Sport

Labdarúgás: Szél döntött a Baktó-Petőfitelep javára + FOTÓK

Labdarúgás: Szél döntött a Baktó-Petőfitelep javára + FOTÓK

2012. március 26., hétfő
Labdarúgás: Szél döntött a Baktó-Petőfitelep javára + FOTÓK

A megyei III. osztály helyi rangadóját egy a második félidőben szerzett góllal nyerték a baktóiak a Szentmihály csapata ellen.

A negyedik helyen tanyázó Baktó-Petőfitelep a tizenharmadik szentmihályiakat látta vendégül a megyei III. osztály Homokháti csoportban szombaton Gyálaréten. A küzdelmes összecsapáson mindkét fél előtt adódtak lehetőségek, végül egy találat döntött a pályaválasztó javára. Ezt a gólt

Szél Tibor

jegyezte a 65. percben. A látogatók helytállása ezúttal így nem ért pontot. Sikerével a 37 pontos Baktó-Petőfitelep már a harmadik, míg a 7 pontos Szentmihály továbbra is sereghajtó. A találkozót a helyszínen megtekintő

Kohári Nándor

önkormányzati képviselő ekképpen mutatta be a nyertes alakulatot portálunknak: "Kicsiny lelkes amatőr klubként labdarúgóinkat a foci szeretete motiválja, hiszen természetes, hogy mindenki idejét energiáját, néha a pénzét áldozza a csapat érdekében. A 2010-es újraindulás óta a mi szintünkön nagy utat tettünk meg. A megyei harmadosztályban sereghajtóból az élmezőnybe küzdöttük fel magunkat. Ebben nem nagy igazolásoknak, hanem döntően a keret összeszokásának, összeérésének volt meghatározó szerepe, hiszen csapatunk zöme változatlan. Célunk, hogy körülményeinkhez képest színvonalas és természetesen sportszerű játékkal egy szerethető stabil kis városrészi focicsapat legyünk. Ehhez döntő, hogy pályázati pénzek bevonásával az újpetőfitelepi pálya is használhatóvá váljon, a városrész, de Szeged egész labdarúgásának javára." Ugyancsak jelen volt a gyálaréti meccsen

Nógrádi Tibor

is, aki elmondta: a 4. számú választókörzet képviselőjeként nagy örömére szolgált, hogy tavaly nyáron újjászerveződött a szentmihályi futballcsapat. "Kilátogattam a szombati találkozóra, hiszen kíváncsi voltam, az ősz óta miként változott a lelkes közösség élete, játéka. Nagy meglepetésemre a Szentmihály abszolút partiban tudott lenni a Baktóval, mely jóval előtte jár. Baktói sportbarátainknak egy kis szerencsére is szükségük volt a győzelemhez. Nagy örömmel jelenthetem be, hogy a társaságiadó-pályázat révén pálya épül Szentmihályon, remélem, az őszi szezont már ott kezdheti a csapat. A városrész nagyon megérdemli már ezt a létesítményt" - vázolta.

A megyei III. osztály Homokháti csoport 19. fordulójában:

Baktó-Petőfitelep - Szentmihály PSE 1-0 (0-0).

Gyálarét, vezette: Király Szilveszter.

Baktó:

Kertész N. - Kiss Sz., Czomba G., Kratochwill R., Szél T., Kozák A. (Lengyel Z.), Bank Sz., Pálinkó A. (Szatmári T.), Paszternák Z. (Tranger Zs.), Sávai Z. (Vincze G.), Gyarmati D. (Kis Zs.).

Szentmihály:

Jani L. - Fülöp D. (Hevesi Sz.), Baján Z., Molnár T., Szalai J. (Tóth G.), Ábrahám M., Sándor Cs., Somogyi T. (Kovács S.), Tóth I. Z., Banyik F., Tóth II. Z. (Kónya A.).

Gólszerző:

Szél T. (65')

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.