Sport

Kézilabda: Svédországban selejtezünk az olimpiára

Kézilabda: Svédországban selejtezünk az olimpiára

2012. január 29., vasárnap
Kézilabda: Svédországban selejtezünk az olimpiára

Dánia Eb-győzelemével végérvényesen eldőlt, hogy férfi kézilabdázóinknak majd Svédországban kell megharcolniuk az olimpiai kvalifikációs tornán a londoni kvótáért áprilisban - olvasható a Nemzeti Sport Online-on.

Ellenfelünk a házigazda svéd együttes mellett majd Brazília és Macedónia lesz -

közli a sportnapilap

. A dánok Eb-sikerükkel automatikusan olimpiai résztvevők lettek, így a spanyolok és a svédek mellett a horvátok is kvalifikációs tornát rendezhetnek, valamint az is eldőlt, hogy nem az Eb-6. szlovének, hanem a vb-8. lengyelek maradtak még harcban az olimpiai részvételért. "A macedónok remek eredményt értek el az Európa-bajnokságon több ezer szurkolójuk előtt" - nyilatkozta a szövetségi kapitány. "Áprilisban semleges pályán, Skandináviában lehetőségünk nyílik egy nagy mérkőzést játszani ellenük. Brazíliát a legutóbbi világbajnokságon alaposan kielemezve magabiztosan magunk mögé utasítottuk, de ki kell emelnem, hogy a dél-amerikaiak veszélyes, jó képességű csapatot alkotnak. A házigazda svédek nyilvánvalóan a favoritjai a kvalifikációs tornának. Megfelelő ambícióval, hittel, nagyon komoly felkészüléssel a szárazföldi labdajátékokban egyedüli magyar csapatként megpróbáljuk kiharcolni az olimpiai részvételt."

Az olimpiai selejtezők csoportjai (április 6–8.):

1. csoport:

Spanyolország (vb-3.), Lengyelország (vb-8.), Szerbia (Eb-2.), Algéria (Afrika-kupa-2.)

2. csoport:

Svédország (vb-4.), MAGYARORSZÁG (vb-7.), Brazília (Pánamerikai bajnokság, 2.), Macedónia (Eb-5.)

3. csoport:

Horvátország (vb-5.), Izland (vb-6.), Japán (az ázsiai selejtezőtorna 2. helyezettje), Chile (Pánamerikai bajnokság, 3.)

A csoportokból az első kettő jut ki az olimpiára, a rendezők: Spanyolország, Svédország és Horvátország.

A magyar válogatott programja:

április 6.:

MAGYARORSZÁG - Macedónia Svédország - Brazília

április 7.:

Brazília - Macedónia Svédország - MAGYARORSZÁG

április 8.:

Brazília - MAGYARORSZÁG Macedónia - Svédország

Már olimpiai résztvevők:

Nagy-Britannia (rendező), Franciaország (világbajnok), Dél-Korea (az ázsiai selejtezőtorna győztese), Argentína (a Pánamerikai Játékok bajnoka), Tunézia (Afrika-bajnok), Dánia (Európa-bajnok).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.