Sport

Futsal: véget értek az álmok, kikapott az UTC

Futsal: véget értek az álmok, kikapott az UTC

2012. május 10., csütörtök
Futsal: véget értek az álmok, kikapott az UTC

Nem sikerült a bravúr az UTC Futsal Teamnek idegenben Gödöllőn, gól nélküli első félidő után tíz perc alatt eldöntötte a meccset, s ezzel a legjobb négy közé jutást is a hazai gárda.

Mindkét gárda biztonsági játékot játszott az első félidőben, nagy taktikai csata dúlt a pályán, így szokatlanul ritkán forogtak veszélyben a kapuk, ám ha mégis, a hazai oldalon

Ács Gábor

, az UTC részéről

Tombácz Róbert

látták el hibátlanul feladataikat. A kemény mezőnycsatákban gyűltek a faultok, a versengést a hazaiak nyerték, ők érték el előbb az ötöt, ám büntetőkre már nem került sor a játékrészben. Fordulás után aztán felpörögtek az események, mindkét oldalon több helyzet adódott, majd

Ughy Márk

lapos lövése törte meg a gólcsendet a 25. percben, megszerezve a lélektanilag oly fontois vezetést a hazaiaknak. Ezután hat perc alatt el is dőlt a meccs, az elvesztegett labdákat kegyetlenül büntették remek helyzetkihasználásukkal a gödöllőiek, így a 31. percre előbb

Lovrencsics Balázs

, majd

Jenei Ottó

góljaival már 3-0-ra módosult az állás, és gyakorlatilag eldőlt minden függő kérdés. Bár

Hegyesi Zsolt

azonnal szépített egy káprázatos egyéni akció végén, a hátralévő időben az UTC-nek nem sikerült újabb gólt szereznie. Sőt, a faultok miatt félő volt, újabbat kap, ám

Simonyi Gábor

tízesét védte Tombácz. A hazai jutalomgól azonban mégsem maradt el, a kiválóan játszó

Schrancz Balázs

egy labdaszerzést követően,

Bullás Imre

önkéntelen segítségével beállította a 4-1-es végeredményt. Ezzel eldőlt, hogy a tavalyi NB II Keleti csoportjának két nagy feljutó riválisa közül a korábbi kétszeres bajnok, rutinos, korábbi válogatottakat felvonultató Gödöllői Bikák jut másodikként az NB I elődöntőjébe, az újonc és fiatalos lendületével a szezonban meglepetést meglepetésre halmozó, magyarkupa-bronzérmes UTC Futsal Teammel szemben. A szegedi fiúknak cseppnyi okuk sincs a szégyenkezésre, hiszen remekül helytálltak a bajnoki és kupaküzdelmek során, s hazai pályán az egész szezonban, idegenben pedig a tavasz folyamán nagyon veszélyes ellenfélnek bizonyultak még a legjobbak számára is. Az UTC-nek ezzel véget ért a 2011-2012-es bajnokság, az újszegedi sportcsarnokban kihunynak a hétfő esti fények, de bízunk benne, hogy még az ideinél is sikeresebb folytatás következik ősztől az UTC-vel Szeged futsaléletében. Szép volt, UTC! Szép volt, fiúk!

Férfi futsal NB I rájátszás, negyeddöntő, 3. mérkőzés:

Gödöllői Bikák - UTC Futsal Team 4-1 (0-0)

Gödöllő, Szent István Egyetem sportcsarnoka, 150 néző. Vezette: L. Tóth, Takács, Veres.

Gödöllő:

Ács - Ughy, Biczi, Jenei, Vidák.

Csere:

Simonyi, Schrancz, Frank, Lovrencsics, Szente, Hegedűs (kapus).

Játékos-edző:

Szente Tamás.

UTC:

Tombácz - Hegyesi, Tóth A., Trucz, Hernády.

Csere:

Dürgő, Pataki, Juhász I., Pöszmet, Bitó, Bullás, Béry (kapus).

Edző:

Brinszky Adrián.

Gólszerzők:

Ughy (25'), Lovrencsics (29'), Jenei (31'), Bullás (37' - öngól), ill. Hegyesi (31').

Sárga lap:

Schrancz (38'), ill. Hegyesi (33'), Tombácz (33').

A legjobb négy közé kerülésért vívott párharcot 2-1-re a Gödöllő nyerte.

Brinszky Adrián:

"Gratulálok a gödöllőieknek a továbbjutáshoz, de gratulálok a csapatomnak is, dicséret illeti a srácokat. Az első félidő nagy taktikai küzdelem volt, ahol megvoltak, de ki is maradtak a helyzetek mindkét oldalon. Minden az első gólon múlott, ez az ellenfelet nyugtatta meg, így felszabadultabban játszhattak, majd jöttek az újabb találatok. Az ellenfelünk tovább tudott koncentrálni, és megszerezte azt a lélektani vezető gólt, ami eldöntötte a találkozó sorsát. Számunkra ezzel véget ért a bajnokság."

A negyeddöntők 3. körének további eredményei:

Colorspectrum Aramis – DEAC Futsal Club 5-3 (2-1)

A párharc végeredménye: 2-1 az Aramis javára

MVFC Berettyóújfalu – Admirál-Haladás VSE 5-4 hu. (2-1, 1-2, 2-1)

A párharc végeredménye: 2-1 a Berettyóújfalu javára.

Az elődöntők párosítása:

Rába ETO FC - Colorspectrum Aramis MVFC Berettyóújfalu - Gödöllői Bikák

Az elődöntők első körét május 14-én rendezik, a pályaválasztó az alapszakaszban jobb helyezést elért fél.

Online közvetítésünk:

VÉGE!

40'

Bullás lő egy irgalmatlan nagy felsőlécet, minden dühe és elkeseredettsége benne lehetett. A hosszún üresen állt Dürgő, talán neki jobb lett volna passzolni, bár nem oszt nem szoroz a 4-2 sem... Marad a 4-1, itt a vége. Köszönjük, fiúk ezt az elképesztő szezont!

39'

Nem is hajtanak már a csapatok, eldőlt a meccs.

38'

Schrancz rántja le Juhászt, ez is lap, nem sokat ér, mivel a szabadrúgás elakad. Olcsó vigasz, hogy ez Schrancz ötödik sárgája, így nem játszhat az elődöntőben...

37' GÓÓÓL... 4-1.

Eldőlt... Schrancz csap le egy pontatlan labdára, egy az egyben megy Tombáczra, aki nagy bravúrral véd ugyan, de a visszaérő Bullásra pattan a labda balszerencsésen, róla meg bemegy... 4-1...

36'

Pataki iramodna meg, de feltartják, nincs síp. Jenei bombáz, Tombácz. Másik oldalon Tóth lő, Ács véd.

35'

Pöszmet távoli lökete, Ács véd. Jön az ellenakció, Schrancz próbálja bejátszani, visszapattan hozzá, lő, Tombácz véd!

34'

Itt is a 6. hiba UTC részről, tízméterest lőhet Simonyi. Mögé áll, hátrál, nekifut... Tombácz óriásit véd! Hosszú hat perc van hátra, és gólokat kéne lőnünk...

33'

Schrancz nagy helyzetben, Tombáczba lő a hatopsról, majd feldobja magát, szabadrúgás, Hegyesi sárga lap, pedig nem ért hozzá. Kigyűlt az öt faultunk, ráadásul Tombácz is kap egy sárgát reklamálásért. Lejt a hazai pálya?

32'

Talán még van remény, megélénkül a támadójátékunk is, hernády tör előre erőszakosan, de elszedik tőle a labdát. Kissé leült a félidő eleji pörgés után az UTC, és ezt azonnal kihasználta a Gödöllő.

31' GÓÓÓL!!! 3-1!

Trucz szerez labdát a saját hatosán, indul vele Hegyesi, átcselezi magát két védőn, majd estében még lő, nagy erővel csapódik a léc alá a Select! 3-1!

31' GÓÓÓL... 3-0.

Félő, hogy elszállnak a reményeink. Eladja az utolsó ember a labdát, Jenei csapm le rá, elviszi, majd félmagasan a kapu hosszú oldalába lő Tombácz mellett, 3-0...

30'

Egyre nehezebb lesz így, elképesztő ismét a Bikák helyzetkihasználása, akárcsak egy hete.

29' GÓÓÓL... 2-0.

Többet támad az UTC, feljebb tolva a védekezés, s ennek jön is megint a böjtje, Schrancz és Lovrenciscs jönnek el, kipasszolják Tombáczot is, Lovrencsics üres kapuba gurít... 2-0.

28'

tartják a labdát a Bikák, az idő nekik dolgozik, a mieinknek futniuk kell az eredmény után. Most Tóth középen, de Hegyesi passza nem jut el hozzá.

27'

Bullás jó helyzetben, de lövése elakad egy hazai lábban.

26'

Kitámad az UTC, muiszáj, mert 0-1-gyel nem sokra megyünk. Kontráznak is rögvest a Bikák, hosszú a labda Schrancznak.

25' GÓÓÓL... 1-0.

Ughy cselezi ki Patakit, majd spiccel laposan lő, a laszti elmegy a lábak alatt, Tombácz nem látja jól, mellette gurul be a hosszú sarokba az erős lapos löket, 1-0...

24'

Ughy ellen az újabb faultunk, Biczi végzi el a szabadrúgást 10 méterről oldalról, lepattan a falról.

23'

Gyűlnek a faultjaink, itt a második, hazai oldalon egy strigula áll. Vidák iramodik meg, Trucz ment.

22'

Ughy rövid kapufára bombáz pillanatokkal később. Felpörögtek az események, csak úgy kapkodjuk a fejünket! Aztán UTC kontra, mellé.

21'

A mieink kezdik a második játékrészt. Trucz egyből faultolja Ughyt a jobb oldalon, 9 méterre a kaputól. Simonyi szabadrúgása erős, középre tart, Tombácz üti ki! Trucz szerez labdát, keresztbe Tóthnak, Jenei csúszik össze Áccsal, de nincs gól végül. Aztán Biczi nagy lövése, Tombi véd!

SZÜNET!

Kerestünk, és találtunk még egy 0-0-t a közelmúltból: az UTC U15-ösei a Déli csoport 5. fordulójának február 18-i Gyömrő elleni meccsén játszottak gólnélküli félidőt, sőt a másodikban sem talált be senki. Ha itt is így marad, 2x5 perc hosszabbítás, majd 5-5 büntetőrúgás következik.

20'

Senki nem kockáztat mintha a szünetet várnák már a felek. A Gödöllő tanult az előzőekből, s a mieink is, nem akar senki kontra lehetőséget adni a másiknak. Márpedig a meccsnek - s vele a továbbjutásnak - valahogy el kell dőlnie. De nem most, hanem a második félidőben.

19'

Nagyon visszaállt mindkét gárda, ügyel mindenki a védekezésre. Trucz struccléptekkel iramodik meg, tisztáznak előle, nem tudja passzolni középre.

18'

Ballack oldalról szúrja kapura a labdát, Ács elképesztő reflexszel kiüti!

17'

Beesik az UTC 4. faultja is, 5-4. Egyelőre faultokra mérjük a meccset, gól híján. Utoljára szegedi csapat férfi futsalmeccsen december 7-én produkált a játékra egyáltalán nem jellemző 0-0-s félidőt: az SZTE EHÖK SE a Gyöngyös ellen Újszegeden a Csonkában.

16'

Lassan az a kérdés, lesz-e a gól az első félidőben... Azért próbálkoznak a hazaiak, Ughy középen a kapu előtt, Tombácz véd lábbal!

15'

Hegyesi cselezget a labdával, elviszi, még egy csel, a hatos magasságában estében mintha kézzel érne bele egy gödöllői, de nem fújnak... Aztán megszerzik a labdát, jönnek, kénytelen szabálytalankodni Hernády. 5-3 a faultarány. Időkérés.

14'

Ki is gyűlt az öt fault a hazaiaknál, ez mindenképp jó hír nekünk. Bullást szerelik szabályosan.

13'

4-2 oda faultokban. Fáradnak a Bikák? Gyűlnek a faultok náluk. Keményen védekezik mindkét csapat, senki nem akar hibázni. Dürgő sem, de nem találja el jól a labdát.

12'

Tombácznak is mozdulnia kell, Schrancz cselezgetett veszélyesen, majd Jenei megpattanó lövését kellett fognia kapusunknak.

11'

Egyelőre úgy tűnik, megdől a két csapat egymás elleni góltalansági ideje. E tekintetben a csúcs a 2011. március 29-i NB II-es idegenbeli meccs, amikor a Bikák 6-3-ra nyertek egy erősen tartalékos UTC ellen. Akkor a 12. percben Hernády balszerencsés öngóljával tört meg a gólcsend. Most viszont Márk egészen más irányba tör előre, nem hazafelé, Ács véd nagyot lövése nyomán.

10'

Ughy gondol egyet és megcélozza a hosszú sarkot, Tombácz óriásit véd! Aztán már 3-2 oda a faultokban.

9'

Trucz Zsolt végezhet el szabadrúgást, a hosszúra küldi Tóth Attilának, kapufa!

8'

Kiegyenlített a Gödöllő faultokban, 2-2, a gólokat tekintve 0-0. Nagyon gyűrik, faragják, fárasztják egymást a felek a mezőnyben, sok az odapiszkálás. Igazi bikaviadal!

7'

Keresztbe rúgja Dürgő a labdát, érkezik a hosszú kapufához Juhász Imre, centikkel marad csak le... Öklel a bika, 2-1 a faultarány.

6'

Pataki indulna meg labdaszerzés után, de már ellene fújnak, 2. fault.

5'

Árnyalatnyit többet birtokolják a labdát a hazaiak. Biczi nagy lökete jó 15-ről, Tombi kiüti szögletre. Sorcsere az UTC-nél.

4'

Tombácz véd egy nagyot egy távoli löketnél. Aztán megvan az első faultunk.

3'

Méregeti egymást a két csapat, a két hatos között zajlik a játék, a kapuk nem forognak veszélyben. Bullás iramodna meg, de hosszú a labda.

2'

Tapogatózó játék, keresik a fogást a csapatok a másikon, higgadt passzolgatás zajlik hol itt, hol ott. Elég jól ismerik már egymást a felek, ez kétségtelen.

1'

A Gödöllő kezdi a meccset. Megérkezett időközben a két autónyi szegedi tábor is, jelentős hangerővel, kezdődhet a hangpárbaj!

18.10:

Tényleg olyan mintha megállt volna az idő: még a csapatok is ugyanabban a mezben játszanak mint egy hete, vagy hétfőn az újszegedi sportcsarnokban. Az UTC tiszta fehérben, a hazaiak sárga mez, fekete nadrág, fekete sportszár. A hazai keménymag három fő, egy duda, két dob. A szegedi is úton van, még nem bukkantak fel. Hangulat az lesz, hiszen nagyon megragad a hang az alacsony csarnokban. Hamarosan kezdünk...

18.05:

Bizonyos értelemben egyébként az UTC várhatja az egy héttel ezelőttihez képest előnyösebb pozícióból a meccset. A mieinknél ugyanis akkor sem játszott Koncz, sem Puskás, és Hegyesi sem, Tóth Attila pedig nem volt száz százalékos állapotban. Mára ebből annyi változott, Hegyesi is ott van a csapatban, bár az ő bokája is makacskodik. Ugyanakkor a Bikák nélkülözni kényszerülnek a lapok miatt eltiltott Baranyait és Nagy Rolandot.

18.00:

Már melegítenek a srácok, véget ért a kézilabdatréning. Ugyancsak az egy héttel ezelőttihez hasonlóan ma is Ács Gábor kezd a Bikák kapujában az előzetes csapatlista szerint. Egy hete alaposan megkeserítette a mieink életét...

17.55:

Ma is hasonló a forgatókönyv a meccs előtt, mint egy hete: kézilabda edzés van, így marad a futófolyosó a bemelegítésre, a létfontosságú futsalbajnoki résztvevői csak 18 órakor vehetik birtokba a pályát.

17.45:

Sok szeretettelk köszöntjük Kedves Olvasóinkat és a monitor előtt szurkolókat! Az UTC lassan már megszokott vendég a Szent István Egyetem gödöllői sportcsarnokában, hiszen Tóth Attiláék már harmadszor járnak itt a szezonban, mondhatni, megszokott vendégnek számítanak.

A találkozó elé:

Csütörtök kora délután, 13.30-kor indul gödöllői túrájára az UTC futsalcsapata az újszegedi sportcsarnoktól. Mint Erhardt Szilárdtól megtudtuk, Koncz Zsolt és Puskás Csaba ezúttal sem tud a társakkal tartani, azonban a bokasérüléssel küzdő Hegyesi Zsolt és Tóth Attila játékára számíthat a csapat a gödöllői arénában. A tét nagy, hiszen a magyarkupa-bronzérmes a bajnokságban is bejuthat a legjobb négy közé, miután hétfőn nagy csatában legyőzte a rutinos, korábbi válogatottak sorával felállón Bikákat Újszegeden. Az ellenfélnél a piros lapja miatt eltiltott, Nagy Roland mint visszaeső két meccses eltiltása miatt, Baranyai Pál hétfőn begyűjtött ötödik sárgája okán nem léphet pályára a mindent eldöntő meccsen.

Beharangozónk itt olvasható!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.