Sport

Tenisz: otthon érzi magát a Davis Kupa-csapat Szegeden

Tenisz: otthon érzi magát a Davis Kupa-csapat Szegeden

2012. február 8., szerda
Tenisz: otthon érzi magát a Davis Kupa-csapat Szegeden

A magyar-ír tenisz Davis Kupa-párharccal kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót a magyar csapat az újszegedi sportcsarnokban, hiszen péntektől vasárnapig e sportág körül forognak a létesítmény hétköznapjai.

Felvezetésként

Hornok Miklós

kapitány mutatta be csapatát a sajtó képviselőinek a csapaton belüli rangsor alapján, eszerint

Kellner Ádám

az első,

Lukács Dénes

a második,

Balázs Attila

a harmadik, míg

Fucsovics Márton

a negyedik számú játékos az egységben. A kapitány elmondta, hétfő óta edzenek Szegeden, már megszokták a csarnokot, és nagyon sok segítséget kapnak a Hód TC korábbi világranglista 254. teniszezőjétől, Bardóczky Kornéltól, aki Balázs Attila edzőjeként is segítségére van a csapatnak. Ez lesz az ötödik mérkőzés teniszben a magyar és az ír csapat között az 1930-as évek óta. Az örökmérleg szerint négy alkalommal a mieink, egyszer az írek győzedelmeskedtek. A legutóbbi összecsapáson, 2005-ben 4-1-es magyar győzelem született. Az Euro-Afrikai Zóna II. csoportjában zajló hétvégi összecsapás fontos állomás lehet a hazai tenisz előrelépésében. S hogy hogyan lehet feljutni? "Mindenkit meg kell verni!" - válaszolta nevetve a kapitány. Mint a tét kapcsán közölte, ha nyerünk, akkor áprilisban a lett-egyiptomi párharc győztesével mérkőzünk, azt követően pedig ősszel kell még egy mérkőzést vívni. Az áprilisi összecsapás helyszíne függ attól, ki nyeri az egyiptomi-lett párviadalt, ez alapján - ha most nyer a hazai csapat -, a mieink vagy Egyiptomba utaznak, vagy Lettország érkezik hozzánk - utóbbi esetben az sem kizárt, hogy Szegedre. Mint a kapitány hozzátette, a feljutás útjában a legkomolyabb ellenfél Ukrajna lehet, hiszen ők a zóna legerősebbjei, több Top 100-as játékossal.

Az ellenfél kapcsán Hornok Miklós kifejtette, három azonos képességű teniszező van a csapatban közülük

Louk Sorensen

számos sérüléssel bajlódott az utóbbi időben, míg a 2010 végén világranglista 129.

Conor Niland

okozhat még komoly fejtöréseket, jóllehet ő jelenleg visszacsúszott a 310-320. hely környékére. "Gyors a pálya, de napról napra jobban megszokjuk" - közölte az edzés tapasztalatokkal kapcsolatban a csapat első számú játékosa Kellner Ádám. "Napi két, esetenként, mint ma is, három edzés a program. Egyre jobban megszokjuk a csarnokot és a taraflexet, és egyre jobbak vagyunk. edzés, egyre jobbak vagyunk" - tette hozzá. "Kiélezett harcra és remek egyéni csatákra számítok" - közölte várakozásait a kapitány. "Gyönyörű környezetben játszunk, nagyon szép a csarnok. Egy hullámhosszon van a csapat, nagyon jó az egység és bízok benne, hogy nagyon sok szurkoló fog kilátogatni szurkolni a csapatnak" - zárta gondolatait a tréner. A magyar-ír összecsapás sorsolását csütörtökön tartják, ekkor dől el, kik kezdenek pénteken. Érdekesség, hogy a hétvége folyamán szombaton a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata, vasárnap pedig az A-Híd Szeged Beton VE férfi vízilabda együttese lesz a torna vendége. Az előzetes program szerint pénteken 15 órától ünnepélyes megnyitóval és két egyéni mérkőzéssel indul a párharc, majd szombaton 14 órától kerül sor a páros meccsre, végül vasárnap 13 órától újabb két egyéni összecsapás zárja a Davis Kupa-találkozót. A Davis Kupa mérkőzésekre 1200 forintért (10 éves kor alatt 600 Ft) napijegy, 2300 forintért három napos bérlet váltható, míg 6 éven aluli gyermekek számára a belépés ingyenes. Jegyek rendelhetők a

tennis@interware.hu

email címen, de lesz Szegeden is jegyárusítás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.