Sport

Labdarúgás: Csizmadia fejese okozta az UTC vesztét

Labdarúgás: Csizmadia fejese okozta az UTC vesztét

2012. március 17., szombat
Labdarúgás: Csizmadia fejese okozta az UTC vesztét

Kevés helyzettel tarkított, nem túl magas színvonalú, de küzdelmes összecsapást nyert meg a Kiszombor Újszegeden.

Két olyan együttes találkozott szombaton a Kertész utcában, mely egyaránt döntetlennel kezdte a tavaszt. A hazai UTC Kisteleken végzett 1-1-re, a vendég Kiszombor pedig odahaza ért el 0-0-t a Sándorfalva ellen, azaz értékes pontot könyvelhetett el mindkét alakulat. Sokan azt gyanították, a párosításban kódolva van az iksz, tekintve, hogy őszi felvonásban 2-2-vel fejeződött be az egymás elleni csatájuk. A 19. fordulót egyébként a 22 pontos Kiszombor a nyolcadik, míg a 12 pontos UTC a tizenötödik helyről várta. Elsősorban a hazaiak számára lehetett létkérdés a győzelem! Küzdelmes, ám alacsony színvonalú meccsnek lehetettek tanúi azok a nézők, akik kilátogattak az újszegedi sporttelepre. A vendéglátók igyekeztek kezdeményezni, támadásokat vezetni, ám játékukba rengeteg hiba csúszott. A látogatók - akiknél több meghatározó ember (

György Béla, Horváth István, Horváth László, Paku Imre, Kardos Zsolt

) is hiányzott - derekasan állták a rohamokat, s ellencsapásokra is vállalkoztak. Egyik fél erőfeszítéseit sem koronázta azonban túl sok siker, a kapusok vérnyomását nem emelték az egekbe a támadó gépezetek, alig-alig akadt lehetőség a ketrecek előtt. Aztán mikor már mindenki elkönyvelte azt a bizonyos remit, akkor a vendégek bevitték az egyetlen, a győztes találatot. Történt, hogy a 87. percben szabadrúgáshoz jutottak az ellenfél térfelén.

Kovács Attila

ívelte be a labdát, mégpedig nagyszerűen, a hazaiak ötösére.

Béry István

portás és a védők elméláztak, talán egymásra vártak, a szemfüles

Csizmadia Krisztián

pedig eszmélt, kibújt, s a hálóba bólintotta a bogyót; 0-1. Ezzel a góllal a kiszomboriak ünnepelhették első tavaszi diadalukat,

Pálfy Zoltán

legényei pedig még nagyobb bajba kerültek - most már tényleg jönniük kell a győzelmeknek, ha meg akarják őrizni a megye I-es tagságot. Biztos, hogy mindent meg is tesznek ezért a következő hetekben! Ami a folytatást illeti, március 25-én (vasárnap) 15 órai kezdettel a Csanádpalotát fogadja majd a Kiszombor, az UTC pedig ugyanekkor Röszkén lép pályára.

A megyei I. osztály 19. fordulójában:

Ujszegedi TC - Kiszombor KSK 0-1 (0-0).

Újszeged, Kertész utca, 100 néző, vezette: Kovács Attila.

UTC:

Béry - Szántó, Balogh, Gonda, Farkas SZ., Joó (Péczely), Laudisz, Szűcs, Bokányi, Kovács (Szabó), Gajdacsi. Vezetőedző: Pálfy Zoltán.

Kiszombor:

Flórián - Aigner, Rutai, Kalász, Csizmadia, Tézsla L., Tézsla K., Kovács A., Kovács L. (Kardos), Márki (Bottyán), Kovács D. Vezetőedző: Madránszki Zoltán.

Gólszerző:

Csizmadia K. (87') Pálfy Zoltán:

"Alacsony színvonalú mérkőzésen igyekeztünk támadólag fellépni, mert egyértelműen nyerni akartunk. Fölényünk azonban meddőnek bizonyult, helyzetekig nem nagyon jutottunk el, végül pedig a vendégeknek sikerült egy gólt szerezniük. Sajnos tovább nehezedett a helyzetünk, ugyanakkor még van hátra tizennégy mérkőzés, küzdünk tovább az életünkért."

Madránszki Zoltán:

"Öt meghatározó játékos is hiányzott a csapatból, így azoknak, akik ma alkották együttesünket, csak gratulálni tudok a győzelemhez."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.