Sport

Balogh Gábor a Magyar Diáksport Szövetség új elnöke

Balogh Gábor a Magyar Diáksport Szövetség új elnöke

2012. május 19., szombat
Balogh Gábor a Magyar Diáksport Szövetség új elnöke

Az egyedüli jelölt Balogh Gábort választották a Magyar Diáksport Szövetség új elnökének a szervezet szombati közgyűlésén.

A 74 megjelent küldött egyhangúlag támogatta a korábbi öttusázót, aki egyéniben kétszeres világbajnok és olimpiai ezüstérmes. "A szövetségnek és a diák olimpia versenyrendszerének az a legfontosabb célja, hogy a versenysport utánpótlásának tömegbázist teremtsen. Ezért is fontos a testnevelés és az, hogy olyan programokat szervezzünk, amelyekkel minden gyerekkel meg tudjuk szerettetni a sportot" - mondta a miniszterelnök sportügyekért felelős tanácsadójaként is tevékenykedő sportvezető, akit pénteken egyúttal a Magyar Öttusa Szövetség alelnökének is megválasztottak. Hozzátette, az iskolákban felbukkanó tehetségeket pedig szeretnék egyesületi keretek közé terelni. Balogh elnöki mandátuma négy évre szól, s a poszton azt a Deák Györgyöt váltotta, aki 20 évig vezette a szervezetet, s most a küldöttek az örökös tiszteletbeli elnöki posztot adományozták neki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.