Sport

Futsal: Koncz vezetésével gázolt az UTC + FOTÓK

Futsal: Koncz vezetésével gázolt az UTC + FOTÓK

2012. január 23., hétfő
Futsal: Koncz vezetésével gázolt az UTC + FOTÓK

Az első félidőben döcögősen játszott, a második felvonásban brillírozott az UTC, mely Hegyesi Zsolt és Tóth Attila nélkül is visszavágott a Nagykátának.

7
-
1
UTC-Junior Sport
-
Nagykáta SE Futsal
Férfi futsal NB I 15. forduló

Két kulcsemberének sérülése, edzőjének eltiltása is belefért az UTC-Junior Sport együttesének a Nagykáta elleni előrehozott mérkőzésen - sem

Hegyesi Zsolt

, sem

Tóth Attila

nem játszhatott hétfő este, inkább pihentette őket

Brinszky Adrián

edző, aki maga sem ült most a kispadon. Ez bizonyosan máshogy lesz egy hét múlva Berettyóújfaluban, de ne szaladjunk ennyire előre... Bizony meg kellett szenvednie a kiegyenlített erőviszonyok szerint összeállított két UTC-sornak a vendégek ellen, akik mint eddig minden alkalommal, szívós ellenfélnek bizonyultak. Legalábbis eleinte, hiszen veszélyes kontrákkal vétették észre magukat a kicsit önmagát is kereső szegedi első sorral szemben, ám a kétségtelenül az NB I legjobb kapusai között emlegethető

Tombácz Róbert

megszokott kiváló formáját hozva állta útját a többé-kevésbé szervezett vendégakcióknak.

Puskás Csaba

törte meg a gólcsendet 9 perc elteltével, miután neki sikerült átverekednie magát a jól visszazáró védőkön (1-0). Kiváló kátai kontrából hamarosan jött az egalizálás

Nagy Attila

révén, ám nem sokára Puskás és

Trucz Zsolt

játszották ki

Hauer Viktort

(2-1), aki kétségkívül többször is a szívbajt hozhatta a lelkes vendégszurkolókra, amikor feljött támadni társait segítendő, s ezzel életveszélyes helyzeteket teremtett a hazaiak számára - akik nem tudtak élni ezekkel.

Egészen a második félidőig. Kezdeti üresjárat után Koncz Zsolt - aki a mester eltiltása miatt afféle megbízott játékos-edzőként dirigálta a csapatot - futtából nagy gólt lőtt, s érződött, kezd megtörni az ellenfél. Pár, mind szervezettebb ellenakcióra futotta erejükből, de aztán gyorsan és végérvényesen eldőlt a meccs, az utóbbi időben hazai UTC-meccseken megszokott gyors "kivégzés" ezúttal a 31. percben következett be. Az Imrék összjátéka után Juhász passzát Bullás tekerte el szép mozdulattal a kapus mellett, majd Pataki Sándor tett Koncz elé egy kiváló labdát, aki ismét futtából szaggatta a hálót, Tombácz idei 3. kapusgólja pedig már az időkérésen és vészkapus behozáson túlesett Nagykátával szemben a hab volt a tortán (6-1). A kátaiak igyekeztek gyakorolni a létszámfölényes szituációkat továbbra is, de az UTC agresszív védekezése rendre labdavesztéseket okozott náluk, s csak a szegedi játékosok önzetlenségén, s a vendégek önfeláldozó megmozdulásain múlott, hogy nem potyogtak tovább a gólok. A hajrában a szezon egyik legszebb szegedi gólját szerezve Koncz még bevette a vendég kaput, az utolsó percben pedig már joggal szólt a vastaps és a Szép volt, fiúk! a nehezen magára találó, ám végül nagyarányú győzelmet arató UTC csapatának. Az UTC e diadallal feljött a tabella 6. helyére, megelőzve a Haladást, ám a kép csalóka, hiszen ezen a hétfőn nem rendeztek fordulót a bajnokságban. A folytatásban egy hét múlva Berettyóújfaluban következik egy nagyon nehéz mérkőzés a Tisza-partiaknak, hiszen biztosra vehető, az őszi 8-4-es vereség hasonlóan fájó tüske Turzó József legényeinek oldalában, miképp a Nagykáta elleni szeptemberi fiaskó Hernády Márkéknak, s mindent el fognak követni, hogy revánsot vegyenek a mieinken. Tegyük azért gyorsan hozzá, megszokhattuk, hogy az UTC sem fog felemelt kézzel pályára lépni, s ha minden jól megy, Brinszky mester ezúttal ismét a bőség zavarával kell megbirkózzon a névsor összeállításakor.

Férfi futsal NB I 15. forduló (előrehozott mérkőzés):

UTC-Junior Sport - Nagykáta SE Futsal 7-1 (2-1) Szeged, újszegedi sportcsarnok, 500 néző. Vezette: Farkas, Janitz, ifj. Kormányos. UTC: Tombácz - Trucz, Hernády, Dürgő, Puskás. Csere: Pataki, Juhász I., Bullás, Koncz, Pöszmet, Simon, Béry (kapus). Vezetőedző: Szitkó Róbert. Megbízott játékos-edző: Koncz Zsolt. Nagykáta: Hauer - Vörös I., Nagy A., Vörös P., Kovács N. Csere: Főfai, Kovalcsik, Visnyei, Molnár T., Kovács N., Lovasi, Horváth P., Borsi (kapus). Vezetőedző: Matyóka Zoltán. Megbízott játékos-edző: Vörös István. Gólszerzők: Puskás (9'), Trucz (15'), Koncz (24', 31', 37'), Bullás (31'), Tombácz (31'), ill. Nagy A. (12'). Sárga lap: Vörös P. (11'). Brinszky Adrián: "Bekalkulált forgatókönyv szerint zajlott a meccs. Nagyon jól ismeri egymást már a két csapat, tavaly az NB II-ben is megszenvedtünk velük, idén úgyszintén. Összességében azért örülök, hogy mi jobban jöttünk ki a meccsből. Az eredmény ellenére ez egy nagyon nehéz mérkőzés volt, de a győzelmünk megérdemelt."

A férfi futsal NB I jelenlegi állása:

#

Csapat

M.

Gy.

D.

V.

Lg.

Kg.

Gk.

P.

1.

Rába ETO

13

10

1

2

73

33

40

31

2.

MVFC Berettyóújfalu

13

9

1

3

69

37

32

28

3.

Colorspectrum Aramis

13

8

1

4

68

50

18

25

4.

DEAC Futsal Club

13

8

1

4

52

49

3

25

5.

Gödöllői Bikák

13

8

-

5

67

54

13

24

6.

UTC-Junior Sport

14

7

1

6

76

66

10

22

7.

Admiral-Haladás VSE

13

6

2

5

64

56

8

20

8.

Vasas 1988 Déli Futsal

13

6

-

7

42

43

-1

18

9.

Üllő FC Cső-Montage

13

3

4

6

51

52

-1

13

10.

MAFC BME Docler Akadémia

13

3

2

8

31

65

-34

11

11.

Rubeola FC Csömör

13

2

2

9

41

72

-31

8

12.

Nagykáta SE Futsal Káta-GSM

14

1

1

12

34

91

-57

4

Online közvetítésünk:

40' Meddő vendég rohamok. Sarokrúgás, miközben zúg a Szép volt, fiúk! teljes hangerővel. Itt a vége!
39' Próbálkozik a Káta, Puskás akaszt meg faulttal egy helyzetet. Tombácz védi Vörös Péter lövését.
38' A bajaiak kavargatnak, Trucz hosszan szökteti magát. Vörös istván lövése ide-oda pattog, Tombié. Lovasi önfeláldozóan veti magát a labda elé, Puskás Hernádynak ad így, aki fölé-mellé bombáz. Hazai tájmaut.
37'GÓÓÓL!!! 7-1! Koncz stoppol le egy labdát és kapásból 30 méterről bebelsőzi az üres kapuba! 7-1!
36' Bullás ismét, bal oldalon megy fel, lő, Vörös bravúrral véd. Bullás szerzi meg, indul Koncz, futtából mellé. Pöszmet a pályán, miközben Nagy Attila megcsúszik, és magától is összeesik, derűsen fogadja a lelátó.
35' Tombácz véd nagyot! Aztán még egyszer, üres a kapu, de kidobja, Juhász indul, mellé lő.
34' Dürgő köténye szép, de a labda Haueré, aki visszajött. Bullás szétcselezi Hauert, de meghal a szépségben, legurít, nincs gól.
33' Puskás és Hernády kontrája oldalberúgásba torkollik. Dürgő szépen megy át a védőkön, közelről Vörösbe lő.
32' Koncz kontrája, rossz a passz. Visnyei blokkba lő.
31'GÓÓÓL!!! 6-1! Vészkapus a pályán kezdődik a GÁLA! Tombácz kirúg, megpattan Vörösön, 6-1!
31'GÓÓÓL!!! 5-1! Pataki előkészít, Koncz kilövi a bal alsót! 5-1!
31' Időt kérnek a vendégek. Folytatás, letámadunk.
31'GÓÓÓL!!! 4-1! Juhász kiváló passzát Bullás okosan tekeri el Hauer lába mellett, 4-1!
30' 8 méterről szabadrúg a Káta. Molnár és Vörös Péter eltotojázza. Kontra végén Juhász a rövidre, kivédi Hauer. Bullás jól fordul le, könnyen esik, szabadrúgás. Bullás lövi a szabadrúgást a kapufa sarkára.
29' Trucz és Puskás kontráz, utóbbi rosszul veszi át, kimegy... Kovács szerez labdát, Nagy meg kihagyja üres kapura, Tombácznak hazaad gyakorlatilag, köszönjük.
28' Hernády botlik bele egy védelmi hibába, a lövés mellé... Újabb szegedi faultot fújnak be, 2-0 eddig ide. Vöröstől szép egyérintő indul, de Tombácz lábfeje a végállomás. Nyom a Káta. Kovács Norbert lő fölé.
27' Lovasi Balázs próbálkozik balról, Tombácz véd. Puskás lába alatt elgurul, amikor estében lőne...
26' Labdát szerez Koncz, körülményesen hoznánk fel, elveszítjük, az ellenfél pedig... mondjuk úgy, visszaadja...
25' Pataki készít elő Koncznak, mellé gurít Zsolt laposan 12 méterről, pedig... Juhász balra kiszorítva, lő, kapufán csattan.
24' Azonnal letámadunk, Juhász lép közbe, kirúgás.
24'GÓÓÓL! 3-1! Koncz Juhásznak előre a bal oldalon, visszakapja és a szaggatottról kilövi a bal alsót! 3-1!
24' Puskás és Hernády gyönyörűen kijátszák, Pusi hátra sarkaz, Hernády lövése elakad egy védőben, Hauer verve volt pedig.
23' Trucz üres kapunak vágja fölé, miután megcsinálja a helyzetet. Tombácz és Hernády sem érti egymást, oldalberúgás a Kátának.
22' Nem sok minden történik eddig.
21' A vendégek kezdik a második játékrészt. Puskás és Hernády próbálkoznak, tömör az a fal...
SZÜNET! Bármilyen furcsa is leírni: az UTC hazai pályán még nem tudta legyőzni a Nagykátát. Tavaly az NB II-ben idegenben nyertek Hegyesi Zsolték 6-4-re, a hazai meccsen szenvedtek, hasonlóan a maihoz, akkor 5-5 lett, majd ősszel, immár az NB I-ben, 4-2-re kaptak ki.
20' Visneyi szépen kerül helyzetbe, Tombácz lábbal véd, kontrázunk, de hosszú Hernádynak Dürgő indítása. Kovalcsik és Lovasi kontráz, előbbi önző, lő, Tombácz véd. Puskás is ellentámad, kimarad. Időkérés. Trucz a kapitány lő az utolsó másodpercekben, Haueré.
19' Puskás válaszol azonnal, ez sincs benn. Nagyon sportszerű a meccs egyébként, nem nagyon faragják egymást a felek, 1 fault itt, 2 ott. Trucz ígéretes helyzetben, nem tudja benntartani a labdát.
18' Puskás iramodna meg, szerelik. Kovács Norbert futtából jobbról, Tombácznak kell menteni. Vörös István és Nagy játsszák ki alaposan a hazai védelmet, ajtó-ablak helyzetben utóbbi mellé tereli a labdát...
17' Hauer kijön támadni, hamar leszereljük, de nem sikerül egyből lőni, Koncz közelről nagyot lő, Vörös Pétert telibe a kapu torkában, nem irigyeljük a levegőért kapkodó kátait... Kétszer egymás után rossz oldalberúgás mindkét oldalon.
16' Higgadtan adogatunk középen, keresi a rést a csapat a kátai pajzson. Bullás marad lenn, szabadrúgás, előtte törlés. Koncz készül, rálövi, Hauer. Rájöttünk mit nem hallunk: a sziréna ma nincs jelen...
15' Pataki suhint rá, mellé. Okosan építget a Nagykáta, de Pataki lefüleli a lasztit.
15'GÓÓÓL!!! 2-1! Mire leírjuk így is lesz: Puskás keresztbe, Trucz üresen, Hauer lemarad, Zsolti beteszi! 2-1!
14' UTC-kontra, Visnyei ment Hernády elől. nem igazán érti meg egymást az első sorunk ebben az összeállításban a pályán. Gólt kell lőni, az mindig összekovácsol...
13' Megélénkült a Káta, a szurkolóik is. Főfai veszélyesen letámad, nem tudjuk kihozni, szöglet.
12'GÓÓÓL... 1-1. Molnár Tamás és Nagy Attila kontráz, jobbról balra előbbitől utóbbinak, lemarad Tombácz és Trucz is, 1-1.
12' Koncz laposan, középről, messziről mellé.
11' Pataki szerez labdát harcosan, de elakad Hauerben, Koncz lő a kipattanóból mellé. Vörös Péter sárga lap reklamálásért talán. Tombácz véd nagyot. Pataki blokkol szögletre. Bullás és Koncz kontráz, mellé terel kiszorított szögből Koncz. Bullás hason csúszva fejjel ment az ellenkontránál.
10' Juhászt gyönyörűen hozza helyzetbe üresen Koncz, Hauer beleér, szöglet. Kovács Norbert az ellentámadás végén kapásból mellégurít jócskán.
9' Próbálkozik a Káta, kiterelik a labdát. Juhász lövését Hauer üti ki.
9'GÓÓÓL!!! 1-0! Mire leírjuk Puskás verekszi át magát, és jobbról közelről a hosszú alsóba gurít Hauer mellett! 1-0!
8' Hauer kijött támadni, hátáról leficcen az egyes, aztán Dürgőnek hosszú a megszerzett labda, kivágják kétségbeesve. Nem igazán sikerül befűzni a védelmet eddig hazai részről.
7' Az első perc lányos zavara után egyértelmű a hazai fölény, gyors kontrákból próbálkoznak a vendégek nem is veszélytelenül. Kellemetlen ellenfél. Újra az UTC első sora fenn.
6' Molnár Tamás veszélyesen egyedül a hatosunkon belül, belerúg kapásból a labdába, fölé. Pataki válaszol, mellé durrant a 8-as. Koncz kényelmesen vezeti fel a hazai attakot, kirúgják. Messziről tesszük rá, Hauerről szöglet.
5' Az ex-vasasos Kovács Norbert szerez labdát, kontra, Tombi lábbal véd! Bullás lövése középről 11 méterről Hauer ölében hal el.
4' A szurkolásra nincs panasz, űzik-hajtják az ultrák kedvenceiket. A Káta három perc után átlépi a felezőt. Vörös István lő, Tombi véd. Koncz, Juhász, pataki, Bullás a pályán. Koncz messziről, megpattan, kapufa!
3' Körbeadogatjuk a kaput, betömörül a vendégvédelem. kapkodósan, idegesen játszunk, mintha nagyon gólt akarnának lőni a fiúk...
2' Dürgő és Puskás szerencsétlenkedik a hatoson belül, ráadásul Tombáczcal sem értik meg egymást. Kihozzuk. Dürgő gurít középre Hernády csúszik rá, mellé... Dürgő után véd nagyot Hauer.
1' Az UTC kezdi a meccset. Puskás kavargat, majd hátraad, Hernády előreívelésénél már ott van, de hosszan veszi át. Tombácz véd aztán nagyot kétszer, Trucz higgadtan emeli ki a labdát.
19.00 Bemutatások, a hazaiak neveinél szinte robban a csarnok. Mintegy 3-400 néző van jelen, a vendégek is hoztak egy lelkes kis ultratábort, akárcsak tavaly, az NB II-es meccsen.
18.57 Az UTC talpig feketében lép pályára (fehér díszítmények a mezen és a nadrágon), míg a vendégek vörös mez és nadrág, fehér sportszár szerelésben. Dübörögnek a dobok, a B-közép most nem egyet hozott, hanem 4-5 darabot... Bemutatásnál teljes a színkavalkád, a szegedi kapusok kékben, a vendégeké zöldben...
18.50 Koncz Zsolt már nem eltiltott, ott melegít lenn a többiekkel. Brinszky Adrián még eltiltás alatt áll, edzőként nem foglalhat helyet a kispadon, a kordonon kívülről fogja követni tanítványai játékát.
18.40 A vendégektől hiányzik a gólerős, sérüléséből már korábban felépült (az idegenbeli őszi meccsen nem játszott) Fülöp Lajos. Ettől függetlenül ne becsüljük le az ellenfelet, a Vörös testvérpár, Főfai Sándor, Lovasi Balázs és a kapuban Hauer Viktor igen rutinos labdarúgók.
18.35 Javában zajlik már a melegítés, mindkét fél a parketten. Szállingóznak a szurkolók is.
18.30 ...és ismét kigyúlnak a hétfő esti fények a hétfő esti futsalra az újszegedi sportcsarnokban! Sok szeretettel köszöntjük Kedves Olvasóinkat és a monitor előtt szurkolókat, rövidesen kezdődik az UTC - Nagykáta NB I-es futsalbajnoki mérkőzés!
10.15 Mint Erhardt Szilárd technikai vezetőtől megtudtuk, Tóth Attila és a válogatott hétvégi edzőtáborából hazatérő Hegyesi Zsolt kisebb sérüléssel bajlódnak, így ők ma nem fognak játszani. Lejárt azonban Koncz Zsolt eltiltása, illetve a csömöri gólvágó Pöszmet Tamás is ott lesz a kispadon, Puskás Csaba pedig a kezdőben kapott helyet Dürgő Péterrel egyetemben.

Korábban írtuk:

Az eredeti időpontban tenisz Davis-kupa mérkőzés lesz az újszegedi sportcsarnokban, így előre hozta Nagykáta elleni hazai találkozóját az UTC a bajnoki szünetet kihasználva. Ősszel idegenben 2-1-es szegedi vezetést követően végül 4-2-es vereséget szenvedett a Tisza-parti alakulat, azonban a 2012-es esztendőt elképesztő lendülettel kezdte a Brinszky-legénység: Szegeden az Aramis és a Fradi, idegenben pedig a Rubeola bánta a szegediekkel való összecsapást. Beharangozónk itt olvasható!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.