Sport

Kézilabda: öt szegedi gól, de vereség a németektől

Kézilabda: öt szegedi gól, de vereség a németektől

2012. január 7., szombat
Kézilabda: öt szegedi gól, de vereség a németektől

A magyar férfi kézilabda-válogatott három góllal kikapott a német csapattól Brémában a jövő vasárnap kezdődő Európa-bajnokság előtt álló együttesek felkészülési mérkőzésén.

Óriási iramban kezdődött az összecsapás, a magyarok remekül támadtak, és elléptek 8-6-ra, amikor is a hazaiak időt kértek. Ettől feljavult a védekezésük, átvették a vezetést, majd egészen a szünetig egy-két góllal vezettek.

Nem kell műteni Lékai térdét

Erdélyi Gábor,a válogatott csapatorvosa szombaton kapta meg a Lékai Máté fájós térdéről pénteken készített MRI-felvételeket - számol be az országos sportnapilap online kiadása. "Szerencsére nincs nagy baj, ezért nyugodt lélekkel kijelenthetem, semmiképpen sem kell megműteni a szegedi irányító lábát. A gond legvalószínűbb oka, hogy az utóbbi hetek fokozott terhelését megsínylette a térdében a porcfelszín, s ez még járás közben is fájdalmat okoz. A sérülés kezelése napok óta tart, szerencsére eredményes, ezért valószínűbb, hogy Lékai Máté a jövő hét közepén, vagy a hét végén Szegeden csatlakozhat az Európa-bajnoki kerethez, mint az, hogy nem."

A folytatásban egyértelműen a németek akarata érvényesült. Fokozatosan húztak el, 26-19-es előnyüknél

Mocsai Lajos

szövetségi kapitány időt kért. Ezután a több csere hatására valamelyest változott a helyzet, ám a vendéglátók biztosan őrizték vezetésüket. A hajrában

Ancsin, Putics

és

Szöllősi

– gyakorlatilag a cseresor - vezérletével sikerült még közelebb férkőzni, de a győzelemre nem volt esély. A Pick Szeged válogatott-kerettag játékosai közül a beállós

Zubai Szabolcsra

kezdőként számított a szövetségi kapitány és két szer bizonyult eredményesnek, míg a kapus

Mikler Roland

, a szélső

Vadkerti Attila

és az átlövő Ancsin Gábor csereként lépett pályára, utóbbi három gólt lőtt. A két csapat vasárnap 16.15-kor Magdeburgban ismét találkozik. A magyar válogatott jövő csütörtökön Szegeden Bahrein legjobbjai ellen játssza utolsó felkészülési találkozóját. A szerbiai Eb-n a németek a svédekkel, a csehekkel és a macedónokkal, a már biztos olimpiai selejtezős magyarok pedig az oroszokkal, a franciákkal és a spanyolokkal vannak azonos csoportban.

Felkészülési férfi kézilabda-mérkőzés:

Németország – Magyarország 36–33 (18–16)

Bréma, 8200 néző. Vezette: Opava, Valek (csehek)

Németország:

Heinevetter – GRÖTZKI 7, Glandorf, Haas 1, Roggisch, HENS 6, Klein 3.

Csere:

Lichtlein (kapus), Theuerkauf 2, Strobel 1, Pfahl 2, GENSHEIMER 12, Wienzek 1, Christophersen 1.

Szövetségi kapitány:

Martin Heuberger.

Magyarország:

Fazekas – Iváncsik T. 2, MOCSAI T. 8 (2), Császár 5, Zubai Sz. 2, Ilyés 4, Iváncsik G. 2.

Csere:

Mikler (kapus), Laluska 1, Nagy K., Schuch, Vadkerti, PUTICS 4, Ancsin 3, Szöllősi Sz. 2.

Szövetségi kapitány:

Mocsai Lajos.

Kiállítás:

4 perc, ill. 6 perc.

Hétméteres:

4/4, ill. 3/2. Mocsai Lajos:

"Felemás érzéseim vannak, mert az elején kézben tartottuk a mérkőzést, gyorsan, kreatívan játszottunk, majd a szünet előtt egyre többet hibáztunk, és könnyű gólokat kaptunk. A terveink szerint sokat cseréltem, s ez így lesz vasárnap is Magdeburgban."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.