Sport

Labdarúgás: Tóth Bálint a Szeged 2011 új edzője

Labdarúgás: Tóth Bálint a Szeged 2011 új edzője

2012. április 11., szerda
Labdarúgás: Tóth Bálint a Szeged 2011 új edzője

Futó Tamás lemondása után megüresedett vezetőedzői pozícióra sikerült a vezetőségnek megtalálnia az új szakembert: szerdán megegyeztek Tóth Bálinttal.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a vesztes Honvéd-mérkőzést követően

Futó Tamás

felajánlotta lemondását pozíciójáról

, melyet a klub vezetősége

elfogadott

.

Kedden arról adtunk hírt

, hogy

Lóczi István

pro-licenszes edző "ugrott be" segítőnek a csapat mellé, miközben a vezetőség folyamatosan tárgyalt több szakemberrel is, köztük Tóth Bálinttal. Tóth Bálint az elmúlt időszakban a gyulai Grosics Labdarúgó-akadémia szakmai igazgatójaként tevékenykedett és tréneri karrierje során élvonalbeli kluboknál – Vasas, Tatabánya, Haladás, Pápa – is dolgozott vezetőedzőként, a szombathelyieket például sikeresen tartotta benn az NB I-ben. A 62 éves szakember a szezon végig, azaz az elkövetkezendő 8 mérkőzésen vezeti a Szeged 2011 együttesét, azután mindenképp vissza szeretne térni a Grosics-akadémiára, elvégre nagyon szereti az ottani munkáját, a gyerekekkel való foglalkozást. Az új trénert Lóczi István segíti pályaedzőként, aki az MLSZ instruktora, a Csongrád-megyei edzőképzés vezetője.

Angyalföldtől Szegedig

Tóth Bálint 1950. február 11-én született Budapesten. Labdarúgó pályafutását 1961-ben kezdte a Vasasnál, önéletrajza szerint az angyalföldiekkel egy-egy bajnoki ezüst- és bronzérmet szerzett, 1970-ben tagja a Közép-Európai (más nevén Mitropa-)Kupát, 1973-ban a Magyar Népköztársaság Kupát elhódító csapatnak. 106 NB I-es labdarúgó-mérkőzésen 45 gólt szerzett, 28-szoros magyar ifjúsági, 19-szeres utánpótlás-, 2-szeres olimpiai válogatott. Az 1970-es évek második felében Csepelen is játszott. Az egykori csatár edzői karrierje 1985-ben vette kezdetét Ausztriában, majd előbb a Vasas ificsapatánál, 1994-95-ben a felnőtteknél dolgozott. Ezután dirigálta a Tatabánya, a REAC, a Siófok, a Pécs, a Haladás és a Pápa együttesét, az utóbbi négy évben pedig megfordult a Budakalász, a Budafok és az ESMTK kispadján is. 2011. júliusától a Grosics Gyula Katolikus Labdarúgó-akadémia szakmai igazgatója, és az U15-ös csapat edzője. 2012 április 11-től egyelőre a 2011-2012-es szezon végéig a Szeged 2011 NB II-es labdarúgócsapatának vezetőedzője.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.