Sport

Vízilabda: egri győzelem Szegeden, de a csata még nem dőlt el + FOTÓK

Vízilabda: egri győzelem Szegeden, de a csata még nem dőlt el + FOTÓK

2012. április 10., kedd
Vízilabda: egri győzelem Szegeden, de a csata még nem dőlt el + FOTÓK

Háromgólos győzelmet aratott a nagyon felkészült Eger az A-Híd Szeged Beton együttese ellen a férfi vízilabda OB I elődöntőjének első, szegedi találkozóján. Nehéz második meccs lesz csütörtökön.

11
-
14
A-Híd Szeged Beton VE
-
ZF-Eger
Férfi vízilabda OB I elődöntő

Az első negyedben egy kihagyott hazai büntető után kétszer szerzett vezetést

Gerendás György

alakulata, ám

Joseph Kayes

mindkétszer egyenlített, majd

Somogyi Balázs

egy remek szabaddobásgóllal már

Vincze Balázs

együttesét juttatta előnyhöz, miközben

Baksa László

a kapuban bravúrt bravúrra halmozott. A második negyedben aztán fordítani tudott az Eger, s bár

Molnár Tamás

egalizálni tudott,

Biros Péter

és a múlt hét végi kanadai olimpiai kvalifikációs tornán is kiváló formát mutató

Kevin Graham

góljával már 6-4-re ment az ellenfél. Az első félidő utolsó percében aztán Török Béla két káprázatos megmozdulása újra egyenlő állást varázsolt az uszoda eredményjelzőjére (6-6). Fordulás után aztán pokoli nyolc perc következett. Két góllal meglógtak a hevesiek, s bár Molnár Tamás óriási bombája faragott a hátrányon, a negyedből hátralévő percekben gyakorlatilag eldőlt a meccs. Az átlagos emberelőny-kihasználás nem volt elég, védekezésben nem tudott megújulni a Szeged, Baksa bravúrjai is elmaradoztak, így az utolsó játékrész előtt már néggyel ment a Gerendás-csapat, amely nem tudott hibázni (7-11). A végjátékban kemény csatában igyekezett felzárkózni a Beton a nyáron épp az Egertől igazolt

Hegedüs Gábor

megúszása után, ám Graham két gólja (8-13) eldöntötte a mérkőzést. A végére nem sikerült lefaragni a hátrányt, Somogyi,

Kiss Csaba

és Hegedüs góljai a lényegen már nem változtathattak: Szegeden nyert a bajnoki címvédő, a Beton elvesztette elődöntőbeli pályaelőnyét, s a szezonbeli hazai veretlenséget is. Csütörtökön a hevesi megyeszékhelyen 18.30-tól nagyon nehéz mérkőzés vár a mieinkre, de a csata még nem ért véget...

Férfi vízilabda OB I elődöntő 1. mérkőzés:

A-Híd Szeged Beton VE - ZF-Eger 11-14 (3-2, 3-4, 1-5, 4-3)

Szeged, újszegedi sportuszoda, 400 néző. Vezette: Németh A., Füzesi.

Szeged Beton:

Baksa - Kiss Cs. 1, Kunac, Bálint, MOLNÁR T. 2, HEGEDÜS 2, Somogyi 2.

Csere:

Török 2, Turzai, Varga P., Kayes 2, Juhász Zs., Younger, Molnár D. (kapus).

Vezetőedző:

Vincze Balázs.

Eger:

Szécsi - Bundschuch 1, Hosnyánszky 1, GRAHAM 3, BIROS 2, VARGA ZS. 3, Bátori 1.

Csere:

Gerritse, Kovács 1, Chilkó, Seman 1, Binder, Mezei 1, Bisztritsányi (kapus).

Vezetőedző:

Gerendás György.

Gól - emberelőnyből:

13/6, ill. 10/6.

Ötméteresből:

1/-, ill. -.

Kipontozódott:

Turzai (30'), ill. Binder (28'), Kovács (30'), Graham (31'). Vincze Balázs:

"Azért is fájóbb ez a kudarc, mert a harmadik negyed közepe táján már kezdett eldőlni a mérkőzés, és nagy bravúr kellett volna, hogy visszahozzuk. El is kezdtük ennek megvalósítását, de mínusz ötről, csoda lett volna. Csodák pedig nagyon ritkán vannak..."

Molnár Tamás:

"Az elején nem indult rosszul a mérkőzés, de a kritikus helyzetekben sem elől, sem hátul nem tudtuk úgy alakítani ahogy szerettük volna. Utána pedig buta védekezésbeli hibák miatt elment az Eger. Utána kockáztatni kellett, s a végén pedig nagyon bosszantó gólokat kapva ilyen arányú vereség lett. Nem dőlt el semmi, de badarság lenne azt állítani, hogy könnyű lesz. Ahogyan az Eger most nyert itt, mi is tudunk idegenben nyerni, ahogy már tettük egyszer. Nem lesz egyszerű, de nyernünk kell."

Online közvetítésünk:

VÉGE! 11-14 (3-2, 3-4, 1-5, 4-3)
32' Biros a Kígyó térről, mellé. Bundschuch megy ki. Hege értékesíti a fórt, szépségtapasz az egri diadalon, 11-14. Nem hajt az Eger, lefuttatják az órát. 2,2 mp marad. És itt a vége. Reméljük csak a meccsnek, és nem a szegedi álmoknak. De Egerben nagyon nehéz lesz...
31' Graham is kipontozódik, miközben Hege Szécsibe lő. Szécsi szerzi meg a bejátszást...
30' Kovácsot szórják ki, Kiss Csaba megnézi a jobb felsőt, beakasztja a labdát! 10-13, de kevés van már vissza... Tördeljük a játékot Turzai kipontozódik, fór ott. Varga Zsolt mint egy fúró: megkapja a labdát, megfordul zavartalanul a tengelye körül és bevágja kegyetlenül... 10-14. Időt kérünk.
29' Somogyi Balázs szépít éppen, 9-13. Muszáj letámadni a támadókat, javul is a védekezés, blokkról megy ki a laszti.
28' Kevin Graham újabb 'ütést' visz be, megrendültünk, 8-13. A szurkolók nem adják fel, a csapat sem adja fel, ne adjuk fel! kettős fórban vagyunk, Binder kipontozódik, de Kiss Csaba kezéből kiperdül a labda lövéskor...
27' ...és Hege megúszik, Szécsi most nem ússza meg! 8-11! Graham elképesztő gólt varr be a rosszkézszélről, 8-12... Bundschuch áll ki, de Hege víz alá viszi a labdát...
26' Juhásztól elpattan a labda, Biros megúszik, méterekkel... Jól megnézi az alsó sarkot, majd Baksa kezét találja el! Hege megelőző szerelése...
25' Bécié a ráúszás ismét! Bécit szorítják kifelé, Hegének ad, 1 mp, lő, blokkról megy ki. kontra, jöhetünk.
III. negyed: 7-11 (3-2, 3-4, 1-5)
24' Nem feladni, menni kell. Kontra... Törököt kiszórják, átúszott ellenfelén. Biros ajtó-ablak helyzetben a kapufa tövét aprítja, Baksa is visszaér. Younger kontinentális lóbái, nagy löket, nagyon mellé...
23' Járatjuk, mindenkin van ember, Papesz lő, szöglet. Elveszítjük a labdát. Bundschuch passzát Seman legyinti be, tejóég, milyen gól... 7-11.
22' Biros elképesztő, távoli bombáját Baksának kell tornázni. Korner után kontra. Turzai kapja centerben, négyen mennek rá, nincs ötös. Kovácsot kiszórják, időt kér Vincze Balázs! Mindenki szurkol.
21' Bátori megy ki, Kunac lő, kapufáról megy ki. Kihagy a védelem, Varga Zsolt nem hibáz, most vagyunk bajban, 7-10. Most kellene a Vincze-mágia... Younger löketét még a kapufa is olvassa, hárít is...
20' Molnár Papesz elementáris erővel suhint bekkből, átcsorog Szécsin, 7-8! Óriási hangzavarban jön az Eger, Kunacot kiszórják, Bátori bevágja Baksa hóna alatt, 7-9.
19' Kunacot gyötrik, kiszorítják, lő, véd Szécsi, korner. Somogyi tereli el a labdát, hogy megtartsa, de leússzák, szabálytalan, kiállítják, Gerendás időt kér. 6 az 5 ellen jön az Eger. Mezei Tamás bevarrja a rosszkézszélről, ez is kipattan a vasról, 6-8. Varga Zsolt áll ki.
18' Seman a felvidéki tüzér, Baksa és a kapufa! Molnár Tamás csinál helyet magának centerben, kontra. Hosnyánszky a másik oldalon villan, 6-7.
17' Folytatódjék hát a csata! Ráúszás... Béci elhozza! Az első roham a második félidőben azonban hatástalan hazai részről. Bátori blokkot lő. Marad náluk. Aaron kimegy, másodszor.
Nagyszünet: 6-6 (3-2, 3-4)
16' Be kell lőni! Török akkorát lő, hogy visszapattan a kapuból mezőnybe a labda! 5-6! És miénk a labda az utolsó pillanatokban, Török megúszik és kiegyenlít!!! Gerendás pöröl a sporikkal, hiába! Még 20 mp! Younger labdát szerez, úszik, de nincs idő, félpályáról lő, Szécsinek védeni kell!
15' Graham a szabaddobással nem teketóriázik, bevarrja az újabb fórt, 4-6... megint nem bírunk az egri várfallal. Kovács és Bálint párbaját páros kiállítással jutalmazzák. Dobhártyaszaggató a reakció a szurkolóktól. Megvan a labda.
14' Heves hevesi passzok, Turzait szórják ki nyomukban. Biros kapáshátsóból kíméletlen, 4-5. Molnár Tamás passza majdnem jó Kayesnek. Majdnem...
13' Baksa nagy védése után Kovács Gábor belövi, 3-4. Gerritsét szórják ki, Molnár Papesz, ahonnan az imént Somogyi, lepattintja a lasztit, a háló fogja csak meg, nem Szécsi! 4-4!
12' Mezei lökete Somogyi blokkjáról magas ívben a kapu mögé száll. Molnár Tamás csavarná a bejátszást, de víz alá viszi a labdát.
11' Somogyi elképesztő lóbái, aztán Younger rosszul ad Juhásznak, kint van... Baksa hárít a másik oldalon! Kiss Csaba megúszik, nem veszi észre a labdát, a bejátszáskor szerelnek a vendégek.
10' Hosi megnézi a kaput, Baksa megnézi Hosit, olvassa a lövést, védi is! Bundschuch szerez labdát, visszaúszáskor Török megy ki. Bundschuch bombázza be a fórt, 3-3. Parázs csata!
9' Töröké a labda ráúszáskor! Rossz a bejátszás Kayesnek, nincs fór, Szécsié a Mikasa. Hosnyánszkyra ketten mozdulunk, Bátorinak tovább, lő, Baksa véd! Korner.
I. negyed: 3-2 (3-2)
8' Sikerül tisztázni, Töröké a labda. Somogyi ugrasztja talpra az uszodát, amikor a szabaddobást takarásból bevarrja Szécsi kapujába! 3-2! Turzait küldik ki, aztán Youngert is, kettős fór oda. Graham lő, blokk!
7' Kunac nem hagyja megúszni Grahamet, aztán ismét Baksa Laci!!! Chilkót kiküldik, valószínűleg sérülés miatt. Nincs szegedi gól most.
6' Baksa óriásit véd! mezeit kiszórják. Juhász óriási passza, Somogyi lendít, felsőléc, Szécsié...
5' Baksa soká kivár, 9 mp, amikor elindítjuk az akciót, de rossz a passz is... Kunac megszerzi a labdát középen benn. Nagyon nyílt az egri védekezés, Kayes kap remek labdát és nagyon pimasz a Józsi, mert röplabdásan pöccint, a kapufáról becsorog, megadják! 2-2!
4' Kapjuk a vizet, parázs felúszás, sajna a labda Szécsinél köt ki. Biros megúszik, miközben Turzait visszarántja Varga Zsolt. Biros elsüllyeszti Baksát, és közelről beveri, 1-2. Kontra... Gerritse blokkba bombáz.
3' Varga Zsolt verekszi be magát a kapu elé, sajna a labdát is a kapuba, 0-1. Bindert szórják ki, fór itt! Kayes behúzza Kunac passzát, ez az Józsi! 1-1! Hosi bejátszását Hege szedi le!
2' Ismét hazai roham az egri kapura. Bálint Papesznak centerbe, azonnal ott az ötös! Nagyon gyűrték Molnár Tamást, jár a büntető Graham ellen. És Kiss Csaba belebombázza Szécsibe...
1' Fergeteges a hangulat, jön a ráúszás, éééés... Graham elhozza, támad az Eger. Bátori bátor bombáját a blokk hárítja! Víz alá visszük a labdát, jöhetnek a vendégek.
17.57 A 80 éves Kónya Ferencet is köszöntjük a lelátón, aki a szegedi kosárlabda egyik nagy alakja, kiváló testnevelő tanár volt, és a Beton nagy szurkolója! Rázendít a B-közép is az AC/DC dallamai közepette, miközben vízben már mindkét csapat. Hamarosan kezdünk...
17.55 Kezdődnek a bemutatások, előbb a vendégek, aztán a mieink. Tisztelettaps, majd duda- és dobkoncert.
17.50 Csendesen hullámzik már az uszoda vízének felszíne. Nem sokáig, hamarosan forrni fog a víz!
17.45 Szép számmal gyülekeznek a szurkolók a rangadóra, 3-400 fő már biztos itt van a sátor alatt, miközben még javában melegítenek a gigászok.
17.30 Sok szeretettel köszöntjük Kedves Olvasóinkat az újszegedi sportuszodából! Félóra múlva kezdődik a szegedi és az egri csillagok háborúja, a bajnoki elődöntő első mérkőzése.
Beharangozó írásunk itt olvasható!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.