Sport

Kosárlabda: Ivosev csak a feladatára összpontosít

Kosárlabda: Ivosev csak a feladatára összpontosít

2012. március 20., kedd
Kosárlabda: Ivosev csak a feladatára összpontosít

Vasárnap nagyon fontos győzelmet aratott a Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata a Nyíregyháza ellen, Ivosevék e győzelemmel nagy lépést tettek az osztályozó elkerülése felé. A szerb légióssal beszélgettünk.

A nyár óta Szegeden játszó

Tomiszlav Ivosev

ismét csapata legjobbja volt, 41 játékperc alatt 24 pontot dobott (köztük két hárompontost), 13 lepattanót szerzett, 10 faultot harcolt ki, 3 gólpasszt osztott ki, összesen 33 VAL-pontot szerzett a találkozón. "Vasárnap nagyon feszült meccset játszottunk, mindenképpen nyernünk kellett, hogy távolodni tudjunk az osztályozós helytől. Nagyon sűrű és bizonytalan mérkőzés volt. Percről percre változott a játék képe és végig, minden apró sikerért keményen meg kellett harcolni. Az utolsó percben

Nebojsa

triplája volt az a kulcsmomentum, ahol gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés" - közölte a hétvégi derbi kapcsán. Hozzá kell tegyük, Dukics hármasát épp az ő betörése és passza előzte meg: egy csel után tisztán törhetett be a palánk alá, ám oda sem nézve, futtából adta ki a labdát a félkörön kívül álló társnak, aki tisztán dobhatott - és nem is hibázott. Ez nagyon fontos pillanat volt lélektanilag, hiszen a Szedeák kiharcolta a hosszabbítást, "fejben" a mieink kerültek előnybe, és már a lefújás előtt másfél perccel behozhatatlanra növelték előnyüket a nyírségiekkel szemben.

A vasárnapi csak egy találkozó volt a szezonbeliek közül, ahol Ivosev bizonyította, remekül együtt él a csapat játékával, beilleszkedése nagyszerűen sikerült. "Nagyon jól érzem magam Szegeden, tetszik a város - a szegedi lányok is gyönyörűek -, és örülök, hogy egy remek csapat tagja lehetek. Nagyon sokat segített a gyors beilleszkedésben, hogy Nebojsa Dukics már itt volt" - tekintett vissza a kezdetekre a szerb légiós. Azóta meghatározó emberré nőtte ki magát a csapatban, végigharcolja a meccset, dobja a kosarakat, szedi a lepattanókat, nem egyszer kritikus helyzetekben vitte hátán a csapatot az idényben, többször is beválasztották a forduló válogatottjába, s az All Star-gálára is meghívást kapott. Ő maga azonban megszokott szerénységével nyilatkozik saját szerepéről. "Azért vagyok itt, hogy győzelemre segítsem a csapatot minden meccsen. Arra koncentrálok, ami a feladatom, s igyekszem minél jobb játékkal teljesíteni azt" - mondta a csak Tomának becézett kosaras, aki a szerb másodosztályból érkezett a Tisza-partra. "Nagyban eltér a szerb és a magyar kosárlabda, a legélesebb különbség abban mutatkozik meg, hogy a szerb ligában kevés külföldi játszik, míg Magyarországon a fő hangsúly inkább az idegenlégiósokra tevődik, ők jelentik a húzóerőt az egyes csapatokban" - értékelte a két bajnokság közötti legjelentősebb differenciát. Nem titok, hogy a 22. születésnapját épp múlt csütörtökön ünneplő Toma hamar felhívta magára a figyelmet mérkőzésről mérkőzésre nyújtott kiváló teljesítményével, ám egyelőre nincs konkrét érdeklődés iránta, de ő maga nem is foglalkozik ezzel. "Csak az előttem álló feladatra összpontosítok, az pedig most az, hogy mindhárom meccsünket megnyerjük, ami még hátra van a bajnokságból, s minél jobb helyen végezzünk a csapattal" - szögezte le határozottan a beszélgetés végén. Feladatból még akad bőven, hiszen vasárnap 18.30-tól újabb fontos meccset vív

Fodor Péter

együttese az újszegedi sportcsarnokban egy másik közvetlen rivális, a Kaposvár ellen. Bízunk benne, ezúttal is sikerrel veszik az akadályt a fiúk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.