetőedző: Hágelmann Endre.

Grosics:

Nagy R. - Varga L., Kiss D. (A. Petra), Góman J., Gimesi M., Kiss Cs. (C. Radu), Hegedűs E., Fluxa D., Bajnok I., F. Chiorean-Dósa, Kovács B. Vezetőedző: Horváth Péter.

Gólszerzők:

Szántó D. (14'), Bagi T. (26'), illetve Kovács B. (2')

Jók:

mindenki, illetve Kovács B., Fluxa D., Hegedűs E.

Kiemelt II. osztályú U17-es bajnokság Dél-Keleti csoport 26. forduló:

SZEOL-Szeged 2011 - Párduc LSK-Grosics Gyula Akadémia "A' 0-15 (0-7).

Szeged, Felső Tisza parti stadion, vezette: Csamangó Tamás.

Szeged:

Ibis Dursun - Horváth G., Rádai Cs. (Bánfi M.), Faragó N. (Balogh T.), Komócsin G. (Kovács Z.), Kovács M., Pink R., Judik T. (Baka M.), Iritz N., Lajkó A., Csala D. Vezetőedző: Bellán János.

Grosics:

Lantos Z. (Rajna L.) - Ungi Má. (Rozgonyi E.), Ungi Ma. (Fodor Á.), Barát D. (Klányi K.), Hoffmann T. (Horváth G.), Csapó I., Reszelő R. (Hegedűs M.), Vati M. (Kántor M.), Zabari D., Manga Zs., Máruska V. Vezetőedző: Máté János.

Gólszerzők:

Máruska V. 8 (5', 30', 33', 39', 52', 64', 76', 79'), Manga Zs. 2 (41', 62'), Reszelő R. (18'), Lantos Z. (36'), Hegedűs M. (73'), Fodor Á. (82'), Horváth G. (88')

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.