Sport

Vízilabda: nehéz kvalifikációs csoportban a Merész-csapat

Vízilabda: nehéz kvalifikációs csoportban a Merész-csapat

2012. február 19., vasárnap
Vízilabda: nehéz kvalifikációs csoportban a Merész-csapat

Az erősebbik csoport tagjaként próbálhatja meg kiharcolni a kijutást a londoni olimpiára a magyar női vízilabda-válogatott.

Merész András

Európa-bajnoki bronzérmes együttese a vasárnapi, londoni sorsoláson az A jelű négyesbe került a friss Európa-bajnok olasz, a korábbi kontinenselső orosz, valamint a spanyol nemzeti együttes társaságában, míg a másik, ötcsapatos csoport tagja a világbajnok görög gárda mellett a brazil, a kanadai, a kazah és a holland válogatott. Az olaszországi Triesztben, április 15. és 22. között zajló kvalifikációs tornán a lebonyolítás értelmében a csoportokon belül körmérkőzések lesznek. Az így kialakult sorrend alapján az első helyezettek a másik csoport negyedikjével, a másodikok a harmadikokkal keresztbejátszanak, s e négy párharc győztese jut a legjobb négy közé, és szerzi meg ezáltal a jogot az olimpiai szereplésre. "Az kifejezetten jó nekünk, hogy a házigazda olaszok velünk egy csoportban vannak" – nyilatkozta Merész András szövetségi kapitány az MTI-nek. "Így ugyanis velük a négy közé jutásért már nem kerülhetünk szembe a hazai vizeken folyó tornán, ahol gyakorlatilag egyetlen meccset kell megnyerni: a keresztbejátszásosat, amelyen eldől a londoni részvétel. Ha ott győzünk, máris kinn vagyunk az olimpián. Igaz, hogy a továbblépők is vízbe szállnak még az 1-4. helyért, de a tornazárásnak London szempontjából már semmi jelentősége nincs, hiszen az már mindegy, hogy hányadikként kvalifikálunk. Amúgy a csoportunkban az oroszokkal kezdünk 17-én, másnap következnek az olaszok, 19-én játszunk a spanyolokkal, és 20-án jön a keresztbejátszás." A nyári ötkarikás játékok nyolccsapatos női pólótornájának már biztos résztvevője a házigazda Nagy-Britannia, továbbá – kontinensgyőztesként – az Egyesült Államok, Ausztrália és Kína nemzeti együttese.

Az olimpiai kvalifikációs csoportok összetétele:

A csoport:

Olaszország, Oroszország, MAGYARORSZÁG, Spanyolország

B csoport:

Görögország, Kanada, Hollandia, Brazília, Kazahsztán Az olimpiai bajnoki címvédő magyar férfi vízilabda-válogatottnak nem kell selejteznie,

Kemény Dénes

együttese már tavalyi világbajnoki negyedik helyével tagjává vált a londoni játékok 12 csapatos mezőnyének.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.