Sport

Női vízilabda: hajszálon múlt a felsőház elérése az SZTE EHÖK-nek + VIDEÓ, FOTÓK

Női vízilabda: hajszálon múlt a felsőház elérése az SZTE EHÖK-nek + VIDEÓ, FOTÓK

2012. március 26., hétfő
Női vízilabda: hajszálon múlt a felsőház elérése az SZTE EHÖK-nek + VIDEÓ, FOTÓK

Bár az alapszakasz hazai rendezésű utolsó fordulójában mindkét meccsét megnyerte, hajszál híján mégsem jutott a női vízilabda OB I/B felsőházi rájátszásába az SZTE EHÖK SE együttese.

A hajdúságiak elleni meccsen - ahogyan az a korábbiak alapján is várható volt - kezdettől fogva látszott a két csapat közötti tudásbeli különbség, a rutinos szegedi lányok szinte kedvükre érték el szebbnél szebb góljaikat a juniorkorú debreceniekkel szemben, a közönséget is szórakoztatva. A 22 gólos szegedi győzelem még így is hízelgő az ellenfélre nézve. A Bánki VE elleni sorsdöntő mérkőzésről már sejteni lehetett, hogy nem lesz ilyen könnyű derbi. A fővárosiak hamar megszerezték a vezetést és fokozatosan elhúztak 4-1-re, ám előnyüket a második negyedben

Varga Zita

feljavuló kapusteljesítménye, illetve

Gémes Ivett

két szabaddobás- és közte

Bordás Tímea

villámgyors megúszásgólja révén egalizálni tudta az EHÖK (4-4). Ez a fordulat vert helyzetből állította talpra a felsőházért küzdő szegedi pólóshölgyeket, akiknek lendülete a szünet után is megmaradt. Fokozatosan kezükbe vették a meccset Makra Melindáék, az utolsó hét percre továbbra is döntetlen állással fordultak (5-5), majd ezt követően egy két perces gólpárbaj után végül 8-7-re diadalmaskodtak a rangadón.

Mivel a forduló másik két találkozóján a Honvéd is győzni tudott kétszer, így a B jelű kvartettben három csapat végzett 12-12 ponttal. Ebben az esetben - azaz három csapat holtversenye esetén - a Magyar Vízilabdázók Szövetségének általános érvényű versenyszabályzata (152. pont) úgy rendelkezik, hogy az érintett csapatok ("kisbajnokság") egymás elleni eredményeit vetik össze, előbb az egymás elleni pontok, az ugyanígy figyelembe vett gólkülönbség, az összesített gólkülönbség, s legvégső esetben a lőtt gólok tekintetében. Mivel a három érintett csapat egy-egy alkalommal nyert illetve veszített egymás ellen, így a pontszám nem dönt, ugyanakkor az egymás elleni gólarány már igen. E bonyolult rangsorolási mód eredményeképpen az a furcsa helyzet állt elő, hogy az SZTE EHÖK SE-nek hiába sokkal jobb a gólaránya a Bánkiénál, mégis csak a csoport 3. helyére rangsoroltatik, hiszen a három azonos pontszámú csapat közül egymás elleni összevetésben - tehát a DVSE elleni eredményeket nem kalkulálva - a szegedi lányok gólkülönbsége a rosszabb (Honvéd +6, Bánki -1, SZTE EHÖK -5). Ahhoz, hogy meg legyen a csoport 2. helye, s ezzel együtt a felsőházi rájátszás, a Bánki VE ellen legalább három góllal kellett volna diadalmaskodnia a Tisza-parti alakulatnak. (A rangsorolás bonyolultságát jól kifejezi, hogy az EHÖK második mérkőzését követően a zsűriasztalnál sem tudták megmondani, pontosan hogyan is alakult a csoport végső sorrendje, ki jutott tovább a felsőházi play-offba.) http://www.youtube.com/watch?v=7PsWHG9NIeo (A felvételt készítette: Matiasvili Giorgi) Szégyenkezésre azonban egyáltalán nincs okuk a csinos szegedi pólóshölgyeknek, hiszen első meccsükön tetszetős, s a nagy különbségű győzelem ellenére is fegyelmezett játékkal nyertek, míg második mérkőzésükön elképesztő lelki erőről tanúbizonyságot téve álltak fel három gólos hátrányból, s fordították maguk javára a találkozót, s arattak újabb megérdemelt diadalt.

Női vízilabda OB I/B B csoport 3. forduló:

SZTE EHÖK SE - Debreceni Cívis Póló VSE 24-2 (7-0, 5-1, 6-1, 6-0) Szeged, újszegedi sportuszoda, 100 néző. Vezette: Győri. SZTE EHÖK: VARGA Z. - BORDÁS 3, GÉMES 5, Polyák 2, Hajdú 3, KUCZORA 4, Makra 2. Csere: Fabó 1, Molnár Gy. 1, Rózsa 3. Edző: Varga Benedek. DVSE: Tóth M. - Puskás, Szathmári, Szladek, Gazdag 2, Mórik, Kiss A. Csere: Dobi, Vecsei. Játékos-edző: Gazdag Erika Gól - emberelőnyből: 4/2, ill. 3/1. Ötméteresből: 1/1, ill. -. Fabó Lili: "Azt hiszem, nem meglepetés a Debrecen elleni győzelmünk. Könnyed mérkőzést vívtunk, melyen igyekeztünk azt játszani, amit a Bánki VE ellen is szerettünk volna."Bánki VE - SZTE EHÖK SE 7-8 (3-1, 1-3, 1-1, 2-3) Szeged, újszegedi sportuszoda, 100 néző. Vezette: Győri. Bánk: Doroszlai O. - Nagy N. 1, Butuza 1, MOLNÁR E. 2, LAMPERT 2, Magyarfalvi, Hettig. Csere: Doroszlai V. (kapus) Szilágyi A., Farkas R., Szabó K. 1. Vezetőedző: Turda Elek. SZTE EHÖK: VARGA Z. - Fabó, GÉMES 4, Polyák, Bordás 1, KUCZORA 2, Makra 1. Csere: Hajdú, Rózsa, Molnár Gy. Edző: Varga Benedek. Gól - emberelőnyből: 5/1, ill. 5/1. Ötméteresből: 2/2, ill. 1/-. Fabó Lili: "Az ellenfél ránk erőltette a saját játékát, ennek ellenére mégis győzni tudtunk, elsősorban remek kapusteljesítményünknek köszönhetően, de ki kell emelnem dr. Kuczora Imola és Gémes Ivett teljesítményét is."

További eredmények a csoportban:

Honvéd POLO - Bánki VE 12-7 (4-3, 3-1, 0-1, 5-2) DVSE - Honvéd POLO 3-19 (0-4, 1-7, 1-5, 1-3)

A női vízilabda OB I/B B csoport alapszakaszának végeredménye:

#

Csapat

M.

Gy.

D.

V.

Lg.

Kg.

Gk.

P.

1.

Honvéd POLO

6

4

-

2

91

35

56

12

2.

Bánki VE

6

4

-

2

62

33

29

12

3.

SZTE EHÖK SE

6

4

-

2

75

33

42

12

4.

BVSC- Zugló

6

-

-

6

18

45

-127

0

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.