Sport

A magyar sportsajtó halhatatlanja lett Szepesi György

A magyar sportsajtó halhatatlanja lett Szepesi György

2012. február 21., kedd
A magyar sportsajtó halhatatlanja lett Szepesi György

A Magyar Sportsajtó Halhatatlanja díjat vehette át Szepesi György a Magyar Sportújságírók Szövetségétől (MSÚSZ) kedden.

Az idén alapított elismerést - amelynek első kitüntetettje a 90. születésnapját február 5-én ünnepelt legendás sportriporter -

Pajor-Gyulai László

, az MSÚSZ elnöke adta át.

Szepesi György

1945-ben lett a Magyar Rádió munkatársa, egy nyilatkozata szerint azért, mert belátta, hogy a futballpályán messze nem olyan tehetséges, mint Puskásék. Az angyalföldi grundokon ismerkedett meg a focival, és bár alsóbb osztályban 1934-től 61-ig igazolt játékos volt, jóval többet tett a magyar labdarúgásért a pálya széléről. Összesen 14 futball-világbajnokságról tudósított, de otthon volt más sportágakban is, ezt többek között 15 olimpián bizonyíthatta riporterként. Egy híján éppen félszáz magyar olimpiai aranyérem megszületéséről számolhatott be a helyszínről. Ő honosította meg azt a sportközvetítési stílust, amelyben a riporter végig együtt él a játékkal, a csapattal, a versenyzővel, lelkesen, magas hőfokon azonosul a történésekkel, együtt örül a sikernek, a győzelemnek, s kesereg balsiker, vereség esetén.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.