Sport

Talán lesz magyar műugró az olimpián

Talán lesz magyar műugró az olimpián

2012. február 26., vasárnap
Talán lesz magyar műugró az olimpián

Magyar toronyugró aligha, műugró viszont esetleg ott lehet a nyári, londoni ötkarikás játékok indulói között.

A bizonytalanság oka: a brit fővárosban, a leendő versenyhelyszínen rendezett kvalifikációs Világkupa vasárnapi zárónapján, az úgynevezett pótkvalifikáción a négy próbálkozó egyike sem került a legjobbak közé. Egészen pontosan a két női toronyugró közül

Kormos Villő

a 12.,

Reisinger Zsófia

pedig a 14. lett, míg a 3 méteres műugrásban próbálkozó

Gondos Flóra

a 9.,

Barta Nóra

pedig a 10. helyen végzett. A ráadásviadalon azok állhattak rajthoz, akik a hétközi selejtezőkön egyéni számukban nem jutottak be a középdöntőbe, vagyis a legjobb 18 közé, ami közvetlen ötkarikás kvótát jelentett volna. Márpedig Kormos csak a 19., Reisinger a 28., Gondos a 29., Barta pedig a 30. pozícióban zárt. A "pótvizsgán" szerepeltek közül a műugrók esélyei jobbak az olimpiai indulásra – mondta el Haász Katalin szakági vezető a helyszínről az MTI-nek. "A toronyugrók, Kormos és Reisinger kevésbé bizakodhatnak, Gondosnak és Bartának viszont londoni kvalifikációt érhet a mostani helyezése a mi számításaink szerint – jelentette ki a szakember. - Végleges választ azonban csak június 9-e után kaphatunk, aznapra kell az érintett országoknak eljuttatniuk a nemzetközi szövetséghez, a FINA-hoz azt a listát, amelyen szerepel, hogy kvalifikáltjaik közül kiket mely számokba neveznek. Például az is számít a kvótás esélyeinket illetően, hogy a szinkronpárosok tagjai közül ki áll majd rajthoz Londonban egyéniben is, vagy hogy éppen kiket léptetnek vissza. A beérkezett lajstromok alapján igazolja majd vissza a FINA, hogy kik jogosultak az olimpiai részvételre. Remélem, számunkra kedvező végeredmény születik, s a pótnapi helyezésével mindkét női műugrónk befér a londoni kvótások közé."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.