Sport

Kosárlabda: szerda este az A csoportért küzd az ABCOM-Szeged

Kosárlabda: szerda este az A csoportért küzd az ABCOM-Szeged

2012. április 24., kedd
Kosárlabda: szerda este az A csoportért küzd az ABCOM-Szeged

Szerda este 18 órától játssza az osztályozó első mérkőzését a BEAC ellen az ABCOM-Szeged KE női kosárlabdacsapata az újszegedi sportcsarnokban az élvonalbeli tagságért.

Mint emlékezhetünk,

Mészárosné Kovács Andrea

együttese múlt szerdán az amatőr női kosárlabda NB I döntőjének második mérkőzésén Újszegeden 95-56-os győzelmet aratva, kettős diadallal lépett túl a Nagykanizsán, ezzel megnyerve az NB I/B-t, és kiharcolva az osztályozót az A csoportos tagságért.

Online!

Hogy Kováts Annáéknak sikerül-e az elsőosztályú ellenféllel szemben venniük az akadályt, az folyamatosan frissülő, szöveges online közvetítésünkből is kiderül szerda este 18 órától! Szurkoljon velünk a szegedi lányok diadaláért!

Időközben az is kiderült, hogy a bajnoki kiírásukat veretlenül nyerő szegedieknek

Balogh Judit

korábbi válogatott kosaras együttese, a BEAC lesz az ellenfele. A fővárosiak NB I/A alapszakaszbeli két győzelmüket a Szekszárd és a BSE ellen szerezték, majd 9-12. helyért vívott rájátszásban egy alakalommal a Diósgyőrt verték meg. "Nem ígérkezik könnyűnek az ellenfél. Nem magasak, szokatlan a játékstílusuk, nagyon sokat dobálnak kintről, és számos szoros meccset vívtak az élcsoportban, ráadásul hozzá vannak szokva az NB I/A-ban diktált nagyobb iramhoz” – hangsúlyozta az osztályozós ellenfél kapcsán Mészárosné Kovács Andrea. Az ABCOM-Szeged egyetlen, szezonbeli vereségét épp egy A csoportos gárdától szenvedte el januárban a magyar kupa küzdelmei során, nem sokkal a Hepp-kupában aratott győzelmet követően: január 17-én az FTC csapata 31 ponttal, 85-54 arányban bizonyult jobbnak Pungor Krisztináéknál az újszegedi parketten. Az egyik fél két győzelméig tartó osztályozó első összecsapását szerda este 18 órától vívja a két egység az újszegedi sportcsarnokban, míg a másodikra szombaton 13 órától kerül sor a BEAC otthonában. Amennyiben harmadik mérkőzés is szükséges, annak az a csapat lesz a házigazdája, amelyiknek összesítésben jobb az egymás elleni pontaránya.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.