Sport

Jégkorong: a Fradi ellen is helytállt a Volán + FOTÓK

Jégkorong: a Fradi ellen is helytállt a Volán + FOTÓK

2012. február 5., vasárnap
Jégkorong: a Fradi ellen is helytállt a Volán + FOTÓK

A papírformának megfelelően a legerősebb keretével felálló Ferencváros sima győzelmet aratott a Tisza Volán-MTK együttesével szemben vívott szegedi magyarkupa-találkozón, csaknem teltház előtt.

Régen látott nagy számú közönség gyűlt össze a szegedi műjégpályán még a jelenlegi időjárás ellenére is. Több mint ezer néző szurkolt a hazai csapatnak, s a vendégeket is elkísérte drukkerhaduk. A papírformának megfelelően a három finn, és egy szlovák légióssal felálló zöld-fehérek kezdettől irányították a játékot, szinte kapuhoz szegezve a hazaiakat, akiknek azért futotta ellenakciókra és kapura lövésekre. Hamar előnybe kerültek a vendégek, a 6. percben

Berta Ákos

, a 7.-ben a frissen igazolt szlovák

Pavol Hrajnoha

vette be az egyébként bravúrosan védő

Balázs Csongor

kapuját (0-2). A 12. minutában finn játék következett:

Linus Schellin

és

Joonas Sivonen

összejátszása után utóbbi korongja csorgott át a hazai hálóőrön, s e peches találattal 3-0-ás vendégvezetéssel zárult a harmad. A folytatásban maradt a Fradi-fölény és a Balázs-bravúrok sorozata, ám túl a harmad derekán rövid idő alatt háromszor is eredményes volt Dobos Tamás alakulata: előbb

Jánosi Csaba

, majd

Bontovics Márton

, végül

Dominik Vecaj

- aki az OB II-es bajnoki találkozókon épp a Volánt szokta erősíteni - talált be (0-6), dacára a sokszor önfeláldozóan mentő védőknek. Többször is stílust váltott a hazai gárda védekezésben, próbálták felvenni Hetler Ádámék az ellenfél gyors játékát - két harmadon keresztül sajnos eredmény nélkül.

Az utolsó játékrészben aztán a korábbiakban mutatottnál is harcosabban küzdött a Tisza Volán fantasztikusan szurkoló közönsége előtt. Ennek az 56. percben meg is lett az eredménye, egy a vendég kapura vezetett akciót és rövid tűzijátékot követően, a meccset végigharcoló Bosnyák Márkó szerezte meg a hazaiak becsületgólját (1-6). Sajnos a végjátékot nem sikerült kibekkelni, nagy nyomás alá helyezték az utolsó harmadban ugyancsak remekül védő Szabó Gergely kapuját a zöld sasok, s a végső dudaszó előtti pillanatban Jánosi duplázott, a korongot a hálóba emelve (1-7). A hazai és a vendég szurkolótábor is vastapssal jutalmazta kedvenceit a lefújás után. Különösen örömteli hazai szemszögből, hogy a cudar időjárás ellenére is ilyen sokan kilátogattak a műjégpályára, és szakadatlanul biztatták a szegedi jégkorongozókat. Kalocsa László tanítványai legközelebb egy hét múlva, február 12-én este 18 órától játsszák következő hazai találkozójukat, amely egy nagyon fontos, Debrecen elleni rangadó lesz az OB II-es bajnokságban.

Jégkorong magyar kupa:

Tisza Volán-MTK - Ferencvárosi TC 1-7 (0-3, 0-3, 1-1) Szeged, műjégpálya, 1200 néző. Vezette: Babic, Abonyi, Wolf. Tisza Volán: Balázs - Szabó G. (kapus), Bereczki, Hetler, Ambrus, Varga D., Bosnyák - Máté, Lippai, Fekecs, Egyed, Ódry - Wágner, Rózsahegyi, Csányi, Barcsik. Vezetőedző: Kalocs László. FTC: Racko - Vecaj, Hrajnoha, Rosztocsil, Hoffmann, Jánosi - Cergő (kapus), Géczi, Hietamaki, Hegyi, Schellin, Sivonen - Bontovics, Székely Mádai, Berta, Wéber, Roczanov - Lévai, Molnár Á. Vezetőedző: Dobos Tamás. Gólszerzők: Berta (05:37: 0-1), Hrajnoha (Hoffmann, 06:38: 0-2), Sivonen (Schellin, 11:42: 0-3), Jánosi (Hoffmann, Vecaj, 33:59: 0-4), Bontovics (Berta, 35:38: 0-5), Vecaj (Jánosi, Hoffmann, 36:10: 0-6), Bosnyák (Egyed, Ódry, 55:19: 1-6), Jánosi (Hrajnoha, 59:59: 1-7). Kiállítás: 4 perc, ill. 8 perc. Kalocsa László: "Úgy érzem nem vallottunk szégyent. Az első osztályban szereplő csapatok világa más világ. Érződött, hogy a Fradi komolyan vette a mérkőzést, hiszen a legerősebb keretükkel látogattak hozzánk és végig nyomtak a meccsen. Más ritmusban, más ütemben játszottak mint mi. Emelt fővel távozhatunk a jégről, a srácok mindent megtettek, ennyire volt elég."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.