Sport

Kosárlabda: egyre közelebb az élvonalhoz az ABCOM-Szeged

Kosárlabda: egyre közelebb az élvonalhoz az ABCOM-Szeged

2012. április 5., csütörtök
Kosárlabda: egyre közelebb az élvonalhoz az ABCOM-Szeged

Pénteken délután 17.30-tól játssza a másodosztályú női kosárlabda-bajnokság rájátszásbeli elődöntőjének hazai visszavágóját az ABCOM-Szeged KE együttese a PEAC ellen. A magabiztosan nyert első meccs után a csapat már előrébb tekint.

A veretlenül nyert alapszakasz után belevágott a rájátszás küzdelmei az ABCOM-Szeged női kosárlabdacsapat az amatőr női NB I-ben. Mészárosné Kovács Andrea együttese múlt pénteken a PEAC otthonában játszotta a bajnoki rájátszás elődöntőjének első meccsét a Nyugati csoportban második helyen végzett Pécsi EAC ellen, s magabiztos, 79-61-es győzelmet aratott. "Nem mondanám, hogy sima meccs volt, de végig nekünk állt a mérkőzés, a végére pedig egyértelművé tettük a győzelmünket. Némi nyomást éreztünk a játékvezetés részéről, az első félidőben hét lépéshibát fújtak ellenünk, ez irreális, az egész bajnokság alatt nem fújtak ennyit" - értékelte a találkozót portálunknak az edző. A visszavágóra pénteken, 17.30-tól kerül sor az újszegedi sportcsarnokban. "Most jön a visszavágó, amely bízom benne formalitás lesz. Persze nem szabad félvállról vennünk ezt a mérkőzést sem, de igyekszünk már a döntőre előretekintve gyakorolni" - szögezte le.

A csapat továbbjutása esetén a másik ágon első mérkőzését hazai pályán a Nagykanizsával szemben ugyancsak 18 ponttal (83-65) nyerő TFSE lehet az ellenfél a másodosztályú döntőben. A két gárda a Keleti csoportban is találkozótt már, akkor mindkét alkalommal a szegedi lányok örülhettek, előbb idegenben 66-57-re, majd itthon 104-45-re. "Jelen állás szerint a TFSE lesz a döntőbeli ellenfelünk, akik nagyon-nagyon készülnek ellenünk. Beszéltem a kanizsai edzővel,

Gábor Erzsébettel

, ő említette, hogy szinte átgázoltak rajtuk. Amikor mi játszottunk idegenben ellenük az alapszakaszban, akkor is a gyorsaság volt az erősségük, hiszen egyetemen, sportszakon tanuló fiatal játékosokról van szó, akik tele vannak energiával, és elég nagy tempót képesek diktálni. Az idegenbeli mérkőzésünkön elsősorban a rutin volt, ami segített és pár kinti dobás. Most már valamelyest ismerjük őket, bízom benne, hogy mi is képesek vagyunk ezt az iramot diktálni és a saját játékunkat rájuk erőltetni" - tekintett előre a tréner. Az ABCOM-Szeged csapatából a

Pungor Krisztina

jelenleg bokasérüléssel küzd, ő biztosan nem játszhat pénteken, míg

Fürész Emőke

térdében levált egy porc, ám így is vállalja a játékot, komoly áldozatot vállalva a csapat érdekében és azért, hogy ezt a bajnokságot a tervek szerint fejezhessék be. Amennyiben a gárda megnyeri a döntőt is, úgy az A csoport utolsó helyezettjével - jelen állás szerint ez a Diósgyőr, BEAC, Cegléd, BSE négyes valamelyike lesz - kell osztályozót játszania két győztes mérkőzésig tartó párharc keretében a feljutásért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.