Sport

Futsal: az Armada lett a vert had Debrecenben + HANG

Futsal: az Armada lett a vert had Debrecenben + HANG

2012. február 27., hétfő
Futsal: az Armada lett a vert had Debrecenben + HANG

Remek játékkal, fordulatos mérkőzésen bravúros győzelmet aratott az UTC Futsal Team az NB I-ben a DEAC-Armada otthonában, visszavágva az őszi hazai vereségért.

4
-
5
DEAC-Armada Futsal Club
-
UTC Futsal Team
Férfi futsal NB I 18. forduló

Elképesztő mérkőzést hozott az UTC debreceni vendégjátéka! Bár az előjelek nem voltak túl jók - a hazaiak a Berettyó legyőzése után legutóbb idegenben törték meg a Haladás hazai veretlenségét, csakúgy mint ősszel az újszegediekét, ráadásul

Hegyesi Zsolt

sérülés,

Simon István

betegség,

Puskás Csaba

pedig munkahelyi elfoglaltság miatt hiányzott - a vendégek remek játékkal rukkoltak elő. Már az első percekben látszódott, hogy nem játszik megilletődötten az UTC, a 4. percben aztán a kezdősorban helyet kapó

Pataki Sándor

és

Trucz Zsolt

vezetett remek akciót, melynek végén a bajai "légiós" vette be

Szalánczi Zoltán

kapuját. Az egész első félidőben uralta a játékot

Brinszky Adrián

csapata, számos gólhelyzetet dolgoztak ki, ám sokáig nem sikerült újabb találatot elérni. Sőt, az eredményes védekezés miatt gyűltek a faultok, a hatodikat a 15. percben fújták be a bírók, ám a román cserekapus

Mircea Vlad Ghete

mellébombázta a tízméterest. A félidő hajrájában aztán a másik bajai,

Hernády Márk

szemfülessége nyomán indult egy szegedi - azaz Truczcal párban tulajdonképpen bajai - kontra, melynek végén a kapusról kipattanó első lövést visszaküldve ő maga szerzett újabb gólt (0-2). Fordulás után más sebességre kapcsolt a hazai csapat, s ennek lassan érett is az eredménye, a 26. percben

Domokos Imre

lőtt egy legurított szabadrúgást a szegedi kapuba, majd több védelmi kihagyás után végül duplázni is tudott három perccel később (2-2). Újra kigyűltek a faultok, ezúttal mindkét oldalon, s ezúttal is a hazaiak lőhettek előbb büntetőt, miután Pataki egy óriási ziccer végén a kipattanó labda helyett a kapust találta el lábbal. Ám Fortuna ismét az UTC-nek kedvezett, az ősszel Szegeden rettegett hírnévre szert tevő labdamágus

Fekete Viktor

is mellé trafált tízről. De így is fordulatot vett a meccs, túl a félidő derekán

Nagy Zsolt

révén már a Kozma-gárda vezetett (3-2), s úgy tűnt, jön a szokásos idegenbeli forgatókönyv a Tisza-partiak számára. Ők azonban nem így gondolták, s pár pillanattal később egy szögletet követően az immár 22 gólos

Tóth Attila

egyenlített (3-3). S jött az újabb fordulat! Trucz visszavette a vezetést, ami után azonnal vészkapusra állt át az Armada, majd rövidesen újabb büntetőhöz jutva, Domokos révén kíméletlenül ki is egyenlített (4-4). S elérkezett a drámai végjáték, ismét a bajaiak főszereplésével, Trucz labdaszerzése után Hernády gurított a hazai kapuba másodpercekkel a vége előtt, ezzel fordulatos, kemény küzdelemben kiharcolva az UTC második idegenbeli bajnoki diadalát (4-5). E győzelemmel városunk futsalosai visszavették 6. helyüket a tabellán, s olyan tömör bolyba kerültek, hogy jelenleg 4 pontra vannak a 8. helyen tanyázó Vasatól - akik épp következő alkalommal, március 5-én látogatnak az újszegedi sportcsarnokba - s mindössze 3-ra

Kozma Mihály

3. helyen táborozó Armadájától. Ahogy mondani szokás: ebből még akármi is lehet!

Férfi futsal NB I 18. forduló:

DEAC-Armada Futsal Club - UTC Futsal Team 4-5 (0-2)

Debrecen, Hódos Imre Rendezvénycsarnok, 400 néző. Vezette: L. Tóth, Veres, Takács.

DEAC:

Szalánczi - Kiss A., Siska, Szentjobbi, Ábel.

Csere:

Ghete (kapus), Nagy Zs., Berecz, Domokos, Angyalos, Fekete, Sánta.

Vezetőedző:

Kozma Mihály.

UTC:

Tombácz - Hernády, Trucz, Dürgő, Pataki.

Csere:

Tóth A., Bullás, Juhász I., Koncz, Pöszmet, Béry (kapus).

Edző:

Brinszky Adrián.

Gólszerzők:

Domokos (26', 29', 39' - tízméteresből), Nagy Zs. (33'), ill. Trucz (4', 38'), Hernády (19', 40'), Tóth A. (34').

Sárga lap:

Kiss A. (28').

Brinszky Adrián:

"Az idei legjobb idegenbeli játékunkat nyújtottuk, ami még a hazai mérkőzések között is a legmagasabb jelzőkkel illetendő. Nagyszerűen játszottunk az első félidőben, amikor el is dönthettük volna a találkozót. Természetesen számítottunk rá, hogy sokkal nagyobb elánnal érkezik a Debrecen a második félidőre, egész pályán letámadtak, dinamikusabb futsalt játszottak, ki is tudtak egyenlíteni és a lélektani vezetést is megszerezték, onnan kapaszkodtunk vissza. A végjátékban nagyszerűen játszottunk, összességében megérdemelt a győzelmünk."

A férfi futsal NB I jelenlegi állása:

#

Csapat

M.

Gy.

D.

V.

Lg.

Kg.

Gk.

P.

1.

Rába ETO

18

15

1

2

102

45

57

46

2.

MVFC Berettyóújfalu

18

12

1

5

95

50

45

37

3.

DEAC Futsal Club

18

10

1

7

70

69

1

31

4.

Gödöllői Bikák

16

10

-

6

83

69

14

30

5.

Colorspectrum Aramis

18

9

3

6

79

71

8

30

6.

UTC-Junior Sport

18

9

1

8

92

93

-1

28

7.

Admiral-Haladás VSE

18

8

3

7

83

76

7

27

8.

Vasas 1988 Déli Futsal

17

8

-

9

61

62

-1

24

9.

Üllő FC Cső-Montage

18

5

4

9

75

72

3

19

10.

Rubeola FC Csömör

17

5

2

10

60

88

-28

17

11.

MAFC BME Docler Akadémia

18

3

3

12

48

89

-41

12

12.

Nagykáta SE Futsal Káta-GSM

16

1

1

14

39

103

-64

4

Online közvetítésünk:

VÉGE!
40'GÓÓÓL!!! 4-5! Trucz szerez labdát, Hernády indul és a kapus lába között gurítja be!!! 5-4!!! 5-4 az UTC-nek 19 másodperccel a vége előtt! Meg lehet nyerni! Meg kell nyerni! Megnyertük!!!
39' Elképesztő izgalmak itt a végjátékban, ahogy sejtettük.
39'GÓÓÓL... 4-4. Domokos a labda mögött... Bevarrja, 4-4.
39' Befújnak egy faultot 8 és fél méterre a kapunktól.
38' Időt kér a hazai csapat. Ahogy várható volt, lejön Szalánczi, feket ölt megkülönböztető mezt. 5 a 4 ellen tehát. De jó volna most egy távoli Hernády-lövés...
38'GÓÓÓL!!! 3-4! Vezetünk! Dürgő, hernády, Trucz indul, Dürgő ad középre, jön Trucz, lő, GÓÓÓÓL!!! 3-4! Vezet az UTC!
37' Támad az Armada, kijátsszák, Domokos bal oldalról a hosszú felsőt célozza, Tombácz bravúrral kapufára üti, aztán kimegy. Nagy hazai helyzet marad ki.
36' Időt kér Brinszky Adrián. Kicsit össze kell kapni a csapatot, nem megfoghatatlan ez az ellenfél. Az első félidő egyértelműen a miénk volt, most azonban kiegyenlített a játék.
35' Szép kontra az UTC-nél, Tóth Attila az ügyeletes cselzsák, két ember között lövi el aztán, kapufa!
34'GÓÓÓL!!! 3-3! Szöglet után Juhász és Koncz a labda útja, középen jön Tóth Attila aki a léc mellé lő, belülről! 3-3! Tóth ezzel 22 gólos, és továbbra is 3. a góllövőlistán, nyomába a győri Lódi lódult 20-szal.
33'GÓÓÓL... 3-2. Pataki alig bír lépni, fáradt, későn cserélünk, lankad a figyelem, középen el is adjuk a labdát azonnal. Domokos lő a szaggatottról, Tombácz a helyén, de a kipattanót ráküldi Nagy Zsolt, 3-2... Fordít a DEAC.
32' Remek akció! Hernády, Trucz és Pataki tör előre, kijátsszák, Pataki lő, véd Szalánczi aztán a kipattanó helyett Pataki a kapust találja el, ilyen buta 6. faultot!... Fekete Viktor lövi a 10 méterest... mellé!
31' Jó támadásokat vezet mindkét oldal, pontatlanok a befejezések.
30' 10 perc van hátra, megvannak a faultok, egyenlő az állás. Érdekes végjáték ígérkezik.
29'GÓÓÓL... 2-2. Ismét Nagy Zsolt az egyik főszereplő, cselezget a jobb oldalon, középre ad, érkezik Domokos, 5 méterről nagy erővel a léc alá vágja... 2-2.
29' Nagy Zsolt kiszorított szögből lő, Tombi véd ismét.
28' Kigyűltek a faultok, mindkét oldalon 5-5. Kiss Attila megmozdulását jutalmazzák sárgával, csúnyán felrúgta Pöszmetet.
27' Nagyon nyomnak most az armadások! kijátsszák a védelmünket, Berecz pörget, átjut a labda Tombácz felett, de a felsőléc hárít. Aztán nagy lövés távolról, Tombácz ismét!
26' Újabb eladott labda, Domokos indul, keresztbe ad Nagy Zsoltnak, aki szélről lő, Tombi kiüti, oldalháló. Beszorultunk.
26'GÓÓÓL... 1-2. Szabadrúgáshoz jut a hazai gárda. Legurítják, Domokos Imre lövi rá, befér a kapufánál... 1-2.
25' Tóth Attila helyzetben, cselek, cselek... elszórakozza.
24' Angyalos iramodik meg, rohamozza a kapunkat, Tombácz hárít nagy bravúrral, belevezette a labdát a debreceni. Aztán mégegy hazai kontra, most Szentjobbi, ugyanaz a forgatókönyv. Kicsit elaludtunk most hátul.
23' Trucz próbálkozik egy megkerülős csellel, jön Angyalos, elgázolja, továbbot int a spori... Szegény Truczot aztán úgy kell összeszedni a pályáról, nagyon nincs jól, kispadon pihen, és próbálják összerakni. Koncz helyette a sorban.
22' Marad az iram, pörög a játék, a kapuk egyelőre nem forognak veszélyben.
21' A szegedi fekete-fehérek kezdik a második félidőt. Meg is van az első faultunk. Domokos rúgja középre a szabadrúgást, pattan egy lábon a labda, Dürgő indulna, ott is egy fault.
Lassan véget ér a tombolanyeremények átvétele, és kezdődik a második félidő. Kicsit családias, de egyébként remek a hangulat a csarnokban.
SZÜNET! „Véleményem szerint a hétfői meccs ugyanolyan fontos, mint volt a Berettyó elleni vagy a szombathelyi kirándulás. Két ilyen szép győzelem után viszont úgy érzem, hogy a hétfői mérkőzésen rajtunk van a teher, minket tartanak esélyesnek és ez könnyen megbosszulhatja magát. Kedden már nem foglalkoztunk a szombathelyi győzelemmel, csak a hétfői Szeged elleni találkozóval. Mindenképp a jól bevált taktikát fogjuk alkalmazni, nem szabad, hogy a közönség belehajszoljon minket egy adok-kapok, rohanós játékba. Ha ugyanolyan fegyelmezettek és taktikusak leszünk, mint az előző fordulókban akkor meg tudjuk nyerni ezt a mérkőzést” - nyilatkozta csapata honlapjának az Armada oszlopos katonája, Kiss Attila, aki most is agilisan küzd. Egyelőre a mieink a jobbak.
20' Berecz Zsolt nagyon szép akcióban, átmegy a védelmünkön, Tombácz hárítani tud. Aztán kidobja Trucznak, ő Tóth Attilával játszik össze, Szalánczinak kell védenie. Tudjuk róla, jó kapus. Felpörögnek az utolsó másodpercek! Tóth, Koncz és Hernády vezet egy gyors akciót, Márknak kicsit hosszú a passz, már csak mellépöckölni tudja.
19' Brinszky mester időt kér. Öt faultnál jár az ellenfél is. Nem lenne rossz hibára kényszeríteni őket. De gólt sem kéne kapni, persze, ezzel voltak problémáink a szezon folyamán...
19'GÓÓÓL!!! 0-2! Hernády lenyúlja a szögletet, Trucz struccléptekkel már indul is, kapja a labdát, kipasszolgatják hárman Dürgővel, Hernády fejezi be, 2-0 ide!
19' Szöglet jön aztán hazai részről.
18' Bajai akció! Hernády ível előre Trucznak, Zsoltitól kapja vissza, 9-ről már küldi is a csomagot, Szaláncziról kipattan, de Márk megelőzi a védőt és ismétel, megint Szalánczi véd. Szöglet.
17' Nem akarjuk elkiabálni, de egész jól megy most a játék idegenben, egy nagyon nem könnyű ellenféllel szemben. Lendületes a meccs. A hazaiaknál megvan a 4. hiba is.
16' Juhász, Pöszmet, Tóth a labda útja, Toci jobbra kisodródva emel, Szalánczi nagy bravúrral fogja a próbálkozást.
15' 6. fault nálunk, ahogy várható volt, nem ússzuk meg nélküle. Időt is kér Kozma mester. Jön a cserekapus, a román Ghete, ő fogja lőni. 10 méterre a labda, Ghete nekifut... mellé!
14' Ábel hátulról csúszik be utolsó emberként a kiugró Patakinak 8 méterre a kaputól, ez nálunk egyértelmű piros lap, a sporinál csak sima fault. Szabadrúgás, legurítjuk, elrontjuk...
13' Tóth Attila elképesztő cselei ismét, passzol Bullásnak, kapja vissza, nagy lövés, bődületes kapufa. Akkorát csattant a felsőlécen ez a labda, hogy beleremeg a Hortobágy is! Sok a faultunk! Most esik az 5., míg a hazaiaknak 1 van. Fekete áll a labda mögé, a szaggatottról lő, Tombáczot találja arcon. Ápolás, szegény Tombi nagyot kapott.
12' Tóth Attila elképesztő cselei, áttmegy két emberen is, passzol Koncznak, lövés, Szalánczi az alsó saroknál fogja.
11' Határozottan nyomul a hazai gárda, most ők birtokolják többet a labdát.
10' Kezdjük magunkra húzni a hazai ármádiát. Kissé ideges a játék, a befejezések mindkét oldalon rendre pontatlanok.
9' Lassan a félidő derekához érünk, próbálkozik az Armada, ez a löket azonban mellé ment ismét. Ha jól láttuk Siska kísérletezett.
8' Meddő mezőnyfölényben vannak a mieink, bár nem tartják meg hosszú ideig a labdát, ahogy a a hazaiak sem. Jön vissza az UTC első sora. Na talán most!
7' Kicsit visszafogottabb a játék, ismét keresi a rést mindkét csapat. A lényeg, hogy vezet a Szeged idegenben, ilyen sem sűrűn volt eddig.
6' Szabadrúgáshoz jut a DEAC. Nagy készülődés, lehet a távolság vagy 9 méter. Sorfal a helyén, Tombácz a helyén, lövés, fölé.
5' Sorcsere a mieinknél, Juhász, Bullás, Koncz, Tóth. Tóth Attila lendületben, beverekszi magát a kapu elé, visszakapja a labdát, sarkaz, fogja Szalánczi. Aztán Berecz Zsolt kontráz, mellé lő a végén.
4'GÓÓÓL!!! 0-1! Pataki és Trucz támadnak le, gyorsan és okosan passzolgatva törnek előre, kipasszolják a kapust is és végül Trucz fejezi be! 0-1! Vezet az UTC!
3' Támadnak a hazaiak, de egyelőre nem bírják kijátszani a bajai-szegedi catenacciót.
2' Keresik a fogást a csapatok, mi a megszokott letámadásos taktikát választjuk.
1' A fekete-fehér-feketék kezdik a sakkpartit, nálunk végül Dürgő a kezdőben Tóth helyett. És jól kezdünk! Dürgő belép két ember között, keresztbe adja az érkező Patakinak, aki a levegőben próbálja eltalálni a labdát, de nem sikerül, pedig már a Szalánczi kapus is verve volt.
18.25 Fekete-fehér-fekete a hazai csapat, fehér-fekete-fehér a mienk. Hamarosan kezdünk...
18.20 Az őszi találkozó Szegeden 6-4-es DEAC-diadallal zárult, többek között a Fekete-mágiának is köszönhetően. Ne feledjük azonban, hogy Tóth Attila is megszórta magát, debreceni kollégájához hasonlóan ő is négy gólt vállalt. Sajnos másnak az UTC-ből akkor nem jött össze a góllövés... Reméljük, ez ma másként lesz!
18.10 Javában melegítenek a csapatok, a nézők is gyülekeznek. Simon István nincs ott a mieink soraiban, betegség miatt nem utazhatott a csapattal.
18.00 Még félóra kezdésig. Vannak már szurkolók, szeretik erre is a teremfocit. Mint tudhatjuk már a korábbiak alapján a DEAC a tavalyi Nyíradonyi Huszárok utóda, átköltöztetve a cívis városba, élükön Kozma Mihály korábbi szövetségi kapitánnyal, soraikban pedig olyan kiváló labdarúgókkal mint például Fekete Viktor, aki a hazai meccsen is sok borsot, illetve négy gólt tört a mieink orra alá, vagy a strandlabdarúgó válogatott, télen Nagykátáról igazolt, korábban Szentesen is megforduló Ábel Péter.
17.15 Megérkezett a csapat Debrecenbe! A Hódos Imre Rendezvénycsarnokban lesz az esti összecsapás, bő egy óra múlva. Emlékeztet egyébként a szomszédos Főnixre, csak régebbi, a kor nyoma azért egy-két helyen meglátszik. A borítás sem mai, leginkább a Vasas Sportcsarnokéra emlékeztet. Reméljük itt, a Hajdúságban több szerencsénk lesz!

Korábban írtuk:

Nehéz debreceni túrára indul az UTC Futsal Team hétfőn a Hajdúságba. A korábbi szövetségi kapitány, Kozma Mihály együttese alaposan előretört a bajnokságban, jelenleg a dobogó 3. helyét foglalják el. Az őszi hazai találkozón épp a DEAC volt az, amely elvette az UTC hazai veretlenségét (4-6), így semmiképp sem tekinthető sétagaloppnak a hétfő esti mérkőzés. A hazaiak egyébként legutóbb a Haladás hazai veretlenségét is megtörték (3-7), előtte pedig a bajnokaspiráns Berettyóújfalut gyűrték le egy hajdú-bihari rangadón (5-4). Mint Erhardt Szilárd technikai vezetőtől megtudtuk, az UTC hétfő este nem számíthat két kiváló cselmesterére, a csapatkapitány Hegyesi Zsoltra, aki sérülés, illetve Puskás Csabára, aki munkahelyi elfoglaltság miatt nem tud az együttessel tartani a cívis városba. Utóbbinál az is közrejátszik a hiányzásban, hogy az utóbbi időszakban négy felkészülési mérkőzést vívott nagypályán a Makó soraiban, így leterheltsége miatt inkább pihentetése mellett döntött Brinszky Adrián. A fordulónak ez lesz az egyetlen hétfői találkozója, a többit már csütörtökön lejátszották (a bajnokság rangadóján a Rába 3-2-re verte a Berettyót, míg bombameglepetésre a Rubeola 10-3-as csapást mért az Aramisra), a Nagykáta - Gödöllő találkozót pedig március 19-én játsszák.

A 18. forduló eredményei:

Rába ETO - MVFC Berettyóújfalu 3-2 (1-0) Üllő FC Cső-Montage - Vasas 1988 Déli Futsal 6-1 (2-1) MAFC BME Docler Akadémia - Admirál-Haladás VSE 2-4 (1-2) Rubeola FC Csömör - Colorspectrum Aramis 10-3 (6-1) Nagykáta SE Futsal - Gödöllői Bikák

március 19. 19.30

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.