Sport

Futsal: egy nehéz győzelem visszhangjai

Futsal: egy nehéz győzelem visszhangjai

2012. február 21., kedd
Futsal: egy nehéz győzelem visszhangjai

Újabb emlékezetes csatát vívott meg az UTC Futsal Team az NB I-ben, ezúttal a patinás Cső-Montage együttesét fektették két vállra Brinszky Adrián legényei, diadalukkal gyakorlatilag biztosítva részvételüket a felsőházi rájátszásban.

Különösen küzdelmes, idegőrlő taktikai csatából parádés mérkőzéssé fajult a hétfő esti futsal, melynek során az UTC futsalteamje újabb skalpot gyűjtött be hazai pályán. A 6-4-es szegedi győzelem számos remek egyéni, de alapvetően kiváló csapatmunka eredménye. Talán eddigi legerősebb keretével állt fel az UTC, egy fiatal, dinamikus első és egy rutinosokból álló masszív második sorral.

A Hernády Márk megszerezte hazai vezetést felpaprikázott hajrában fordította meg a szünet előtt a vendég ülői gárda, s fordulás után rá is tett egy lapáttal. Ám a második félidő eleje, amikor az UTC az elmúlt fordulókban itthon mindig a legjobban felpörgött, most is sorsdöntőnek bizonyult, ha nem is arra, hogy a Brinszky-csapat legyűrje az ellenfelet, hanem hogy vissza tudjon kapaszkodni. Ennek kulcsembere Puskás Csaba volt, aki villámgyorsan két gólt szerzett, pillanatok alatt kétszer is talpra ugrasztva a lelátó szurkolóhadát. "Nagyon küzdelmes mérkőzésen végül nekünk sikerült nyernünk. Az összpontosításon, az akaraton és persze a kiváló közönségen múlt ez a győzelem" - mondta a mérkőzést követően a kiváló labdarúgó, akit egy be nem fújt fault alaposan felpaprikázott. "Az első félidő vége előtt faultoltak, ami után gólt kaptunk. Ez nagyon felidegesített, igyekeztem megnyugodni és megfordítani az eredményt. Szerencsére sikerült, hozzájárulhattam a győzelemhez" - tette hozzá a látványosan cseleiről is ismert Puskás. Aztán jött a negyedik találat is Trucz Zsolttól, majd ismét jött a rutin: a góllövőlista legeredményesebb magyarja, Tóth Attila lőtte az 5. hazai gólt. "Nagyon meleg lett a pite, de örülök, hogy sikerült nyernünk. Azt hiszem, nyugodtan kijelenthetem, hogy ez volt az eddigi legnehezebb meccsünk. Idegenben hasonlóan nehéz mérkőzést vívtunk, az döntetlen lett, de úgy érzem akkor pontokat hagytunk Üllőn, nyernünk kellett volna" - közölte a meccs után az örök gólvágó. "Mivel a Haladás kikapott a DEAC-tól, így feljebb tudunk kúszni a tabellán, most már úgy érzem a 8. hely meglesz. Most az a célunk, hogy minél feljebb kerüljünk, hogy minél hátrább helyezkedő ellenfelet kapjunk a rájátszásban" - vázolta a csapata további kilátásait Tóth. A győzelmet végül Koncz Zsolt, a csapat legrutinosabb tagja biztosította be büntetőből, aki keményen végigbrusztolta a találkozót. "Nagyon nehéz, de jó, pörgős meccset láthattak a szurkolók és jól szórakozhattak. Mindkét oldalon megvoltak a helyzetek, de úgy gondolom, összességében megérdemelten tartottuk itthon a három pontot" - értékelt röviden. A büntetőhöz persze az is kellett, hogy az ellenfél faultoljon. Ezt pedig leginkább a csapatkapitány, a valódi cselezőgép Hegyesi Zsolt harcolta ki, akinek kulcsszerepe volt a vezető gólnál is. "Kiizzadtuk a győzelmet!" - mondta kissé sántikálva a lefújást követően a csak Ballacknak becézett csatár. "Volt egy-két szituáció, amikor elmehettem volna, de utánam rúgtak. Kicsit meghúzódott a lábam, de nyertünk ez a lényeg" - tette hozzá annak kapcsán, hogy bizony becsülettel faragták a kemény üllői védők. A magát szinte már a felsőházban tudó szegedi csodacsapatra jövő hétfőn újabb nehéz megmérettetés vár, az újonctársai hazai veretlenségét rendre megtörő DEAC otthonában. Az Üllő elleni egyéni és csapatteljesítményre Debrecenben is nagy szükség lenne.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.