Sport

Labdarúgás: másodperceken múlt a Szeged 2011 győzelme + FOTÓK

Labdarúgás: másodperceken múlt a Szeged 2011 győzelme + FOTÓK

2012. március 3., szombat
Labdarúgás: másodperceken múlt a Szeged 2011 győzelme + FOTÓK

Zsebben volt már a győzelem a Szeged 2011-nek, ám az utolsó utáni pillanatokban egyenlített a Mezőkövesd egy küzdelmes találkozón.

1
-
1
Szeged 2011
-
Mezőkövesd-Zsóry
Labdarúgó NB II Keleti csoport 17. forduló

A csapat folytatta a Szolnok ellen felvett ritmust. Az első játékrészben fegyelmezetten küzdő hazai gárdát láthatott a közönség. Főként a középpályán volt képes az Orosz-Kis-Ulviczki hármas megtörni a mezőkövesdi labdakihozatalt, a támadásépítés azonban már nem volt olyan csiszolt, de egyértelműen a Szeged irányította a játékot. Igaz helyzetig nem jutottak, de nagyrészt a vendégek térfelén folyt a játék, melynek meg is lett az eredménye: a sokadik Orosz-szöglet bizonyult végzetesnek, Tóth I. bólintott pontosan. A félidő végére megnyugodott kissé a Futó-alakulat, s egyre több mezőkövesdi akciót dolgoztak ki a Hamarék. A második játékrészben maradt a heves csatározás, de a futball szépségeit nemigen vonultatta fel egyik alakulat sem. A hetvenedik perc környékén aztán beindultak a helyzetek is. Hol a Szeged, hol a Mezőkövesd jutott közel a gólszerzéshez, mígnem a 93. percben a játékvezető kérésére Trepák az oldalvonalon kívülre rúgta a labdát, egy földön fekvő vendégjátékos ápolása miatt (a kapussal ütközött Hamar). A bedobást nem kapták vissza a kék-feketék, s egy gyorsan keresztbe lőtt labdába a nemrég még földön fekvő Hamar kotort bele, így egyenlíthetett Szabados György csapata. Nem fair-play-díjas találat, de pontot érő... Mindent egybe vetve nincs oka a Szegednek lógatnia az orrát, hiszen egy jó csapat ellen gyűjtött be egy pontot, ráadásul a fiúk, ha nem is játszottak szépen, s helyenként a védelemben is akadtak apróbb bizonytalanságok, mindent megtettek Trepákék a sikerért.

Labdarúgó NB II Keleti csoport 17. forduló:

Szeged 2011 - Mezőkövesd-Zsóry 1-1 (1-0).

Szeged, SZVSE-stadion, 600 néző, vezette: Szabó Zsolt.

Szeged 2011:

Trepák - Bamba, Toca, Tóth I., Radnai, Ulviczki, Podonyi (Kulacsik 85'), Kis, Orosz, Gahwagi (Válent 51'), Folmer. Vezetőedző: Futó Tamás.

Mezőkövesd:

Szántai, Kaszás, Lakatos, Elek, Kerényi, Kákonyi, Bagi, Szab Á. (Bogdány 80'), Lipusz (Olasz 69'), Jeremiás (Susányi 84'), Hamar. Vezetőedző: Szabados György.

Sárgalap:

Radnai (8'), ill. Kerényi (12'), Bagi (48').

Gólszerző:

Tóth I. (21'), ill. Hamar (93'). Futó Tamás:

Mindkét csapat megnyerhette volna a találkozót, ehhez mi álltunk közelebb, sajnos azonban az egygólos előnyünket nem tudtuk megtartani. Még egy gól kellett volna, s miénk a találkozó. De azt kell, hogy mondjam, félig teli a pohár, hiszen egy élmezőnybe törő csapat ellen szereztünk pontot. Tisztességesen küzdöttünk, bár a játékunk néhol hagy kívánni valót maga után, de még mindig a szurkolóink szemébe tudunk nézni.

Szabados György:

Két egyenlő csapat küzdelméből bárki kijöhetett volna győztesen, de igazságos döntetlen született végül.

Online tudósításunk:
93'GÓÓÓL! Hidegzuhany. Bogdány erős keresztbe lőtt labdájába tette bele a lábát Hamar. 1-1
91' Oldalsó beívelést Trepák a felső lécre tolt a lepattanóra fehér és kék-fekete játékos is startolt, de sikerült felszabadítani.
90' Bogdány maradt le egy labdáról de Trepák vetődve zárta a szöget.
88' Kis vérző fejjel jön le ápolásra egy ütközést követően.
85' Kulacsik Tamás a csapatkapitányt, Podonyi Norbertet váltja.
84' Susányi jön, Jeremiás megy le.
83' A Szeged percei. Több szabadrúgást lőhetnek a kék-feketék, percek óta rohamozzák a Szántai kapuját.
80' Szabó Helyett Bogdány érkezik.
79' Folmer egyedül lépett ki, de ziccerét a kivetődő kapusba lőtte.
77' Radnai tört be egy csellel a 16-os bal sarkánál, lövését nagy bravúrral tolta ki a rövid felsőből Szántai.
76' Egy szögletet lőtt alig fölé Bamba 14 méterről.
74' Egy beívelést követően Elek elé került a labda, aki a földön fekvő Trepákba lőtt.
69' Geiger váltja a sántikáló Oroszt. Egyelőre a középpályán folyik a küzdelem, a fehérek többet birtokolják most a labdát.
69' Csere. Lipusz helyett Olasz jött.
62' Egy jobb oldali akciót Orosz és Folmer cselezései után Podonyi fejez be egy lövéssel, ami a felső sarok mellett suhant el.
59' Toca elvállalt egy szabadrúgást 35 méterről. Néhány méterrel mellé a kapu tekeredett.
55' Podonyi tört be a 16-os vonalán középre egy labdával, de beleléptek lövésébe.
53' Egy félpályás felívelésre jött ki s öklözött 15 méteren Trepák.
51' Csere, Válent váltja Gahwagit.
48' Bagi egy sárgával lett gazdagabb. Oroszt vágta fel, aki fölé lőtte a 22 méteres szabadrúgást.
46' Kákonyi ugorhatott ki egy emeléssel a szegedi 16-osról de Trepák nagyon jó ütemben rontott ki kapujából s a labdára vetődött.
SZÜNET
45' Vége a félidőnek.
45' Szegedi szabadrúgás a végére. Radnai felívelése Szántaié.
40' Kis iramodott meg, a 16-os vonalánál, összezártak előtte a védők, elesett, de a bíró szerint nem történt szabálytalanság.
38' Kissé visszább szorult a Szeged, többet kezdeményez most a Mezőkövesd.
35' Kákonyi kapott labdát jobb oldalon, a beadásáról épp csak lemaradt Hamar.
32' Bagi 30 méteres átlövését vette mellre Trepák.
29' Előbb Folmer, majd Orosz forgatja meg a mezőkövesdi védőket 25 méterre Szántai kapujától, az utolsó pillanatban tisztáznak a bekkek.
26' A Szeged feltűnően sokat szerez labdát a középpályán, a fehérek nem sokat tartózkodnak a támadóharmadukban.
21'GÓÓÓL! Orosz szöglete ezúttal végzetesnek bizonyult. Folmer fejelte vissza a hosszú oldalról a tekerést, Tóth I. pedig bestukkolta a kapuba a bőrt. 1-0
18' Lipusz szöglete tornáztatta meg Trepákot, aki másodjára tisztázott.
16' Negyedik szögletét rúghatja Orosz, mind veszélyesen tekeredett, eddig azonban sikerült tisztáznia a vendégvédelemnek.
15' Egy gyenge Folmer-emelés: fölé.
14' Mélységi felívelés Kist találta meg a 16-os vonalán, az érkező Podonyi elé fejelt de a hazai kapus gyorsabb volt.
12' Kerényi kapott sárgát. Orosz tekerte be veszélyesen az oldalsó szabadrúgást, Szántainak kellett öklöznie.
8' Radnai jegyezheti a mérkőzés első sárgáját: félpályán rúgott oda egy mezőkövesdinek.
5' Ulviczki bejátszása egy leheletnyit hosszú a középen kiugró Folmernek, Szántai felszedi a labdát.
3' Első szabadrúgás: egy labdaszerzés után rántották le Oroszt.
1' A vendégek kezdték a találkozót egy hosszú előreíveléssel. A Szeged kék-fekete szerelésben, a Mezőkövesd tiszta fehérben játszik.
14.28: Kifutottak a csapatok, eddig 250-300 néző érkezett a lelátóra. Egy perces néma tiszteletadás a meccs előtt a közelmúltban öngyilkos lett Kutasi Róbert, a REAC klubigazgatójának emlékére. 14.25: Hasonló az érdeklődés, mint az első fordulóban a Szolnok ellen, lassan szállingóznak a nézők. Felhangzik a Szeged 2011-himnusz... 14.15: Üdvözöljük olvasóinkat a SZVSE-stadionból. Ha a szombat délelőtt a disznóságok ideje volt, akkor a délután mindenképp a sporté lesz. Három online közvetítésünk közül első a sorban a Szeged-Mezőkövesd meccs, amely nagy izgalmakat tartogat ebben a kora tavaszi napsütéses időben. Beharangozó írásunkat itt olvashatják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.