Sport

Kézilabda: lépéselőnyben a sándorfalvi lányok

Kézilabda: lépéselőnyben a sándorfalvi lányok

2012. január 25., szerda
Kézilabda: lépéselőnyben a sándorfalvi lányok

Az őszi idény utolsó fordulójából elhalasztott mérkőzést pótoltak a csapatok a hétvégén az Algyői Sportcsarnokban. A Sándorfalva SK - Hódmezővásárhelyi LKC találkozó a megyei női kézilabda-bajnokság rangadójának számított, hiszen a találkozó előtt listavezető vásárhelyiek látogattak a trónkövetelő alkalmi otthonába.

A két csapat őszi első mérkőzésén a HLKC hazai pályán fölényes, 33-21-es győzelmet aratott, így a semlegesnek tekinthető algyői arénában is a vásárhelyiek számítottak esélyesebbnek. A találkozó azonban nem igazolta a vásárhelyi reményeket, hiszen a vendégek fiataljai ezúttal nem bírták elviselni az esélyesség terhét, rengeteget hibáztak és több mérkőzés megnyeréséhez elegendő ziccert hagytak ki. A kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtó sándorfalviak ugyanakkor remekül használták ki ellenfelük hibáit, így a második játékrész közepén már tíz góllal is vezettek. A HLKC csapatából nagyon hiányzott egy vezéregyéniség, aki össze tudta volna fogni a gárdát. Az utolsó negyedórában némi szerkezeti átalakítással lényegesen javult a vásárhelyiek játéka, de ez is csak a tisztesnek mondható, 24-20-as vereséghez volt elegendő. A két csapat így tovább folytatja a küzdelmet a megyei bajnoki címért. Az őszről még szintén elhalasztott Sándorfalva - Szentes találkozó lejátszását követően a bajnokság márciusban folytatódik majd.

Áncsán István

, a HLKC elnöke a vereség után is bizakodó maradt. Amint az elnök elmondta, a tavaszi szezonra szeretnék egy-két játékossal megerősíteni a keretet. Arról, hogy a következő idényben lesz-e Vásárhelyen NB II-es női kézilabdacsapat, a klub vezetése a bajnokság végén, a lehetőségek figyelembevételével dönt majd.

A bajnokság állása:

1. Sándorfalva SK 9 7 0 2 212-190 14 2. Hódmezővásárhelyi LKC 10 6 1 3 235-197 13 3. Szabadidős SK Szentes 9 4 2 3 194-189 10 4. Hódmezővásárhelyi KE 10 4 1 5 190-188 9 5. Seni Girls Szeged 10 4 1 5 190-194 9 6. Bordányi Szövetkezeti SK 10 1 1 8 206-269 3

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.