Sport

Hátország: Bozsik-tornát rendeztek a Dózsa-pályán + FOTÓK

Hátország: Bozsik-tornát rendeztek a Dózsa-pályán + FOTÓK

2012. április 4., szerda
Hátország: Bozsik-tornát rendeztek a Dózsa-pályán + FOTÓK

Középpontban a kiválasztás: Csongrád megyében is folyamatosan rendezik a Bozsik-program keretében a körzeti tornákat. Hétfőn is számos pályán rúgták a bőrt a jövő nagy futballsztárjai.

Tavaly ősz óta három nagy alközpont (Hódmezővásárhely, Mórahalom, Szeged) több kisebb körzetében kerül sor időről időre viadalokra, illetve kiválasztó edzésekre Csongrád megyében is. Az MLSZ által újraindított Bozsik-program az U7-es, U9-es és U11-es korosztályt karolja föl, szélesítendő a magyar labdarúgás piramisának alapjait, illetve a regionális kiválasztáson keresztül biztosítva a tehetségek felfelé áramlását. Hétfőn is gyerekek rúgták a bőrt megyénk több zöld gyepén, így például Szegeden, a Hunyadi téri Dózsa-pályán is. Itt a Deszk, a Déli Aprók FC, a Rendőr TE, a SZEAC és a Szegedi VSE 7, 9 és 11 évesei mutatták meg magukat, mérték össze tudásukat körmérkőzéses rendszerű tornán. Nagyszerű volt a hangulat, s komoly küzdelem dúlt minden labdáért - ahogy fotóink is bizonyítják. Reméljük, néhány esztendőn belül szegedi felnőttcsapatok mezében láthatjuk viszont ezeket a fiatalembereket, s a helyi utánpótlás-nevelésből végre nem más városok akadémiái, klubjai profitálnak, hanem a megyeszékhely felemelkedő labdarúgása épül annak értékeire!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.