Sport

Jégkorong: vereséggel zárta a kupaküzdelmeket a Volán

Jégkorong: vereséggel zárta a kupaküzdelmeket a Volán

2012. február 18., szombat
Jégkorong: vereséggel zárta a kupaküzdelmeket a Volán

Hétgólos vereséget szenvedett hétközi kupamérkőzésén a Tisza Volán-MTK együttese az Újpest otthonában péntek este.

Kalocsa László

együttese már a kupamérkőzés elején gyorsan kétgólos hátrányba került, mely a harmad végére háromra nőtt.

Bosnyák Márkó

találatával emberhátrányban szépített a szegedi alakulat, s a második játékrészben tudott is enyhíteni a hazai fölényen, jóllehet az Újpest két, ugyancsak emberhátrányban szerzett góllal tovább növelte az előnyét. A mérkőzés záró felvonásában mindkét csapat lehetőséget biztosított második kapusának is, a

Balázs Csongort

váltó

Szabó Gergely

mutatott is be szép védéseket. A hazaiak két újabb góllal állították be végül a 8-1-es végeredményt. Hetler Ádáméknak ezzel véget értek a magyar kupa küzdelmei, a körmérkőzéses rendszerű kiírás a Final Fourral folytatódik (egy mérkőzés ugyan még hátra van, de a Ferencváros Újpest elleni csatája már nem szól bele az első két helyért vívott küzdelembe). Az elődöntőkben, március 1-jén, az öt csapatból az első helyen végzett Dab.Docler 2 (a Dunaújváros második csapata) a Miskolccal, míg a Fehérvár farmcsapata a dunaújvárosi első csapattal vív meg, majd március 2-án rendezik a döntőt és a bronzmeccset. A szegedi jéghokisok vasárnap este OB II-es meccsen a Vasas együttesét fogadják 18 órától a műjégpályán. A belépés továbbra is díjmentes, a kilátogatókat a már megszokott módon ingyen forralt borral és zsíros kenyérrel fogadják a szervezők.

Jégkorong magyar kupa:

Ujpesti TE - Tisza Volán-MTK 8-1 (3-0, 3-1, 2-0)

Budapest, Újpesti Jégcsarnok, 100 néző. Vezette: Haszonits, Pálkövi, Soós.

Újpest:

Szőke A. - Zalavári, Dorner, Gergely Cs., Szirányi, Virág - Hajek (kapus), Vígh, Garbacz, Rusznyák, Tolnai, Szajbert - Vojtkó, Sommer, Jankovics, Dömötör, Pichler - Kukucska.

Vezetőedző:

Ancsin János.

Tisza Volán:

Balázs - Máté, Hetler, Varga D., Bosnyák, Ambrus - Szabó G. (kapus), Maslac, Bereczki, Rózsahegyi, Egyed, Ódry - Wágner, Barcsik. Vezetőedző: Kalocsa László.

Gólszerzők:

Szajbert (06:38: 1-0), Dömötör (Pichler, Jankovics, 06:56: 2-0), Virág (Gergely Cs., Szirányi, 07:04: 3-0), Bosnyák (Ódry, 24:05: 3-1 - emberhátrányból), Virág (Dorner, 27:05: 4-1 - emberhátrányból), Dömötör (Virág, 34:11: 5-1 - emberhátrányból), Szirányi (Dömötör, Pichler, 37:38: 6-1), Dorner (Szajbert, Virág, 40:37: 7-1), Szajbert (Virág, Dorner, 55:18: 8-1)

Kiállítás:

16 perc, ill. 12 perc. Kalocsa László:

"Két sorral tudtunk játszani, ez már önmagában megpecsételte a sorsunkat. Egy MOL Ligás csapat ellen 10 emberrel kiállni alapból 'öngyilkosság', ez ezúttal is beigazolódott. Úgy gondolom, mindenféleképpen hasznos volt a magyarkupa-részvételünk. Meg akartuk magunkat méretni, hogy mennyire vagyunk a MOL Ligás csapatoktól. A terveink szerint előbb-utóbb mi is szeretnénk az OB I-ben elindulni, szerettük volna felmérni, hogy állunk. Tanulságos volt ez a négy mérkőzés, rengeteg tapasztalatot gyűjtöttünk. A vasárnapi Vasas elleni bajnokin sem tudunk teljes csapattal kiállni, azonban mindenféleképpen nyerni akarunk, győzelmi reményeink vannak, fontos, hogy megszerezzük a három pontot."

A jégkorong magyar kupa körmérkőzéseinek állása:

1. Dab.Docler 2. 4 4 - - - 17-6 12 p. (elődöntőbe továbbjutott) 2. Sapa Fehérvár AV19 4 2 1 - 1 14-10 8 p. (elődöntőbe továbbjutott) 3. Ferencvárosi TC 3 1 - 1 1 11-7 4 p. 4. Ujpesti TE 3 1 - - 2 11-10 3 p. 5. Tisza Volán-MTK 4 - - - 4 5-25 0 p.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.