Sport

Vízilabda: eggyel nő a tét - bajnoki elődöntőt vív a Beton

Vízilabda: eggyel nő a tét - bajnoki elődöntőt vív a Beton

2012. április 8., vasárnap
Vízilabda: eggyel nő a tét - bajnoki elődöntőt vív a Beton

Hódmezővásárhelyi tréningjeiről Újszegedre visszatérve kedd este a bajnoki elődöntő első meccsét játssza az A-Híd Szeged Beton VE férfi vízilabda-együttese az Eger ellen.

A rájátszás nyolcaddöntőjében kettős, nagyarányú győzelemmel búcsúztatta a Fradit Vincze Balázs alakulat. A pályaelőnyt birtokló Szeged a hazai találkozóját Hódmezővásárhelyen, a Gyarmati Dezső Sportuszodában vívta, majd a népligeti, győztes második meccset követően a gárda újra áttelepült a szomszédba, ahol az edzőtáborozó Debrecennel kétkapuztak Molnár Tamásék. A hagyományosan jó kapcsolatok mellett azért is jött kapóra a korábbi szegedi tréner

Gyöngyösi András

alakulata, mert épp az Eger ellen vívták a bajnoki nyolccaddöntő két csatáját, s bizony, nem adták olcsón a bőrüket a hazai mérkőzésen.

Online

Tartsanak velünk kedd este is, amikor 18 órától folyamatosan frissülő, szöveges online tudósítással jelentkezünk az A-Híd Szeged Beton - ZF-Eger férfi vízilabda bajnoki elődöntő első mérkőzéséről! Szurkoljanak velünk a hazai csapat sikeréért!

"A folyamatos tréningek mellett játszottunk négy edzőmeccset a Debrecennel, úgy érzem, jól sikerült hét van mögöttünk. Kicsit szoktuk a gyönyörű vásárhelyi uszodát is ez idő alatt, jól éreztük magunkat, bármikor elfogadnánk Szegedre is egy hasonlót. Mindez része a Mladost Zagreb elleni BL-visszavágóra való felkészülésünknek, de az majd csak a következő lépés lesz. Jelen pillanatban csak a bajnoki elődöntőre koncentrálunk. A szombat és a vasárnap pihenéssel telt és telik, hétfőtől azonban már élesítjük a kezeket a kedd esti elődöntőre" - közölte portálunkkal a Beton csapatkapitánya,

Varga Péter

, aki remek meccsre számít. "Hogy nyerünk-e? Kedd este megmondom! Viccet félretéve: meg tudjuk verni őket, de mindannyian jól tudjuk, hogy erős csapatot alkotnak. Közel száz százalékot kell teljesítenünk, hogy győzni tudjunk. Nagy derbi lesz!" - tette hozzá az elhangzottakhoz. Fontos, hogy a két győzelemig párharcban a pályaelőny a szegediek birtokában van, azaz, ha esetlegesen még csütörtökön sem dől el a döntőbe jutás kérdése, úgy az előre láthatólag április 14. vagy 15-én játszandó harmadik találkozóra is az újszegedi sportuszodában kerülne sor. Az idei szezonban egyébként négyszer találkoztak Török Béláék

Gerendás György

legénységével: a Bajnokok Ligájában mindkétszer legyűrték Birosékat (6-3, 10-9), a bajnoki alapszakaszban itthon ősszel győzelem (7-5), idegenben tavasszal a veretlenség elvesztése (9-12) lett az eredmény. Hazai medencében azonban a csapat továbbra is veretlen, s az eddigiek alapján joggal reménykedhetünk benne, hogy ez kedden sem fog megtörni.

Az Eger a Szolnokkal készült a nagy derbire, vasárnap is edzést tartanak, hétfőn érkeznek Szegedre, este 19 órától pedig már edzést is vezényel fiainak Gerendás György vezetőedző. kapcsolódó hír, hogy a soraikat erősítő kanadai

Kevin Graham

pénteken ugyan még hazája válogatottjában szerepelt, de kedden már klubcsapata rendelkezésére áll. A férfi vízilabda OB I rájátszása A-Híd Szeged Beton - ZF-Eger elődöntőjének első találkozójára kedd este 18 órától kerül sor az újszegedi sportuszodában. A meccsre 1000 forintba kerül a belépő, a pénztár a meccs előtt 16 órakor nyit.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.