Sport

Hátország: gyermekfocitorna Algyőn HFC-s sikerekkel

Hátország: gyermekfocitorna Algyőn HFC-s sikerekkel

2012. január 30., hétfő
Hátország: gyermekfocitorna Algyőn HFC-s sikerekkel

Két korosztályban is hat-hat alakulat mérte össze tudását a Portörő Lajos-emléktornán, ahol mindenki győztesnek vallhatta magát, az első helyezések pedig Hódmezővásárhelyre kerültek.

A minden igényt kielégítő algyői sportcsarnokban idén január 21-én első alkalommal rendezte meg az Algyő Közalapítvány és az Algyői Sportkör a Portörő Lajos Utánpótlás Labdarúgó-emléktornát. Az egész napos rendezvényen a 2003/2004-es és a 2000/2001-es korosztályban hat-hat csapat mérte össze erejét. Az együttesek először két hármas csoportban mérkőztek, majd az azonos helyen végzettek helyosztókon döntötték el a végső helyezések sorsát. Az emléktorna mindkét korosztályban a Hódmezővásárhelyi FC fölényes sikerével zárult. A szegedi Rendőr TE fiataljai is négy csapattal képviseltették magukat az algyői sportélet legendás alakja, az egy esztendeje elhunyt

Portörő Lajos

emlékére rendezett viadalon. A 2003-2004-es korosztályban

Simon Róbert

edző tanítványai a döntőig meneteltek, ahol a Hódmezővásárhely FC csapatától szenvedtek csak vereséget. Külön említést érdemel, hogy az edző csapatában csak 2004-ben és 2005-ben született gyermekek szerepeltek.

Virág József

edző 2003-ban született tanítványai ebben a korosztályban az 5. helyet szerezték meg, de szemmel látható volt a gyerekekkel való sok foglalkozás és az, hogy az RTE-s futballpalánták kiváló közösséget alkotnak. A torna legjobb játékosának a Rendőr TE játékosa,

Mari Domokos Kolos

bizonyult.

Virág József edző tanítványai:

Farkas Orsolya, Várhidi Attila,Rigó Bence,Karikó Levente,Kármán Botond,Matos Tamás,Király Dominik, Nagy Kristóf, Felhő Kristóf, Tóth Gergő, Surinya Dávid.

Simon Róbert játékosai:

Sajti Krisztina, Horváth Zalán,Tápai Bálint, Fenyvessi Bálint, Földvári Ádám, Mari Domokos Kolos, Nagy Bendegúz, Ceglédi Milán, Jusztin András, Nagy Hunor, Pósa Ádám.

A 2000-2001-es korosztálynak rendezett tornán is két csapattal szerepeltek az RTE labdarúgói, és a kiválóan játszó Hódmezővásárhely FC, valamint a Tisza Volán SC csapatai mögött pont egymással játszottak a bronzmérkőzésen.

Horváth Zoltán

edző gyermekei izgalmas meccset vívtak egymás ellen, a csata csak az utolsó percben szerzett góllal dőlt el. A torna legjobb játékosa

Lengyel Tamás

, a Rendőr TE játékosa lett.

Horváth Zoltán edző tanítványai:

Szabó Péter, Lengyel Tamás, Lengyel Gábor, Kratochwill Márk, Apró Patrik, Szűcs Gergő, Lassú Domán, Detki Márk, Istokovics Márk, Schemmel András, Lele Tamás, Derdák László, Dzeba Balázs.

Eredmények:

2003/2004-es korosztály (a Tisza Volán SC A és B, valamint a Rendőr TE B a 2004-es, illetve fiatalabb születésű játékosaival szerepelt):

A csoport:

Tisza Volán A - Rendőr TE A 0-0 HFC - Tisza Volán A 3-0 Rendőr TE A - HFC 0-3

Az A csoport végeredménye:

1. HFC 6 pont 2. Tisza Volán A 1 pont 3. Rendőr TE A 1 pont

B csoport:

Tisza Volán B - Rendőr TE B 0-1 Algyő SK - Tisza Volán B 3-0 Rendőr TE B - Algyő SK 1-0

A B csoport végeredménye:

1. Rendőr TE B 6 pont 2. Algyő SK 3 pont 3. Tisza Volán B 0 pont

Helyosztók:

5. helyért:

Rendőr TE A - Tisza Volán B 5-0

3. helyért:

Algyő SK - Tisza Volán A 2-1

1. helyért:

Hódmezővásárhelyi FC - Rendőr TE A 2-0

2000/2001-es korosztály:

A csoport:

Rendőr TE A - Tiszasziget 3-2 HFC - Rendőr TE A 10-1 Tiszasziget - HFC 0-10

Az A csoport végeredménye:

1. HFC 6 pont 2. Rendőr TE A 3 pont 3. Tiszasziget 0 pont

B csoport:

Rendőr TE B - Tisza Volán 0-2 Algyő SK - Rendőr TE B 1-2 Tisza Volán - Algyő SK 2-0

A B csoport végeredménye:

1. Tisza Volán 6 pont 2. Rendőr TE B 3 pont 3. Algyő SK 0 pont

Helyosztók:

5. helyért:

Algyő SK - Tiszasziget 1-0

3. helyért:

Rendőr TE A - Rendőr TE B 2-1

1. helyért:

Hódmezővásárhelyi FC - Tisza Volán 3-0

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.