Sport

Vízilabda: a fővárosban folytatja az Universitas

Vízilabda: a fővárosban folytatja az Universitas

2012. március 8., csütörtök
Vízilabda: a fővárosban folytatja az Universitas

Két nagyarányú győzelemmel kezdte a női vízilabda OB I alsóházi alapszakasz-küzdelmeit a Szegedi Vízmű Taylor&Nash Universitas együttese. Árkosy Lilláék szombaton a fővárosban folytatják.

Február végén hazai medencében kezdte meg

Lakó Gábor

vezetőedző csapata az élvonalbeli női vízilabda-bajnokság alapszakaszának 5-7. helyért zajló alsóházi küzdelmeit - méghozzá

két, ragyogó sikerrel

. Tóth Petráék előbb a Héraklész utánpótlás-válogatott együttesét verték 15-4-re, majd a betegségtől, sérülésektől sújtott, egyébként jól kezdő, de a második negyedtől felőrlődő Honvédot iskolázták le 21-11-re. A tavaszra megváltoztatott kiírás miatt

tornarendszerben zajlanak

a hátralévő alapszakasz-fordulók a mezőny második felében. (Az 1-4. helyezettek azóta már túl vannak a rájátszáson is, csak az Eger és a BVSC közötti döntő, valamint a Szentes és a Dunaújváros bronzéremért zajló párharcai vannak hátra.) "A hazai fordulóban mindkét meccsét magabiztosan hozta a csapat. Előzetesen nem volt ennyire egyértelmű, hiszen hosszú téli szünet előzte meg a tavaszi folytatást, és sem én, sem a lányok nem tudtuk mire leszünk képesek. Kimondhatom, hogy jól sikerült a felkészülés, s örülök neki, hogy hazai környezetben így mutatkozhattunk be" - értékelte a két diadalt a csapat trénere. "Szeretnénk építkezni és a jövőre is gondolni, nem megelégedve az eddigiekkel, amikor már nem csak a számszerű eredmény számít, hanem a csapat kipróbál bizonyos variációkat éles helyzetben, akár az eredmény rovására is" - tette hozzá Lakó Gábor. Az alapszakasz alsóházának március 10-i 9. fordulójában a Honvéd POLO csapata lesz a rendező, a találkozókat a margitszigeti Hajós Alfréd Uszodában rendezik. Az Universitas előbb 11.30-tól a Héraklész, majd 13 órától a Honvéd ellen száll vízbe.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.