Sport

Szabadidő- és élsportközponttá vált a SZVSE-pálya + VIDEÓ

Szabadidő- és élsportközponttá vált a SZVSE-pálya + VIDEÓ

2012. február 8., szerda
Szabadidő- és élsportközponttá vált a SZVSE-pálya + VIDEÓ

A társasági adókedvezmény révén befolyó összegekből június 30-áig 3500 négyzetméteres műfüves felületet létesíthetnek, a fenntartásban továbbra is számítanak az önkormányzatra.

Örömteli esztendő volt a 2011-es a Szegedi VSE életében, hiszen először jutottak komolyabb önkormányzati támogatáshoz, melynek révén korszerűsíthették, csinosíthatták sportlétesítményüket, illetve biztosíthatták szakosztályaik nyugodt működésének feltételeit. A SZVSE-stadion komoly lépéseket tett afelé, hogy végre elfoglalja az őt megillető helyet Szeged város sportéletében. Az idei évben a látványsportágak (így a labdarúgás) fellendítését céltó társasági adókedvezményekből részesülve újra komoly fejlesztésekre készülnek, ám ahhoz, hogy a létesítményt továbbra is a szabadidő- és az élsport egyik helyi centrumaként tudják működtetni, elengedhetetlenül szükséges az önkormányzat segítsége. Mindezekről a klub elnöke beszélt a Telin TV Sportkoktél című műsorában.

Szokol Lajos

elmondta: a várostól 2011-ben kapott 15 millió forintból 4-et szakosztályaik működésére, sportolására fordítottak, 11 milliót pedig a létesítmény fenntartására. "A támogatást jó hatékonysággal sikerült felhasználnunk. Sportolóink fontos versenyeken tudtak részt venni, s felszereléseket is vásároltunk nekik. A másik részből felújítottuk az öltözőket, a salakos futballpályát, az atlétikapályát és a nézőteret. Mivel a nyáron született megállapodás értelmében a Szeged 2011 hazai meccseinek is mi adunk otthont, újabb 9 millió forintnyi önkormányzati forráshoz is jutottunk, melynek révén alkalmassá tettük a stadiont az NB II-es találkozók megrendezésére. Természetesen korábbi ígéretünkhöz híven a szabadidő- és az iskolai sportról sem feledkeztünk meg. Nyitott pályák akciók hirdettünk, ennek keretében bárki betérhet hozzánk. Több százan járnak is a SZVSE-re futni, focizni vagy sétálni, s számos iskola tartja nálunk sportnapját" - büszkélkedik a sportvezető. A látványsportoknak járó társasági adókedvezményekből 61 millió forinttal részesült a SZVSE, illetve további 20 millióra is van még remény, mindez a Magyar Labdarúgó-szövetség döntésén múlik - tudtuk meg. Ebből a pénzből 11 milliót az utánpótlásuk versenyeztetésére költhetnek (150 fiatal focizik a vasutasoknál), a fennmaradó összeget pedig a stadion korszerűsítésére, egy műfüves felület létrehozására nyerték pályázatukkal. "Sok feladat vár még ránk, ám mind az önrész előteremtése, mind a MÁV-val mint a felépítmény tulajdonosával folyó tárgyalássorozat biztatóan halad. Ha ezeket sikerül megoldanunk, nem látom akadályát, hogy 2012. június 30-áig átadhassunk egy új, 3500 négyzetméteres műfüves felületet" - fogalmazott az elnök. Szokol Lajos nem rejti véka alá: a sportkomplexum működtetése továbbra is nehézségeket okoz az egyesületnek, hiszen ehhez nem rendelkeznek elegendő bevétellel. Továbbra is nagyon számítanak ezért az önkormányzat együttműködésére a fenntartásban. A klubvezető abban bízik, a tavalyihoz hasonlóan idén erre a célra ismét jut 20 millió forint körüli össze a városi költségvetésben, hiszen ennek révén sok száz szegedi sportolási lehetőségét tudnák biztosítani.

Tekintse meg a Telin TV Szokol Lajos SZVSE-elnökkel készített teljes interjúját (Sportkoktél, 2012. február 3.)!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.