Sport

Vízilabda: kettőből kettő az Universitasnak + FOTÓK

Vízilabda: kettőből kettő az Universitasnak + FOTÓK

2012. február 25., szombat
Vízilabda: kettőből kettő az Universitasnak + FOTÓK

A Héraklész utánpótlás-válogatottat könnyed edzőmeccsen győzte le, a Honvédot nagy csatában őrölte fel a Szegedi Vízmű Taylor&Nash Universitas az OB I szombati mérkőzésein.

21
-
11
Universitas
-
Honvéd POLO
Női vízilabda OB I 8. forduló

Női vízilabda OB I, alapszakasz, 8. forduló (5-7. helyért):

Szegedi Vízmű Taylor&Nash Universitas - Honvéd POLO 21-11 (2-5, 7-1, 5-2, 7-3)

Szeged, újszegedi sportuszoda, 100 néző. Vezette: Tordai, Szilágyi K.

Universitas:

BÜK - Lengyel Dor. 1, Dalmády P. 3, Dalmády Sz. 3, Miklós, TÓTH P. 4, Lengyel Dom. 3.

Csere:

SZIKORA (kapus), ÁRKOSY 5, Farkas, Korényi 2, Lengyel A., Vavrek, Szikora (kapus).

Vezetőedző:

Lakó Gábor.

Honvéd:

Kerecsen - KOTSIDOU 3, Kerekes, Szapuová 1, Garda 2, Kövesdi 3, Leimeter.

Csere:

Ritter 1, Konrád 1.

Vezetőedző:

Rottler Antal

Gól - emberelőnyből:

9/5, ill. 14/4.

Ötméteresből:

-, ill. 1/1.

Kipontozódott:

Dalmády P. (24'), Árkosy (31'), ill. Kotsidou (32'). Lakó Gábor:

"Nagyon jól zárult a mai nap, mindkét meccsét gyakorlatilag magabiztosan hozta a csapat. Nem volt ennyire egyértelmű, hiszen hosszú téli szünet előzte meg a tavaszi folytatást, és sem én, sem a lányok nem tudtuk mire leszünk képesek. Kimondhatom, hogy jól sikerült a felkészülés, s örülök neki, hogy hazai környezetben így mutatkozhattunk be."

VÉGE! 21-11 (2-5, 7-1, 5-2, 7-3)
32' Szikora véd, miközben Kotsiodou kipontozódik, Lengyel Dominika kiaknázza a lehetőséget, 21-11! Köztetíz! Kontra a végén, nem sikerül a bejátszás, marad a tízgólos diadal! Szép volt, lányok!
31' Árkosy pontozódik ki, Kotsidou használja ki a fórt, 20-11! Szikora a végállomás a legtöbb Honvéd-akciónál. 'Legyen meg a tízközte' - hang a lelátóról.
30' Árkosy labdájába nyúlnak bele, adnák vissza a kapusnak, de Tóth Petra kapja, gól, 19-10! Korényit állítják ki, Garda bombáz, Szikora fog mint a zöld festék! Korényi is gyűjti góljait, 20-10!
29' Szikora hárít ismét, indul az akció, Lengyel Dorottya úszott meg, átejtené Kerecsent, felsőléc, Árkosy pöccint, gyenge. Ritter Alexandra iratkozik fel a góllövőlistára, 18-10.
28' Kotsidou bejátszása után Lengyel Anettet küldik ki, Kerekes lő, Szikora véd, Szapuová ismétel, 17-9. leimetert szórják ki. Korényi használja ki a fórt! 18-9!
27' Miklós jól védekezik, meg is van a labda, megúszott Tóth Petra, kapja, bevarrja! 17-8! Konrád forgolódik, majd lő, Szikora! Lengyel Dominika játszik keresztbe Dalmády Szandrának, de visszaér egy védő. Kontra, a Honvédnál a labda, időt kér Rottler mester.
26' Kotsidou kiáll, Dalmády Szandra gólt lő, 15-8! Nyitott védekezés, tördelt játék, nem tud felfejlődni a Honvéd. Árkosy úszik meg üresen, ezt is bedobja! 16-8! Ez már az 5. gólja Lillának!
25' Kotsidou elhozná, de elveszik tőle. Időt kér Lakó Gábor. Fórban a Szeged. Árkosy felsőlécet lő. Szikoráé a labda.
III. negyed: 14-8 (2-5, 7-1, 5-2)
24' Dalmády Petrát kipontozzák, aztán Szandrát is kiküldik, kettős fór a Honvédnak. felsőlécre lövik, Miklós blokkol, Szikora véd, korner. Forr a víz, hősies védekezés a hazai kapunál, és egy újabb kapufa. Fórba kerülünk, Farkas passzol, Árkosy már nem tud lőni.
23' Dalmády Szandrát hárman szerelik. Kövesdi emelkedik ki a habokból, Szikora véd, meg a kapufa a nagy löketnél. Megúszik Dalmády Szandra, kapja is a labdát, gyötrik, fölé ejt.
22' Miklós centerből játssza vissza a rosszkézszélre Lengyel Dorottyának, aki kivár, aztán átejti a süllyedő Kerecsent, 14-7! Játszik a csapat! Kövesdi is, bepörög megpattanó labdája, 14-8.
21' Dalmády Petra lő mellé. Árkosy labdát szerez félpályán, megúszik, bevágja ezt is! 13-7! Szapuová labdája csemege Szikorának.
20' Árkosy kacsáz be egy labdát a kapuba megszokott helyéről, 12-7! Úgy néz ki sikerül felőröln i a vendégeket most már. Farkas Kingát állítják ki. Szapuová lő, véd Szikora, meg a blokk.
19' A távoli vendég lövés blokkról megy kapufára. Korányi Zsófia 2 másodperc támadóidőnél vagy 8 méterről kapuskézzel együtt lő óriási bombagólt! 11-7! Dalmády Szandra szerez labdát, jól bekkel a cséká.
18' Szapuová lövését bravúrral védi Szikora, a kipattanóra Konrád Vivien eszmél, betolja, 9-7. Kotsidou megy ki, Dalmády Szandra a járatás végén bevarrja a labdát a sarokba! 10-7! Jó védekezés.
17' Ráúszásnak vége sincs, már a Honvédé a labda, de miért...? Tördeli a játékot a Szeged, Leimetert az idő is szorítja, felsőléc. Tóth Petra ellen kontra. Aztán Kotsidouról kiszórják.
Nagyszünet: 9-6 (2-5, 7-1)
16' Tóth Petrát gyötrik középen, állja, lő is egy gólt közben! 9-6! Bük szerez labdát Kotsidou elől, hajszálpontosan indítja Dalmády Szandrát aki megúszva forgácsolja a felsőlécet, de kár!
15' Dalmády Szandrát is kiszórják. Garda óriási kapufát lő. Leimeterhez pattan, majd korner. Aztán egy kontra, szegedi roham jön.
14' Leimeter lövéskényszerben, fölé. Kontra ismét, jön a Honvéd. Jó kapusnak szerencséje is van, a felsőlécről kifelé pattan a labda. Újabb kontra, Honvéd-akció.
13' Leimeter kapufájától visszhangzik Újszeged. Korényi bejátszását tisztázzák Tóth Petra elől.
12' Árkosy szakad el a védőjétől, kapja a labdát, átejti ő is Kerecsen Fannit, 7-6! Vezet újra az Universitas! Bük szerez labdát. lengyel Dominika megúszik, ő is ejt, ez is benn, mint az előbb, 8-6! Gólzápor!
11' Kerekes messziről ejt, Büknek csemege, megúszik Lengyel Dominika, aztán át is dobja Kerecsen felett a labdát, 6-6! Miklóst állítják ki, Kotsidou kapufája.
10' Kotsidou a lejáró támadóidővel emel, átejtve Bük Zanettet, 4-6. Kiszorít a Honvéd nyitott védekezése, centerbe Miklósnak, Gardát szórják ki róla, Dalmády Szanbdra bevágja a fórt! 5-6!
9' Hátrányban úszik rá a Honvéd, 12 másodperc szegedi fór. Árkosy elhozza. Kövesdi blokkolja Lengyel Dorottya passzát. Dalmády Petra a kiegészült ellenfélnek talál be, ez már mesterhármas, 3-5! Aztán kontra, Lengyel Dominika keresztbe Árkosynak aki a rosszkézszélről be is varrja! 4-5!
I. negyed: 2-5 (2-5)
8' Garda lő át fórban, megpattan, védhetetlenül csapódik Bük kapujába, 2-4. Kövesdi szed le egy labdát, megúszna, Dalmády Petra visszarántja, ötméteres. Kövesdi végzi el, 2-5. Garda Krisztinát szórják ki, elfogy a negyed, nem tudunk már lőni.
7' Lengyel Dorottyát szórják ki, Leimeter keresztbe Gardának, ő meg a kapásszélről kilövi a hosszút, 2-3. A Honvéd is felpörgött az előző meccsen. Árkosy kísérlete a kapusé, aztán Lillát kiállítják visszaúszáskor.
6' Kerekes lő messziről, Bük lehúzza. Leimetert állítják ki, ez az első szegedi fór, kapufán csattan, kifelé pörög... Kerecsen Fanni, a Honvéd kapusa azonban megsérült a szituációnál, az ujja talán visszahajlott, ápolás. Aztán minden rendben, folytatódik a meccs.
5' Kontra, jön a Honvéd. Árkosyt kiszórják, blokkba lőnek a vendégek, Büké. Ismét elveszítjük elől a labdát.
4' Hosszan járatja a labdát az Universitas, Dalmády Petra ejt jobbról a hosszú sarokba! 2-2! Árkosy gyűri Kotsidout, ellövik, fölé.
3' Forr a víz középen, Garda rázza le védőjét, átejtené Büköt, de még beletud érni a kapus, fölé tolja, korner. Kövesdi talál be végül szabaddobásból, 1-1. Hazaiakat sújtja a síp, jön a Honvéd és jön ismét Kövesdi, 1-2.
2' Kotsidou a felsőlécről vágja be, de már fújnak, nem érvényes. Dalmády Petra az ellenattak végén megszerzi a hazai vezetést! 1-0! Kontra, jöhetünk! Lengyel Dorottya nem tud megúszni, járatjuk, kontra.
1' Megszereznénk a labdát ráúszáskor, de már szabaddobás a Honvédnak. Bük Zsanett nyit egy nagy védéssel. Jön a Szeged, de kontra.
13.55 Az utánpótlás-válogatott ellen Kotsidou Nikoletta és Garda Krisztina vitte hátán a Honvédot, 4-4 gólt szereztek. Óriási Hajrá, Szeged! csatakiáltás a hazaiaktól, elszántak, pörögnek a lányok!
13.50 Rottler Antal, a Honvéd edzője közölte, elég vékonyka kerettel tudott útra kelni a patinás klub női csapata, több kulcsember is betegség miatt hiányzik. 'Nagyrészt fiatal játékosokkal tudunk kiállni, a Héraklész elleni mérkőzés eléggé nyögvenyelősre sikeredett. Szeretnénk megszorítani a Szegedet' - mondta a közelgő derbi kapcsán.
13.40 Az Universitas által bemelegített Héraklész 11-9-re verte az erősen foghíjas kerettel érkezett Honvéd együttesét a déli találkozón.
11.10 Déli 12 órakor kerül sor a nap második mérkőzésére, melyen a Héraklész a Honvéd POLO csapatával mérkőzik meg. Online folytatás 14 órától, az Universitas Honvéd elleni meccsével.

Héraklész - Universitas

4
-
15
Héraklész
-
Universitas
Női vízilabda OB I 8. forduló

Női vízilabda OB I, alapszakasz, 8. forduló (5-7. helyért):

Héraklész utánpótlás-válogatott - Szegedi Vízmű Taylor&Nash Universitas 4-15 (1-4, 0-2, 0-4, 3-5) Szeged, újszegedi sportuszoda, 100 néző. Vezette: Besenyei, Szilágyi K. Héraklész: Barna - Hajor, Kuna, Ziegler, Kárteszi, Bálint, Horváth B. 1. Csere: Mészáros, Aranyodi 1, Kokas, Adamik, Kumi 1, Kökény, Doroszlai (kapus). Edző: Áts Bertalan. Universitas: BÜK - Lengyel Dor., Dalmády P., DALMÁDY SZ. 3, MIKLÓS 3, Tóth P., LENGYEL DOM. 3. Csere: Árkosy 2, Farkas 1, Korényi 1, Lengyel A., Vavrek, Szikora (kapus). Vezetőedző: Lakó Gábor. Gól - emberelőnyből: 9/-, ill. 8/4. Ötméteresből: 1/1, ill. 1/-. Kipontozódott: Tóth P. (26').
VÉGE! 4-15 (1-4, 0-2, 0-4, 3-5)
32' Jó védekezés, támadásra fordul a Szeged. Árkosy az idő szorításában emel, gyenge. Mészáros Vivien nagy pattintása, 4-15. Itt a vége, egy Barna-védéssel.
31' Itt a 3. Héraklész-gól, Aranyodi, jön rá a válasz Lengyel Dominikától, 3-15!
30' Farkas Kinga is gólt szerez, 2-14! Véd Szikora, Lengyel Dorottya tör kapura, ötméterest harcol ki, majd kapufára vágja...
29' Miklós Dórát ismét gyűrik középen, Mészáros ismét mehet ki, Árkosy pedig nem tétovázik, szem alig bírja követni, 2-13! Admik bombája csattan a felsőlécen, az ismétlést védi Szikora.
28' Ismét jön az Universitas, Miklós birkózik centerben, Kökényt szórják ki, Miklós ki is használja, 2-12! Áts két kezes fogást reklamál. Mészáros, fölé.
27' Barna ismét hárít. Szikora is a szegedi kapuban. Lengyel Dominika 4. gólja, távolról varrja be! 2-11!
26' Kumi Zsófia kap jó labdát tisztán Lengyel Dominika későn mozdul rá, rosszkézszélről bevágja a rövidbe, 2-10. Tóth Petra kipontozódik. Fórban Mészáros dob mellé.
25' Lengyel Dorottya hozza el a labdát. Aranyodi kinn, él a fór. Dalmády Szandra eltűnik a víz alatt, semmi.
III. negyed: 1-10 (1-4, 0-2, 0-4)
24' Miklóst visszaúszáskor kiszórják, időt kér Áts Bertalan. Hajornak teszik be húzásra, elvéti. Dalmády Szandra bombáz távolról, blokk, kapus, felsőléc, kipattan, Korényi küzd érte, de megszerzik előle.
23' Ziegler jó lövése mégsem olyan jó, mellé száll. Lengyel Dominika ejti át Barnát, 1-10! Kontrát fújnak a Héraklész-gólba a sporik.
22' Szikora Enikő hárít, ő véd a második félidőben. Dalmády Szandra szépen játszik be, Miklós jól szakad el, be is vágja! 1-9!
21' Dalmády Petrát szórják ki, fölédurrantják a fórt. Kárteszi is kimegy, Lengyel Dominika a kapásszélen közelről megleli a rést a kapus és a védő között, 1-8!
20' Tóth Petra szerez labdát, majd centerben kapja, szerelik.
19' Kontra, jön az Universitas. Árkosy lóbái, majd ejt, beleér Barna, megszerzi.
18' Barna Edina hatalmasat véd. Dalmády Petra életerős lövését védi szépen Barna ismét.
17' Árkosy a sprinter, elhozza. Szépen játsszák ki a szegedi lányok a fórt, Korényi középről tisztán, 1-7! Lengyel Dorottya megy ki, nem tudja kihasználni a fórt a Héraklész, Áts Bertalan négypercest reklamál.
Nagyszünet: 1-6 (1-4, 0-2)
16' Kibekkeli a szegedi csapat a hosszú támadást. Remek bejátszás Árkosynak, Lilla centerből elkönnyelműsködi, kapufa. Kontra után megvan a labda, kopírozzák az előző akciót, Árkosy azonban már dudaszó után húzza be, kár. Kokast kiszórják még.
15' Lengyel Dominika húzódik beljebb a kapásszélről, emel, felsőléc. Kuminak tenger ideje van, mégis lő, Bük tolja kornerre.
14' Kontra után újabb hazai fór, időt kér Lakó mester. Szépen megjáratott labda, Dalmády Szandra ismét, megvan a fór, 1-6! Dalmády Petra könnyedén szereli Aranyodit.
13' Hosszú a labda a kapásszélre Lengyel Dominikának, el is megy az idő. Mészáros Vivien az idő szorításában, Bük kapufára tolja a lövést. Dalmády Szandra szemfüles, vagy 8-9 méterről ejti át a kinn ácsorgó Barnát, 1-5!
12' Dalmády Petra most távolról suhint, mellé. Kökény centerből forgácsolja a felsőlécet.
11' Kökény lökete blokkolva. Miklósról Aranyodit szórják ki, Dalmády Petra előtt nincs senki, lő, felsőléc! Kokas Eliza távoli lövését szedi le Bük.
10' Kökény Szonja szerez labdát a kapu torkában, Bük szedi össze végül. Kontra.
9' Ezúttal a Héraklész nyeri a ráúszást. Elfogy az idejük, hiába jó a labda Aranyodinak. Dalmády Szandra lő a rosszkézoldalról, véd Barna Edina.
I. negyed: 1-4 (1-4)
8' Kontra az ellenfélnél is. 'Játsszuk végig, Peti!' - szól az edzői utasítás Dalmáy Petrának, de nincs gól.
7' Dalmády Petra kiejti, nővére összeszedi és bevágja! 1-3! Tóth Petra védekezik jól, Árkosy megúszik, 1-4! Dalmády Szandra Horváthot blokkolja. Kontra.
6' A Héraklész bejátszását megszerezzük. Fór is jön, közelről Tóth Petra kapufára, jön vissza a kiállított...
5' Tóth Petra elől szedik el a labdát. Dalmády Szandra szerzi vissza. Árkosy Lilla és Bálint Rebeka küzd a Mikasáért.
4' Nem sikerül egyelőre jól bejátszani a hazai labdákat. Lengyel Dominika a kapásszélről ejt a kinn úszkáló Barna felett a hosszúba, 0-2! Ötméteres, Horváth Brigitta lő, Bük véd, de túlcsorog rajta, 1-2.
3' Bük Zsanett ismét fog, a támadás Barna kezében ér véget. Hajor lő, pattintott labdája a kapufára megy.
2' Kontra, jön a Héraklész. Dalmády Szandrát szórjáki, de nincs meg a fór a fehérsapkás vendégeknek, Bük véd. Barna szedi össze Lengyel Dominika bejátszását.
1' Elhozza a Szeged a labdát. Miklós kapja a labdát a kapu torkában, elsüllyed a kapus, 0-1! Labdaszerzés, fordulnak a Lakó-lányok.
09.55 Bük Zanett és Dalmády Petra kisebb megfázással küzdve játszik ma. Egyértelműen a mai első meccs a könnyebb, a nagyobb csatára a Honvéd ellen 14 órától kezdődő találkozón számíthatunk.
09.50 Sok szeretettel köszöntjük a Kedves Olvasókat és a monitor előtt szurkolókat az újszegedi sportuszodából! Miközben javában készül mindenki a holnapi gigászok csatájára, a női vízilabda OB I-ben is megindul a küzdelem, az Universitas is nekivág a tavasznak.

Korábban írtuk:

A női bajnokság tavaszi idényét a válogatott olimpiai kvalifikációs tornája amiatt átalakították. Ebből következően, az ősszel 5. helyen álló Universitast az alsóházba sorolták, ahol az alapszakasz második felét a három résztvevő együttes otthonában játszott, egy-egy tornarendszerű forduló formájában bonyolítják le. Az elsőnek egyből Szeged ad otthon, s a házigazdák előtt "vendégként" mérkőznek meg az utánpótlás-válogatottal délelőtt 10 órától, majd kora délután 14 órától következik a komolyabb ellenfél a Honvéd képében. Délben a két, Szegedre látogató együttes is összecsap.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.