Sport

Kézilabda: városi rangadót nyert a HLKC

Kézilabda: városi rangadót nyert a HLKC

2012. március 15., csütörtök
Kézilabda: városi rangadót nyert a HLKC

Városi rangadót rendeztek Hódmezővásárhelyen a megyei női kézilabdabajnokságban. Az NB II-es álmokat dédelgető HLKC magabiztos játékkal győzte le a HKE-t.

Kisebb vihart kavart legutóbb a megyei női kézilabda bajnokság rangadójáról - a Sándorfava SK - Hódmezővásárhelyi NKC mérkőzésről - szóló tudósításunk, amelyben a vásárhelyi klub vezetőinek tájékoztatása szerint a derbit megnyerő HLKC átvette a vezetést a tabellán. A tény, ezzel szemben az, hogy a találkozó után a falvaiaknak maradt egy pontnyi előnyük. Tény ugyanakkor az is, hogy a magyar kézilabda sportágban az eredmények regisztrálása, nyilvántartása - főleg az alsóbb osztályokban - messze elmarad a másik három "látványsportágnak" nevezett testvérétől, a labdarúgástól, a kosárlabdától és a vízilabdától. A naprakészség és a már rendelkezésre álló technikai háttér lehetőségeinek kihasználatlansága megbocsájthatatlan hiba napjainkban, amelyen talán időszerű lenne elgondolkodniuk a sportág illetékeseinek is.

A megyei női bajnokság hétközben a vásárhelyi derbivel folytatódott. Többen feltételezték, hogy sima mérkőzés lesz, nos ez messze nem így történt. A rutinos vendégek végig becsülettel küzdöttek, idősebb testvérként pedig végképp nem viselkedtek, de az első félidő második részében bekövetkezett holtpont alatt összeszedett 11-3-as részeredményt már nem tudták kijavítani. A találkozó

Csuka Márta

büntetőgóljával kezdődött, de a fiatalok két gólgyárosa,

Forrai

és

Sajtos

gyorsan válszolt. A folytatásban felváltva estek a gólok,

Varga-Tóthné, Török Judit

és

Nagy Barbara

a vendégeknek, Sajtos,

Hegyi

és Forrai két büntetővel a hazaiaknak szerzett gólt (13. perc: 6-5). A félidő hátralévő része már a fiatalokról szólt, előbb hét perc alatt ötöt szórtak zsinorban (21. perc: 11-5), majd

Hodur

és

Nagy

góljaira újabb öttel válaszoltak (29. perc: 17-7) és már tíz gólra nőtt a két csapat közötti különbség. A HLKC csapatából ebben az időszakban

Tószegi Krisztina

mellett

Vass Nelli

és az új igazolás,

Kovács Dorina

is remekül célzott. A pihenő jót tett a HKE játékosainak, hiszen a játékrészt a két

Judit, Szenti

és Török révén három góllal kezdték (36. perc: 17-11). A fiataloknál Kovács Dorina góljai jelentették a megnyugtatást, hiszen a biztosnak tűnő különbség megmaradt a két csapat között (43. perc: 22-13). 26-16-os állást követően, a félidő második felében Sipterné megpróbált valamennyi játékosának lehetőséget biztosítani, de a rutinos vendégek ezt könyörtelenül kihasználták, hiszen 27-21-re feljöttek, de az egyenlítésre már nem volt esélyük.

Női kézilabda megyei bajnokság 13.forduló:

Hódmezővásárhelyi NKC - Hódmezővásárhelyi KE 29-22 (17-8)

Hódmezővásárhely, 100 néző. Vezette: Juhász I., Szilágyi G.

HLKC:

Tóth O. - Olasz A. 2, Hegyi D. 2, Forrai 5, Tószegi 4, Vass 4, Sajtos 2.

Csere:

Molnár (kapus), Kovács M. 2, Kovács D. 7, Krumesz, Blaskovics 1, Fehér, Fürcht.

Edző:

Sipter Lajosné.

HKE:

Kovalik - Nagy B. 5, Lázár E., Csuka 2, Török J. 5, Varga-Tóthné 1, Dobra 2.

Csere:

Gombár (kapus), Szenti 3, Beslin 1, Kispál 1, Bányai 1, Hodur 1, Réczi.

Játékos-edző:

Varga-Tóthné Tatár Mária.

Kiállítás:

4 perc, ill. 8 perc.

Hétméteres:

9/9, ill. 6/4. A két vásárhelyi együttes közül a HKE március 18-án (vasárnap) 14.30-kor a Szentes csapatát fogadja a Hódtói Sportcsarnokban, majd még ebben a hónapban kétszer is idegenben lép pályára, március 21-én 17.50-kor Szegeden a Seni Girl SE, míg március 24-én 16.00-kor a Szentes csapatának vendége lesznek. A HLKC legközelebb csak március 30-án (pénteken) játszik bajnoki mérkőzést, a 16.30-kor kezdődő rangadón a Sándorfalva látogat Vásárhelyre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.