Sport

Kézilabdaosztály indul a Vörösmartyban + FOTÓK

Kézilabdaosztály indul a Vörösmartyban + FOTÓK

2012. január 23., hétfő
Kézilabdaosztály indul a Vörösmartyban + FOTÓK

A Pick Szeged kézilabdacsapatot üzemeltető zrt. az utánpótlás-nevelésre is komoly gondot fordít, ennek jegyében született megállapodás a Vörösmarty Mihály Általános Iskolával.

A kézilabda terén nagy hagyományokkal bíró, 1978 óta működő Vörösmarty-iskolában - a Pick Szeged játékosa,

Buday Dániel

is itt tanult - a következő 2012-2013-as tanévben kézilabdázó osztály indul. Mint

Gulyásné Szabó Klára

igazgatónő elmondta, az iskola fennállása óta komoly sporthagyományokkal bír. A kézilabdát választották ki mint kiemelt sportágat, és nagyobb merítési lehetőséget igyekeznek biztosítani egyesületeknek, a Pick Szeged és a KSZSE utánpótlásának. "Egészséges lelkületű és szellemiségű gyerekeket szeretnénk kinevelni az iskolában, ehhez kerestük, keressük a segítséget" - tette hozzá.

Velky Mihály

, a Pick utánpótlásedzője közölte, mindig fontosnak tartott tanáremberként is a testnevelést, mely az utóbbi időkben elsikkadt. Ezért is szerencsés hogy az iskola és a klub érdekei találkozta. "Nyáron láthattuk, hogy az utánpótlás terén kissé lemaradtunk a világtól, pedig a jövőbeli felnőttszinten elérendő jó eredményekhez nagyon fontos, hogy az utánpótlásunk a világ élvonalához tartozzon" - mondta el az utánpótlástréner.

Forgó Zoltántól

, a KSZSE elnökétől megtudtuk, az 1990 óta fennálló egyesület szép eredményeket ért el mindig utánpótlásszinten, s az iskolával való kapcsolattól a színvonal és a merítési lehetőségek növekedésére számít. Buday Dániel arról beszélt, hogy amikor az iskolába került, már akkor nagyon komoly szinten foglalkoztak a kézilabdával, mely akkor is és most is kiemelt sportágként kapott fokozott figyelmet. "Bízom benne hogy minél több NB I-es és válogatott szintű kézilabdázó kerül ki. Innen indult

Bajorhegyi Ádám, Laluska Balázs, Kotormán Attila, Sutka Norbert, Kovács Róbert

, hogy csak pár nevet említsünk a kézilabda vagy

Weszelovszky László

és

Fodor Rajmund

a vízilabda világából" - tette hozzá a Pickbe a nyáron visszatért kézilabdázó.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.