Sport

Fucsovics Márton: Nagyszerű érzés itthon nyerni!

Fucsovics Márton: Nagyszerű érzés itthon nyerni!

2012. február 12., vasárnap
Fucsovics Márton: Nagyszerű érzés itthon nyerni!

Első egyéni győzelmét szerezte felnőtt eseményen a jövő egyik nagy teniszreménységének tartott Fucsovics Márton a péntektől vasárnapig tartó magyar-ír tenisz Davis Kupa-párharc második egyes mérkőzésén az első napon.

Mint azt Olvasóink az elmúlt napokban beszámolóink alapján nyomon követhették, a pénteki egyesek során a magyar csapat első számú játékosa,

Kellner Ádám

az ír

James McGee

ellen öt szettben vereséget szenvedett, ám a szigetországiak előnyét a húszéves

Fucsovics Márton

, ugyancsak ötszettes, maratoni, éjszakába nyúló csatában kiegyenlítette. A juniorként előbb 2009-ben párosban US Opent, 2010-ben pedig egyéniben a Wimbledont nyerő fiatal reménységgel a szombati párosok előtt beszélgettünk.

– Gratulálunk a győzelemhez! Hogyan tekint vissza a szegedi bemutatkozására?

– Elégedett vagyok a teljesítményemmel, s büszkeséggel tölt el, hogy egy ilyen hosszú meccset meg tudtam nyerni – ez volt ugyanis az első ötszettes mérkőzésem. Mindenképpen önbizalmat adott a számomra, hogy ilyen szoros találkozón is ki tudtam vívni a győzelmet. Nagyon fontos volt számomra, hogy megnyertem az első két szettet, s ez valamelyest egyfajta megnyugvást, biztonságot jelentett a számomra. A harmadik játszma sajnos tie-breakben elment, majd a negyedikben pedig kissé elfáradtam, így abban a periódusban nem igazán tudtam azt a játékomat nyújtani, amit szerettem volna. Ezt követően azonban ismét feljavultam, s leginkább a szerváimnak és az ütéseim erősségének köszönhetem, hogy sikerült nyernem.

– Mennyit számított, hogy a világranglista szerint lényegesen magasabban rangsorolt sportolóval kell megmérkőznie?

– Ez nem jelentett nekem gondot, hiszen már sokszor játszottam Conor Nilandhez hasonló játékerőt képviselő teniszezők ellen. Tisztában voltam vele, hogy nagyon jó játékra képes és komoly tapasztalattal bír a soros vetélytársam, de valahogy azt éreztem meccs közben, hogy képes lehetek megverni őt. Ráadásul mostani az első alkalom, hogy egyéniben tétmeccsen lépjek pályára hazánkban – tavaly pedig Gödöllőn mutatkoztam be párosban. Nagyon jó érzés magyar szurkolók előtt játszani, akik előtt egyértelműen úgy érzem, hogy jobb teljesítményre vagyok képes.

– Hogyan tervezi további karrierjét, milyen céljai vannak?

– Most mindent a tenisznek rendelek alá, s úgy néz ki, hogy lesz egy saját edzőm, akinek a segítségével igyekszem a lehető legtöbbet kihozni magamból!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.