Sport

Vízilabda: óriási csatában maradt alul a Beton

Vízilabda: óriási csatában maradt alul a Beton

2012. április 12., csütörtök
Vízilabda: óriási csatában maradt alul a Beton

Gigászi csatát vívott az elődöntő második, egri mérkőzésén a bajnoki címvédő és az aktuális kupagyőztes Szeged Beton, de Vincze Balázs együttesének nem sikerült kiharcolnia a döntő ütközetet.

10
-
9
ZF-Eger
-
A-Híd Szeged Beton VE
Férfi vízilabda OB I elődöntő

Úgy tűnt, gyorsan eldönti a mérkőzést a hazai csapat, miután 3-0-ra elhúztak

Biros Péter

vezérletével, ám remek második negyedbeli játékával visszajött a meccsbe a

Vincze Balázs

csapata (5-5). A fordulás után fej-fej mellett haladt a két együttes, a Szeged beton előnybe is tudott kerülni hála

Baksa László

elképesztő bravúrjainak, illetve az eredményes helyzetkihasználásnak, dacára a kiváló formát kifogó Szécsi Zoltánnak. Így is hazai előnnyel fordultak az utolsó játékrészre a felek, felváltva hullottak a gólok, a végén pedig az egyenlítésért támadhatott a Szeged. Ám ahogyan a Bajnokok Ligája szegedi selejtezőjében a Primorje Rijeka, illetve a magyar kupa döntőjében a Honvéddal szemben

Joseph Kayesnek

sikerült az utolsó pillanatokban döntő fontosságú gólt szereznie, úgy most nem, Szécsi hihetetlen reflexszel védte az új-zélandi centerkísérletét. Maradt a 10-9, ami azt jelenti hogy a bajnoki címvédő Eger két győzelemmel bejutott a fináléba, a Szeged Beton pedig a bronzéremért csatázhat.

Férfi vízilabda OB I elődöntő 2. mérkőzés:

ZF-Eger - A Híd Szeged Beton VE 10-9 (3-0, 2-5, 3-2, 2-2)

Eger, Bitskey-uszoda, 2000 néző. Vezette: ifj. Juhász Gy, Fekete B.

Eger:

SZÉCSI – HOSNYÁNSZKY 2, Bundschuch 1, GRAHAM 3, Varga II. Zs. 1, BIROS 2, Bátori.

Csere:

Gerritse, Kovács G. 1, Mezei, Seman, Binder, Chilkó.

Vezetőedző:

Gerendás György.

Szeged Beton:

BAKSA – Kiss Cs. 1, Kunac 1, Bálint, MOLNÁR T. 2, Somogyi, Hegedüs.

Csere:

TÖRÖK 2, Younger 1, Turzai, KAYES 2, Juhász.

Vezetőedző:

Vincze Balázs.

Gól - emberelőnyből:

11/5, ill. 11/3.

Ötméteresből:

-, ill. -.

Kipontozódott:

Gerritse (28').

A két győzelemig tartó párharcot 2-0-ra az Eger nyerte.

Gerendás György:

"Az elején azt hittem feladja a Szeged 3-0-ás előnyünknél, de maximális dicséret és gratuláció jár Vincze Balázs csapatának, mert nem adták fel és visszajöttek a meccsbe. Sok sikert kívánok nekik a Bajnokok Ligájában!"

Vincze Balázs:

"Nem úgy mint kedden most volt időnk felállni a padlóról, aztán huszáros hajrával kerültünk előnybe, majd felváltva ment a két csapat. Végül sajnos nem tudtuk elérni az eredeti célt, a bajnoki döntőt. Összejött a kupa, összejött a BL-negyeddöntő, de a legáhítottabb cél, a bajnoki döntő most nem sikerült. Gratulálok az Egernek!"

Online közvetítésünk:

VÉGE! 10-9 (3-0, 2-5, 3-2, 2-2)
32' Török cserkészi az egri kaput, elsül a kéz, de véd Szécsi. Időt kér Vincze mester. Na most! Binder és Kayes verekszik, nem jön a fór egyelőre. De most igen! Younger adja be, Kayes a kulcsemberünk, de Józsi labdáját Szécsi kiüti... Elszálltunk, vége, nem jutottunk döntőbe...
31' Mezei kezében a meccslabda, kapufa! Köszönjük! De nekünk sem jön össze, aztán egri támadóhiba. Hege elnézi a labdát, Bátori megszerzi, de visszakapjuk a sporiktól.
30' Varga II Zsolt szabaddobása védhetetlen, 10-9. Younger lopózik közelebb, majd járatjuk, Younger lő, Szécsi eléri...
29' Graham fölé pattint. Molnár és Seman verekszik a kapunk előtt, 5 az 5-ben támadunk, Somogyi passza Kayesnek, szépen legyinti centerből, a kapufa tövéről kijön...
28' Török vállalja el messziről a tüzérposztot előnyben, óriási gól! Nem hagyjuk magunkat! 9-9! Járatja a labdát az Eger, megy az idejük, aztán nem dobják el a szabaddobást?Mindegy, mi jövünk! Somogyi lövése, nagyon jó lövés, Szécsi fogja...
27' Biros kapufája csattan nagyot! Marad az Egernél! Aztán megvan a labda! Fór helyett kontra, jön Graham, megúszik, viszonylag messziről lövi el a rosszkézről, Turzai lemaradt a kanadairól... 9-8.
26' Biros lő a kapásszélről, Baksa nem ér bele, mellé! Megvan a 9. fórunk Papeszről. Török passza, Molnár hogy húzza be?! Csak ujjheggyel ér bele szinte! 8-8!!!
25' Graham elhozza a labdát. Elképesztően rossz a fórkihasználásunk egyébként. Lemegy az egri óra. A szegedi akciónál megszerzik a labdát a hazaiak. Gerendás időt kér. 7' 10" van hátra, semmi nem dőlt el, az életünkért, a bajnoki címért harcolunk, pedig ez csak az elődöntő...
III. negyed: 8-7 (3-0, 2-5, 3-2)
24' Jön a fór az Egernek, nem állunk még fel, Kovács marad üresen a bal kapufánál, kapja is a labdát, nem hibáz, 8-7. Kezd sok lenni az egri gól... Papesz harcol ki fórt! Ejtés, Szécsi mit véd?!
23' Grahamről megy ki Bálint, 9. fór egri részről, Graham lő végül, kapufáról megy be, 7-7. Semant szórják ki, Kunac lőne, de nagy a passz, kilendül a lóba. Seman már jön vissza, Somogyi hibáz, rossz a bejátszás, Szécsié a labda.
22' Kontrafault, nem kap fórt az Eger, helyette a mieink jöhetnek. De van kiállítás, méghozzá egri oldalon! Felúszunk kevés az idő, Younger ismét, nincs gól.
21' Jön ismét az Eger. Kovács Gábor lő, Baksa László véd. Egy kiállítás Juhászról, Vincze Balázs időt kér. Na most jöhet a Vincze-mágia! Vége már a fórnak, amikor Younger leli meg a rést az egri pajzson, és bevarrja a hetediket! 6-7!
20' Kayes távoli bombája, szokatlan helyről tüzel az új-zélandi, ő a kapu előtt szokott helyezkedni centerben, Szécsi ott nem mindig fogná, most viszont simán hárít. Bátori lökete hatástalan. Nem úszik vissza minden egri, tőlünk sem mindenki.
19' Nagyon kinn az egri várfal, rossz a passz belülre, Kovács ér bele, Szécsi jön rá. Biros elképesztő passza, Binder fejezné be, Baksa honnan ér oda??? De véd és ez a lényeg!
18' Kunac játssza be Youngernek, de Bátori résen. Hosi centerbe ad, Varga II-ről Kiss Csaba megy ki. Bátori, Biros, és centerből Bundschuch húzza be, 6-6.
17' Ráúszás... Béci, az angolna! Elhozza a labdát, jön a Szeged! Kiss Csaba!!! Folytatja a távolibbnál távolibb löketek sorozatát, ez is megvolt vagy 7-8 méter, ja és beakadt a rövid sarokba! 5-6! Bátorinak muszáj lőni, Baksa ér bele, korner. Hosi elől megszerezzük!
Nagyszünet: 5-5 (3-0, 2-5)
16' Bátori bombáz egy sistergőset, Hege blokkol! Kunac megúszik, kapná a labdát, de Bátori bátran szerel. Atyaég, Hosnyánszky 6-7 méterről elképesztően gyors csavarással szerzi vissza az előnyt a hazaiaknak... 5-4. Török szabaddobása sem semmi, elmaradnak a blokkok és Béci vagy 7 méterről bevarrja! 5-5! Bravúros egyenlítés, visszajöttünk a meccsbe!
15' Újabb fór, Hosnyánszky bekkből, tejóég, mekkora gól, 4-3. Elől újabb hiba szegedi részről. Rossz egri löket, Török lefordul! Nem jön össze. Mezei Baksába lő. Kayes szóratja ki Bindert, már jön is a szabaddobás Kiss Csabától Juhásznak, ő rosszkézszélről centerbe Józsinak, 4-4!!!
14' Kunac marad egyedül Szécsi előtt, és bevágja! Egyenlítünk! 3-3!!! Akkor most kezdjük elölről...
13' Juhász szemfüles bejátszása, Szécsi csap le rá... Kapásból suhint Kovács Gábor a bal oldalról, Baksa!
12' Óriási Papesz-gól! Jön a passz centerbe kapáshátsóból és Molnár Tamás húzza is be! 3-2! Újabb egri fór, Baksa véd, Lehmann csap le a Mikasára!
11' Sikeres védekezés, de marad a hazaiaknál. Semanról Török áll ki... Varga II lő, Baksa véd! Gyerünk Laci, kapd el a fonalat!
10' Visszaúszáskor jön a fór, Molnár lövése lepattan a blokkról és ott van Joe Kayes! Bevarrja! 3-1! Biros távoli lövése fölé. Fórba kerül a Beton ismét! Somogyi belevágja a blokkba!
9' Ráúszás... Megvan ismét a labda Grahamnek. Bátori elementáris erejű lökete a kapásoldalról és Baksa!!!
I. negyed: 3-0 (3-0)
8' Kayesről megy ki a holland Gerritse. Be kell lőni! Kiss Csaba dobja el, Szécsi kezét lövi telibe... Lemegy az óra. Nagyon nehéz...
7' Ismét hiba elől, Lehmann lövése rossz, aztán jön az Eger, fórban az Eger, Binder ront. Juhász játssza be, de Szécsi lecsap. Lehmann megy ki visszaúszáskor. Graham a támadóóra lejárása előtt 2 másodperccel bevarrja a rövidbe a rosszkézoldalról... 3-0.
6' Kibekkeljük az egri rohamot, Baksa jól jön ki. Juhász játszik centerbe, de nem jön össze. Biros megint megúszik, most nem ejt, bevágja a rövidbe... 2-0.
5' Baj van, Biros megúszik, átejti Baksát, 1-0. Birkózunk a védelemmel, de nem bírunk vele, Kunac és Kayes szabaddobásokkal labdázik, aztán lemegy az óra.
4' Bátori sistergős bombájába kap bele Baksa! Támad tovább az Eger. Bálint megy ki Varga II-ről. Biros távoli suhintása óriási kapufa, visszhangzik a Bükk! Molnár bombája Bátorin megpattan, véd Szécsi!
3' Hege emel át két emberen, de Szécsi leszedi. Grahamet gyűrjük, de nincs síp. Bálint bombáz messziről, véd Szécsi.
2' Papesz remekül szerel! Támadunk, de kontra. Simán szerelünk, Baksa indítja útjára a Beton-akciót.
1' Elképesztő a hangulat az uszodában, Grahamet éltetik azonnal, elhozza a labdát. Rossz a bejátszás, miénk! Nálunk sem jön össze az akció, megúszik az Eger...
18.25 Felsorakoztak a csapatok a medence szélén, zajlanak a bemutatások. Hamarosan kezdünk...
18.15 Mint emlékezhetünk rá, kedden a harmadik játékrészben az Eger elsüllyesztette a Betont egy 5-1-es negyeddel, onnan már nem tudtak visszajönni Varga Péterék, noha a papírforma - ha a legjobb négy küzdelmében lehet egyáltalán még beszélni papírformáról - inkább a Szegednek állt. UUgyanúgy, ahogyan a Vasasnak is a Komjádiban, ám a Honvéd büntetőkkel diadalmaskodni tudott Miho Boskovicék felett 14-12-re. Itt bizony bármi megtörténhet!
18.05 Sok szeretettel köszöntjük Olvasóinkat! Óriási csata következik rövidesen, a Szeged Beton a bajnoki remények életben tartásáért küzd ma este a Bitskey-uszodában!

Korábban írtuk:

Győzni kell Egerben, nincs más lehetőség! Ősszel a Bajnokok Ligájában már láthattuk, nem lehetetlen küldetés. "Mi már megtettük, rajtunk kívül a Vasas is megtette már, de túl sokszor nem fordult elő. Az egyik aki felébresztheti magában azt az érzést, hogy milyen Egerben nyerni, azok mi vagyunk. Semmi más nem fordulhat meg a fejünkben, mint az, hogy ezt újra megtegyük!" - vélekedett a keddi, szegedi 14-11-re elvesztett találkozót követően Vincze Balázs vezetőedző. "Nem dőlt el semmi! Badarság lenne azt állítani hogy bárki számára könnyű lesz, ahogyan az Eger nyert itt, mi is nyertünk már Egerben. Nem lesz egyszerű, de nyernünk kell!" - tette hozzá a háromszoros olimpiai bajnok Molnár Tamás trénere gondolataihoz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.