Sport

A Hepp-kupa után sem áll meg az élet az ABCOM-Szegednél

A Hepp-kupa után sem áll meg az élet az ABCOM-Szegednél

2012. január 9., hétfő
A Hepp-kupa után sem áll meg az élet az ABCOM-Szegednél

Veretlenül zárta a tavalyi évet az Amatőr Női Nemzeti Bajnokságban az ABCOM-Szeged KE kosárlabdacsapata, az első januári hétvégén pedig a Hepp-kupa hazai rendezésű döntőjében is diadalmaskodni tudott.

Vasárnap a Hepp-kupa Szekszárd elleni döntőjében – magabiztosan kezében tartva a mérkőzést – győzött az ABCOM-Szeged KE (73-55), mely már az elődöntőben az FTC II elleni lehengerlő siker (86-37) során nyomatékosította, hazai pályán begyűjti a trófeát. „Szerencsére a rangjának megfelelő volt a Hepp-kupa döntője. Az elején kicsit döcögött a játékunk, de aztán végig kézben tudtuk tartani a mérkőzést, és számíthattunk arra, hogy mi jövünk le győztesként a pályáról” – értékelte a találkozót a díjátadó után

Mészárosné Kovács Andrea

vezetőedző. A Hepp-kupa megnyerésével azonban az élet nem áll meg, a bajnokság sem szünetel, a labda pattog tovább. „Idegenbeli mérkőzéssel folytatjuk, január 14-én megyünk Nyíregyházára, majd azután kedden, 17-én magyarkupa-mérkőzést vívunk a Ferencváros A csoportos együttese ellen. Külön örülök, hogy ellenük is megmérettethetjük magunkat, így láthatjuk, hol tartunk egy A csoportos csapat ellen. Azután hétvégente sorra jön a többi bajnoki” – mondta el a tréner, akinek nem titkolt célja csapatát visszajuttatni az NB I/A-ba. Ősszel nagyon magabiztosan menetelt a csapat e cél felé, de mi várható a folytatásban? „Úgy gondolom tavasszal kicsit nehezebb lesz, mint az alapszakasz őszi etapja során, ráadásul az ezt követő rájátszásban egyértelműen komoly meccsekkel kell számolnunk” – tekintett előre a szeptember óta veretlen csapatot dirigáló vezetőedző.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.