Sport

Kézilabda: kiütéssel zárta az alapszakaszt a Pick + FOTÓK

Kézilabda: kiütéssel zárta az alapszakaszt a Pick + FOTÓK

2012. március 24., szombat
Kézilabda: kiütéssel zárta az alapszakaszt a Pick + FOTÓK

Kissé nehézkes kezdés után nagyon sima győzelmet aratott a Pick Szeged az FTC-PLER ellen, parádés győzelemmel zárva az NB I alapszakaszát.

35
-
18
Pick Szeged
-
FTC-PLER
Férfi kézilabda NB I 22. forduló

Idei utolsó alapszakaszmeccsén kicsit beragadt a rajtnál a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata, s a vendégek meg is léptek 3-1-re. 5-4-es vezetésüket követően

Buday Dániel

hetesből egyenlített, majd átvette

Skaliczki László

együttese az irányatást az első félidő kissé paprikás játékot hozó derekán, s folyamatosan növelte előnyét a szünetig (15-8).

Rajko Prodanovic

indítások után elől,

Mikler Roland

bravúros védéseivel hátul nyújtott kiemelkedőt az első játékrészben. A folytatásban aztán hamar meglett a "köztetíz", egy 8-1-es sorozattal valósággal állva hagyta ellenfelét a Pick, s végül gálázva, 17 gólos győzelemmel búcsúztatta az alapszakaszt. A következő erőpróba április közepén vár Zubai Szabolcsékra a magyar kupa négyesdöntőjében Budapesten.

Férfi kézilabda NB I 22. forduló:

Pick Szeged - FTC-PLER 35-18 (15-8)

Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1200 néző. Vezeti: Ágnecz, Sipos.

Pick Szeged:

MIKLER - VADKERTI 1, Sulc 3, Buday 4, ZUBAI 5, Ancsin 4, PRODANOVIC 6.

Csere:

TATAI, Tóth M. (kapus), Czina 1, Bajorhegyi, Lékai 2, Pribanic 2, Nagy N. 3, Beocanin 4.

Vezetőedző:

Skaliczki László.

FTC-PLER:

Kominek - Pálos 1, Lendvay 1, Mazák 3, Bakos, Kocsi, RÉV 4.

Csere:

Székely (kapus), Marczinkó, Bak 2, Jakub, Faluvégi 2, AUTH 4, Horváth Cs., Tóth D. 1.

Vezetőedző:

Zsiga Gyula.

Hétméteres:

3/3, ill. 4/2.

Kiállítás:

8 perc, ill. 4 perc. Skaliczki László:

"Nagyon örülök, hogy hazai pályán sikerült száz százalékosan zárnunk az alapszakaszt. Helyenként jó játékot nyújtva győztük le a Fradit, látszott, hogy élvezik a fiúk a játékot. Csak gratulálni tudok a csapatomnak!"

Zsiga Gyula:

"Nehéz értékelni az értékelhetetlent. Sajnos Bakos és Marczinkó korai kiválása rányomta bélyegét a játékunkra, s hiányzott a hazai pályán megszokott közönségünk biztatása is."

Online közvetítésünk:

60' Pribanic is gólt lőtt - beálló pozícióból. 35-18. Faluvégi pattintott a kapu mellé. S vége is a mérkőzésnek, amit kiütéssel nyert meg a hazai alakulat. Ekkora különbséggel is megérdemelten győzedelmeskedett a Pick! Reméljük, a jó formát sikerül átmenteni a rájátszásra!
59' Beocanin megszerezte a negyedik gólját - Lékai visszapasszából. 34-18.
58' Nagy Norbert újabb gólt szerzett a gyors ellenakció végén - senkitől sem zavartatva. 33-18. Bak lövését védte Tatai.
57' Auth ismét eredményesnek bizonyult, Lékai azonban középre lőtt.
56' Buday kiverekedte magának a helyzetet, s igen nehéz pozícióból talált utat a labdája a kapuig. Tóth Dániel lőtt hetesből gólt. 32-17.
55' Nagy Norbert egy labdaszerzés után labdát kapott, s ki is használta a ziccert. 31-16. Két percig emberhátrányban a Pick - Bajorhegyinek kellett leülnie.
53-54' Rév megint gólt lőtt egy türelmesen végigvezetett támadás végén. 30-16.
52' Rév lőtt gólt a jobb szélről. 29-14. Lékai lőtt magabiztosan gólt. 30-14.Tóth állt be a kapuba, rév pedig ismét gólt lőtt bal szélről. 30-15.
51' Auth ismét villant - átlövésgóllal. Zubai sem maradt adós ezúttal sem a góllal, védővel a nyakán bizonyult eredményesnek. 29-12.
50' Beocsanin gólját Faluvégi találata követte! 27-12. Beocsanin ismét eredményes volt - pattintva. 28-12.
49' Auth ismét gólt szerzett. 26-12. Ezekben a percekben már elő-előfordulnak kihagyások a szegedi védekezésben,ez a gól is ennek köszönhetően született.
47-48' Ezekben a percekben a mezőnyjáték, a küzdelem dominál. Előbb Rév lövését Tatai hárította, majd Beocsanin szerzett gólt. 26-11.
46' Lékai remek labdát kapott és könnyedén tudott középen betörni. Könnyű dolga volt, nem is hibázott. 25-10. Egy gyors vendégtámadás is góllal zárult - Lendvay révén. 25-11.
45' Pribanic szedte össze a kipattanót, miután Kominek kivédte Buday próbálkozását. 24-10.
44' Auth lőtt gólt a bal szélről. 23-10.
43' Zubai estében is képes volt gólt szerezni! A második félidőben eddig 8-1 az állás... Czina ellen ítéltek kétperces kiállítást a játékvezetők - szabálytalanul akadályozta meg az ellenfelet a gólszerzésben.
42' Zubai szerzett labdát, amivel végigrobogott Nagy Norbert - a százszázalékos helyzetet azonban nem sikerült érvényesítenie.
41' Pálos büntetőjét azonban hárította Tatai! Nagy Norbert kapott csodás labdát, majd rendkívül magabiztosan lőtt gólt a jobb szélről. 22-9.
40' Faluvégi lőtt mellé, majd a Mazák ellen elkövetett Sulc-szabálytalanság miatt hetessel jöhetnek a vendégek.
39' Ezúttal Bak nem tudott Tatai eszén túljárni. Sulc pedig egy szépen - és gyorsan - végigjáratott akció végén vágta be a labdát a kapuba. Zubaival kipasszolták a védelmet, igazán szép volt! 21-9.
38' Tatai Kocsi lövését is hatástalanította, Prodanovic pedig egy gyorsindítás után volt eredményes. 20-9.
37' Ancsinnak passzolták le a labdát, aki felugrott és a blokkolni igyekvő kezek fölött fantasztikus gólt szerzett! 19-9.
35-36' Zubai kapott kétperces kiállítást. A hetest Bak lőtte, de bakot lőtt - kihagyta, illetve Tatai védte. Prodanovic szélről lőtt újabb gólt - az ötödiket. 18-9.
34' Sulc lőtt remek gólt, Lékai azonban ziccert hibázott. Pedig csak a kapus volt vele szemben... 17-9.
33' Türelmes labdajáratás jellemezte előbb az FTC-PLER-t, majd a Pick Szegedet is - helyzet nem alakult ki.
32' Ancsin lőtt fantasztikus gólt a bal felső sarokba! 16-9.
31' Tatai állt be, de nem védhette Lendvay átlövési kísérletét. 15-9.
Félidő: 15-8. A játékrész első fele teljesen kiélezett játékot hozott, azonban a tizenhetedik perctől kezdődően egyre inkább a Pick akarata érvényesült. Reméljük, ez a folytatásban sem változik! Marczinkót ölben vitték ki a játéktérről, aligha tér vissza a mai találkozón... Mielőbbi felépülést kívánunk a vendégek 23-asának!
30' Zubai szerezte meg a labdát a saját térfelén, majd végigrohant a pályán és kíméletlenül élt a lehetőséggel. 15-8.
28-29' Prodanovic lőtt újabb nagyszerű gólt előrevetődve - ezt is egy Mikler-védés előzte meg. 14-8.
27' Pribanic ismét ziccert rontott, majd Rév volt eredményes. 12-8. Ancsin lövését hárította Székely, de a kipattanót Zubai kaparta össze és vágta be a kapuba. 13-8.
25-26' Pribanic hatalmas helyzetben hibázott - szemben volt a kapuval, s senki sem zavarta. Prodanovic azonban gólt szerzett az elcsend labdával. 12-7. Székely állt be a Fradi kapujába.
24' Mazák lőtt gólt előrevetődve. 10-7. Ancsin nehéz helyzetből, a védő takarásában volt eredményes. 11-7.
23' Pálos lőtt hatalmas kapufát, majd Czina élt az eséllyel a gyors ellentámadás során. 10-6.
22' Vadkerti szélről remekbe szabott gólt szerzett. 9-6.
21' Időt kértek a vendégek. Eddig jól tartották magukat, sőt egyáltalán nem játszottak alárendelt szerepet. Az utóbbi percekben azonban egyre inkább a Pick akarata kezdett érvényesülni. Faluvégi - be kell látni - szépen lőtte ki a jobb felső sarkot. 8-6.
20' Sulc előtt kinyílt a terület, s gyönyörűen oldotta meg a helyzetet. 8-5.
19' Ancsin épphogy beállt, egyből átlövésgólt szerzett - labdája a bal alsó sarokban kötött ki. 7-5. Mikler védte remekül Bak próbálkozását.
18' Egy újabb hosszú Fradi-akció végén Bak lőtt mellé.
17' Zubai tört volna be, ha hagyják... A hetest ezúttal is Buday végezte el, s be is vágta a jobb alsóba. 6-5. Zubai és Mazák kapott egy-egy kétperces kiállítást - az indokoltnál kicsit nagyobb volt a feszültség bennük.
16' Passzívak voltak a vendégek - elvették a bírók a támadás jogát.
15' Bak kapott kétperces kiállítást, miután kilökte Prodanovicot. Buday gólt lőtt hetesből. 5-5. Marczinkót ölben kellett levinni, reméljük, nem komoly a sérülése.
13-14' Zubai tört be és nem tudták elnyomni... 4-5. Nagyon keményen védekezik a Pick.
12' Türelmes labdajáratás közben kétszer is majdnem sikerült abdát szerezni - ehhez képest begyalogolhatott Mazák a labdával. 3-5.
11' Buday lövését lábbal védte Kominek. A Maják elleni szabálytalanság után Bak érvényesítette a hétméterest. 3-4.
10' Prodanovic gyorsan ismét gólt szerzett - elcunderezte a labdát a kimozduló kapus lába mellett. 3-3.
9' Lendvay lövése után sarokdobás következhetett. Bak lövését tornázta ki Mikler. Prodanovic bombázta a felső sarokba a megszerzett labdát. 2-3.
8' Sulc lövését védte Kominek, majd Prodanovic szélről próbálkozott, de ezúttal is hárított a hálóőr.
7' Mazák szerzett ezúttal gólt beállóból. Ancsin pedig estében lőtte kapufát. 1-3.
5' Bak lőtte ki a bal alsó sarkot. 1-2. Takarásból bombázott, nem volt esély a védésre.
4' Bakos pattintott lövése épphogy elkerülte Mikler kapuját, aztán Zubai szerzett kis híján gólt.
3' Sulc lövését ismét kivédekezték, de a kipattanó Buday elé került, aki élt a nem is annyira várt eséllyel. 1-1.
2' Lendvay lövésébe sikerült belenyúlni -ahogy Sulc próbálkozását is a védelem hatástalanította. Pálos góljával megszerezte a vezetést a Fradi. 0-1.
1' Buday próbálkozott egy átlövéssel, de megállították szabálytalanul. Ancsin védését pedig hárította Kominek kapus.
17.56 Most következik a csapatok bemutatása, perceken belül kezdődik az alapszakasz utolsó szegedi találkozója!
17.52 Biztosan sokan hallották már a szegedi sportbarátok részéről: az ötszörös magyar válogatott Balogh Zsolt és a szerb nemzeti csapatban számításba vett Marko Kekezovic a következő szezontól a Pick Szeged játékosai lesznek. Előbbi a Gyöngyös, utóbbi pedig az Orosháza együttesét erősíti. Bízzunk benne, hogy sokat segítenek majd 2012 őszétől a Picknek céljai érvényesítésében!
17.44 A hazai csapat honlapján a szurkolók 93 százaléka szavazott arra, hogy a Pick győzedelmeskedni fog a vendégek ellen. Reméljük, ennyien nem tévedhetnek!
17.35 A csapatok már elkezdték a bemelegítést, a szurkolók pedig szépen lassan gyülekeznek.
17.30 Sok szeretettel köszöntjük Kedves Olvasóinkat! Hamarosan, egészen pontosan 18 órakor kezdődik a Pick Szeged - FTC-PLER kézilabda-mérkőzés az újszegedi sportcsarnokban.
Beharangozónk itt olvasható!

Budai Levente - Illés András

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.